Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG

- къца - кълве
- сериозен играч

- къца - кълве
- сериозен играч

-
- ще става разбирач
Къца,гледай само,днес какво правят твоите произведения.Само на осата неможах да се разпиша.
- къца - кълве
- сериозен играч
Хубави рибки, хубави снимки !!!ТТ лови по реки написа:Къца,гледай само,днес какво правят твоите произведения.Само на осата неможах да се разпиша.
Павката лови костенурка, а аз за малко да хвана чайка.

На синята фея от днес.
Реката е Искър втичалото,с бавно течение.
На второто хвърляне в 2 съседни вира.
Много бавно водене.
Реката е Искър втичалото,с бавно течение.
На второто хвърляне в 2 съседни вира.
Много бавно водене.

Риболовци.
- къца - кълве
- сериозен играч

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Супер, Къца! ГоУЕм си! Чакаме и пъстървов миноу около 4-5см и да забравяме за DUO, Ito Craft и Smith!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- m65
- вече хвърля и на тежко
Можеш да опиташ и лопенът, като материал. В следващият линк съм описал начинът на направа на плувки. Там съм дал подробна информация и за лопена.къца - кълве написа:За моите фенове подготвям нови модели. Тези от дърво са новия проект. Единия е 4,5 сантиметра, а другия е 4 сантиметра. Този в пликчето е 7 сантиметра. Подготвям и уголемен модел на рибката от три сантиметра. Ще бъде два размера - 3,5 и 4 сантиметра. Сега не мога да ви кажа грамажа, но изпитанията са обнадеждаващи.
viewtopic.php?f=21&t=20852&start=240
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- къца - кълве
- сериозен играч
Благодаря за предложението. Аз изработвам воблерите от пластмаса. Тези дървените са модели, които давам на матричаря да му послужат при изработката на инструмента. Твоят материал сигурно ще е добър за моделите, но аз се справям и с дърво.m65 написа:
Можеш да опиташ и лопенът, като материал. В следващият линк съм описал начинът на направа на плувки. Там съм дал подробна информация и за лопена.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :

Така хем ще му свалиш газенето с едни педесетина санта , второ ще имаш и по-универсален модел , работещ отлично и в по-хладни стоящи води

Така хем ще му свалиш газенето с едни педесетина санта , второ ще имаш и по-универсален модел , работещ отлично и в по-хладни стоящи води

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
В лаборатория /
/ в Западна България още през миналата година съгласувано с производителя са извършени изпитания на лопатки с различна дължина и наклон на 4 - сантиметровия трепач на кленове. Изводите - сегашните форма, дължина и наклон на лопатката са оптимални, в противен случай се губи устойчивост.

- къца - кълве
- сериозен играч
Тези воблери са разработени на северозапад от група инженери и ядрени физици в секретната лаборатория на "къца-кълве"Павел Иванов написа:Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :

На тази снимка личи разликата в наклона. Тази вирнатата сваля воблера дълбоко и прави играта по-ситна, но ми харесва. Колкото повече увеличавам наклона, толкова по-плитко гази и прави по-едра игра, която ми е любима.Във всички разновидности запазва изключителна стабилност и ме изкушава да ги направя с два различни наклона, за плитко и дълбоко. Не знам какво ще каже матричаря, че не искам да отпадне някой модел от заплануваните.

- m65
- вече хвърля и на тежко
къца - кълве написа:Благодаря за предложението. Аз изработвам воблерите от пластмаса. Тези дървените са модели, които давам на матричаря да му послужат при изработката на инструмента. Твоят материал сигурно ще е добър за моделите, но аз се справям и с дърво.m65 написа:
Можеш да опиташ и лопенът, като материал. В следващият линк съм описал начинът на направа на плувки. Там съм дал подробна информация и за лопена.
Останах с впечатлението, че новите модели ще бъдат от дърво.къца - кълве написа:За моите фенове подготвям нови модели. Тези от дърво са новия проект. .
Иначе имах 6 бройки от пластмасовите, които с течение на обстоятелствата вече са два.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- къца - кълве
- сериозен играч
Павка, като гледам тая снимка, много ми прилича на стария воблер с който хвана костенурката. Тези са много по-различни.Павел Иванов написа:Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :
Е това ме кефи.

Последно промяна от къца - кълве на Нед Авг 07, 2016 8:55 pm, променено общо 1 път.