Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Изключително зависи от нивото и накъде ще гледаш. Мен ми е интересен дълбокия канал в подножието на отсрещния бряг, но при висока вода не се достига.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Пс.Няколко снимки не можаха да се качат, изписва че са с голям фаил???
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Тово са част от снимките ..... не знам нещо се обърка
-
- научил се да хвърля
Браво за изледа,колега.Я кажи по подробно за Алдомировското блато.Каква риба има?От кога до кога може да се лови?От снимката с каракудата изглежда има хубави места там.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Пожелавам ти успех.
-
- научил се да хвърля
Благодаря за инфото колега,с удоволствие някой път бих пробвал този водоем.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Миналата година имам там четири хубави шаранчета около килото и 2-3 кила каракуди. Чернииии... Нищо не съм взимал - ясно е че в тая тиня няма да става за ядене пък и на магазина риба бол. Но тръпката е голяма де. Риболова беше в едно петно няма и два метра квадратура шараните от единия до другия папур мятане... Адреналина на макс
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Чепинци, целодневна занимавка с дребни платички което е радващо и оптимистично за този вид в този водоем.Към 8.00 удари и една зъбатка-58 см.на тапата,,като цяло много приятен риболов. 

Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- ще става разбирач
Здравейте и ние пробвахме да стигнем до Алдомировското блато , но нещо объркахме навигацията и се оказахме в Драгоман. То се оказа , че се завивало 4 км сле разклона за Сливница по черен път, но с пежо 407 било рисковано, че било ниско, та разходка само.
Блатото функционира от 2014 и е зарибено със всякакви риби. Имало е дори и от рядката риба Виюн(Misgurnus fossilis), и затова тръгнахме, че от тази риба у нас ни клипове , ни снимки.
Но високите нива на сребристи каракуда и бабуки ще му попречат да се размножава.
Ще съм много благодарен колегите ако хванат от тази риба да постнат снимки.
Блатото функционира от 2014 и е зарибено със всякакви риби. Имало е дори и от рядката риба Виюн(Misgurnus fossilis), и затова тръгнахме, че от тази риба у нас ни клипове , ни снимки.
Но високите нива на сребристи каракуда и бабуки ще му попречат да се размножава.
-
- вече хвърля и на тежко
Пътя не е лош и няма да ти е никакъв проблем с пежото.AlbinoTrout написа:Здравейте и ние пробвахме да стигнем до Алдомировското блато , но нещо объркахме навигацията и се оказахме в Драгоман. То се оказа , че се завивало 4 км сле разклона за Сливница по черен път, но с пежо 407 било рисковано, че било ниско, та разходка само.
Като подминеш караулката на Сливница в посока Драгоман гледаш в дясно табела Варов завод Пуклина,там завиваш в дясно и блатото ти е на 300м.Можеш да си спестиш няколкото неравности и ако подминеш този разклон и веднага след моста завиеш в ляво и минеш над главния път,но си в нарушение,защото нямаш право на ляв завой там.
Дано си ме разбрал и да го намериш другия път

-
- ще става разбирач
Мерси много колега. Жив и здрав!
Лошото е , че бях пасажер а не шофьор. Един приятел караше , а той не е рибар или природолюбител. И беше яко мрънкане, че колата ще се раздрънка. А той беше голям ентусиаз преди време за природата, но преди години беше любовник на една властна дебелана с гадже и богата майка и като му заминаха чувствата на вятъра се вкисна и намръщи. Но това е друга тема за друг раздел.
Наслука!
Лошото е , че бях пасажер а не шофьор. Един приятел караше , а той не е рибар или природолюбител. И беше яко мрънкане, че колата ще се раздрънка. А той беше голям ентусиаз преди време за природата, но преди години беше любовник на една властна дебелана с гадже и богата майка и като му заминаха чувствата на вятъра се вкисна и намръщи. Но това е друга тема за друг раздел.
Наслука!
- Garbolino
- разбира нещата
Днес привечер ходих да тествам как е към преливника на стената на Пънча. Пробвах на 11,5м щека, но водата е много висока, водораслите са си там и дистанцията идва къса. Хванах няколко бабушки в треволяка, но си трябва или да се пробва на 13/14,5м или да се търси пролука/дълбочина.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/Mifossil.htmlAlbinoTrout написа: Имало е дори и от рядката риба Виюн(Misgurnus fossilis), и затова тръгнахме, че от тази риба у нас ни клипове , ни снимки.

-
- ще става разбирач
Мерси колега.
Гледал съм доста снимки на тази риба , но реално за нея има малко информация. Възможно е някой колега да я хане на въдицата и е добре да знае , че това е ценен вид който трябва да се опазва и зарибява в нови места за възвърне предишният си ареал.
Гледал съм доста снимки на тази риба , но реално за нея има малко информация. Възможно е някой колега да я хане на въдицата и е добре да знае , че това е ценен вид който трябва да се опазва и зарибява в нови места за възвърне предишният си ареал.