Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от къца - кълве »

IMG_20160721_204931.jpg
IMG_20160721_192803.jpg
IMG_20160721_162555.jpg
Вижте какво направи този кьоравец днес. :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

IMG_20160722_084527.jpg
Този дубликат на шампиона се представи за последно и замина на клона. :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

IMG_20160724_175632.jpg
IMG_20160722_185438.jpg
Шампиона замина на клона, но синята перла и черния дявол го заместиха достойно. :D
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Къца,гледай само,днес какво правят твоите произведения.Само на осата неможах да се разпиша.
Прикачени файлове
DSC_0008.JPG
DSC_0009.JPG
DSC_0012.JPG
DSC_0013 (2).JPG
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

ТТ лови по реки написа:Къца,гледай само,днес какво правят твоите произведения.Само на осата неможах да се разпиша.
Хубави рибки, хубави снимки !!!
Павката лови костенурка, а аз за малко да хвана чайка. :D :D :D Сега се ядосвам, че я прогоних, щеше да стане хубав клип. :D Сега мога да кажа, че "къца-кълве" ловят всичко.
Дунав.jpg
Дунав.jpg (69.24 KiB) Преглеждано 1083 пъти
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

На синята фея от днес.

Реката е Искър втичалото,с бавно течение.

На второто хвърляне в 2 съседни вира.
IMG_20160731_102113.jpg
Много бавно водене.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

IMG_20160805_120929.jpg
За моите фенове подготвям нови модели. Тези от дърво са новия проект. Единия е 4,5 сантиметра, а другия е 4 сантиметра. Този в пликчето е 7 сантиметра. Подготвям и уголемен модел на рибката от три сантиметра. Ще бъде два размера - 3,5 и 4 сантиметра. Сега не мога да ви кажа грамажа, но изпитанията са обнадеждаващи. :D
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Супер, Къца! ГоУЕм си! Чакаме и пъстървов миноу около 4-5см и да забравяме за DUO, Ito Craft и Smith!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

къца - кълве написа:
IMG_20160805_120929.jpg
За моите фенове подготвям нови модели. Тези от дърво са новия проект. Единия е 4,5 сантиметра, а другия е 4 сантиметра. Този в пликчето е 7 сантиметра. Подготвям и уголемен модел на рибката от три сантиметра. Ще бъде два размера - 3,5 и 4 сантиметра. Сега не мога да ви кажа грамажа, но изпитанията са обнадеждаващи. :D
Можеш да опиташ и лопенът, като материал. В следващият линк съм описал начинът на направа на плувки. Там съм дал подробна информация и за лопена.

viewtopic.php?f=21&t=20852&start=240
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

m65 написа:
Можеш да опиташ и лопенът, като материал. В следващият линк съм описал начинът на направа на плувки. Там съм дал подробна информация и за лопена.

Благодаря за предложението. Аз изработвам воблерите от пластмаса. Тези дървените са модели, които давам на матричаря да му послужат при изработката на инструмента. Твоят материал сигурно ще е добър за моделите, но аз се справям и с дърво.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :
Изображение
Изображение
Така хем ще му свалиш газенето с едни педесетина санта , второ ще имаш и по-универсален модел , работещ отлично и в по-хладни стоящи води :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

В лаборатория / :lol: / в Западна България още през миналата година съгласувано с производителя са извършени изпитания на лопатки с различна дължина и наклон на 4 - сантиметровия трепач на кленове. Изводите - сегашните форма, дължина и наклон на лопатката са оптимални, в противен случай се губи устойчивост.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Павел Иванов написа:Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :
Изображение
Изображение
Така хем ще му свалиш газенето с едни педесетина санта , второ ще имаш и по-универсален модел , работещ отлично и в по-хладни стоящи води :wink:
IMG_20160806_065628.jpg
Тези воблери са разработени на северозапад от група инженери и ядрени физици в секретната лаборатория на "къца-кълве" :D :D :D
На тази снимка личи разликата в наклона. Тази вирнатата сваля воблера дълбоко и прави играта по-ситна, но ми харесва. Колкото повече увеличавам наклона, толкова по-плитко гази и прави по-едра игра, която ми е любима.Във всички разновидности запазва изключителна стабилност и ме изкушава да ги направя с два различни наклона, за плитко и дълбоко. Не знам какво ще каже матричаря, че не искам да отпадне някой модел от заплануваните. :D
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

къца - кълве написа:
m65 написа:

Благодаря за предложението. Аз изработвам воблерите от пластмаса. Тези дървените са модели, които давам на матричаря да му послужат при изработката на инструмента. Твоят материал сигурно ще е добър за моделите, но аз се справям и с дърво.
къца - кълве написа:
IMG_20160805_120929.jpg
За моите фенове подготвям нови модели. Тези от дърво са новия проект. .
Останах с впечатлението, че новите модели ще бъдат от дърво.
Иначе имах 6 бройки от пластмасовите, които с течение на обстоятелствата вече са два.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Павел Иванов написа:Къци , една питанка ? Защо не пробваш да увеличиш скоса на лопатката , на четири сантиметровият воблер и да я свалиш малко по-надолу ? За нещо такова иде реч :
Изображение
Изображение
IMG_20160807_213629.jpg
Павка, като гледам тая снимка, много ми прилича на стария воблер с който хвана костенурката. Тези са много по-различни.

Е това ме кефи. :D
Последно промяна от къца - кълве на Нед Авг 07, 2016 8:55 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”