Тъжни спинингови новини

Модератор: sapuna

chando
новобранец
новобранец

Тъжни спинингови новини

Мнение от chando »

Колеги,
новак съм в спининга и искам да споделя с вас последните ми приключения (май несгоди е по-точно). Зарибийх се преди 2 години, когато с приятели на един платен гьол до Цигов чарк хванахме за 3 часа 8 кила пастърва. много голямо удовлствие беше и реших, че точно този тип риболов ми харесва най-паче. Но от тогава насам нищо. Не че ходя често често, но преди 2 седмици бях на гьоловете на Габра. Водата ври от хищник. Непрекъснато се чува плясък от нейде. Купил съм си въдичка, акция 3-15, ако не се лъжа, макаричка, воблери, блесни, силикони... Ииии голямо фъргане падна. И нищо. не че другите с червеите и рибките хванаха нещо, ма нали те, ако не хващат, би трябвало на железцата да ги заинтригувам. В главата ми стана революция. Взех си отпуск. Отидох на магазина. Взех нови влакна, воблери или иначе казано изчистих всички недостатъци, които забелязах по време на риболова. Хидих още 2 пъти. Фъргай, фъргай, фъргай...Пак нищо. Отчаян съм. Имам един клиент в Пловдив и трябваше да ходя при него. Та взех си пръчката и си казах, че като свърша при него, ще пробвам Марица. Вчера и днес съм на реката и нито един удар. Пробвах всички блесни. За костур,за кефал. Имам мепсове аглиа и моски 2-ки и 3-ки. Воблери 1 ugly, 2 mosča - тракащи 4 и 5 см, 1goldy, три китайчета 1 зелено, 1 синьо, 1 жълто 1 червено с черен гръп. Нищо, нищо, нищо. Пробвах преди дъжда, пробвах и след него. Реката е малко бърза и мътна. Няма плясъци по повърхността. Няма паднали насекоми.Но това са оправдания.Четох почти всико тук, по руски страници и т.н. Ама с четене не се хваща риба... Някъде я бъркам кардинално работата или рибата не кълве в момента. Моля за помощ, акъли, съвети, идеи и т.н. Утре заминавам на почивка, но не знам как ще устискам докато се върна и до подхвана пак косенето. Дайте ми поне идея за място, където мога да ида и със сигурност да проверя, дали грешката е в играчките ми, във воденето ми или просто лош късмет.
Аватар
ikonomec
новобранец
новобранец

Re: Тъжни спинингови новини

Мнение от ikonomec »

Здравей, ето ти един прост съвет - следващия път отиваш без въдица - някой следобяд или като пътуваш и мернеш някой язовир/река. Пообикаляш малко рибарите и намираш тоя, който гони хищник - обикновено възрастовата група е между 30 и 50. Заговаряш го и почваш да гледаш - как/къде хвърля, как прави играта и т.н. Ще го питаш туй онуй, ще ти даде начални насоки. Има си тънкости в тоя риболов. И аз отскоро почнах, и аз като теб нямам улов досега, но насоки ми бяха точно дадени и ми казаха, че е нормално поне 2 месеца (зависи колко често ходиш) да е така и важното е да не се отказвам. Ако все пак си решил без насоки да успяваш ето какво трябва да направиш - много обикаляне и честа смяна на местата - през 20 мин. Фърляй покрай треви/тръстики (там дебне хищника), търси и места където водата се завърта. В началото ползвай "евтини" примамки - не е хава да хвърлиш в тревите 3 воблера по 40 лв. за 10 мин. (макар, че и до това е жертвата на този риболов). Успех!
ivailo_ivanov_1
новобранец
новобранец

Мнение от ivailo_ivanov_1 »

мом4ета като ви 4ета така маи много имате да у4ите още за това изкуство.аз ловя на спининг от 14годишен тогава ми подариха първата макара и един Шекспир 2.4м без връх говоря за 94г тогава никои по реката не беше виждал такава въдица.изрових от някъде 1 бяла блесна с 1 рибка на нея и се по4на. сега съм на 36 и още се у4а.спининга е сезонен риболов за мен най-силни са ранното лято след забраната когато вси4ко около теб цъцфти бръм4и и лети и есенния листопад когато водорослите лягат на дъното и реката е някак тъмна и мра4ните мъгливи утрини са все по дълги.но стига за това сами ще оцените тези моменти.през останалото рвеме също съм имал успехи но по слабо.така пролетнолетния сезон се лови на бързеи в плитки слън4еви у4астъци там където падат цвет4ета от дърветата и насекоми до брега на малки цветни примамки бели блесни4ки 0 и1 мини воблери булдо с цветни мухи.есента ве4е е съвсем друга работа рибата е на по дълбоките места и се групира по вировете и около паднали дървета и скали тогава се вадят дебелите влакна големите тумбести воблери и тежките блесни 2;3;4 според реката примамката се води бавно до дъното и се 4акат големите тупалки.и както колегата по гори е написал 8-10кг риба си е съвсем реален улов.за да хванеш риба оба4е иска много ходене в къпинака и копривата.1 мои нормален излет си е 10 до 15км ходене пеша понякога отиваш на някои вир мяташ и хващаш някои клен 2 кила и събираш и си казваш и утре е ден.друг път обикаляш 4 4аса.основното е да намериш къде е дребосъка има ли пля4ка има и хищник.успех и пазете природата
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Печелившата блесна за днес.

Мепс Аглиа-3 ти номер.

Конец,1.2 от 50 лв,с повод флорокрбон,с кръгло сечение.
IMG_20160814_172148.jpg
На каменисто чисто място- дига на Искъра.

И такъма.
IMG_20160814_172550.jpg
2 удъра от 10 хвърляния,на преливника.

Рапорт даден.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
ivailo_ivanov_1
новобранец
новобранец

Мнение от ivailo_ivanov_1 »

аз от акции не разбирам знам само;4е ти трябва твърдо цветно влакно да виждаш къде лети 0.25 е идеалното универсално влакно за спининг.лека бърза макара с мек и плавен аванс моята е над 6 оборота много е важно за играта на някои примамки.лека и еласти4на пръ4ка с по твърд връх аз имам 2 едната 2.4 другата 3м късата за обрасли пото4ета дългата за по 4исти и големи реки.мека въдица която се гъне като камшик праща блесните по трънаците и върбите.а имам и 1 която е само за щука тя е 2.4 супер твърда и здрава с макара 4.5 оборота щуката е наи мързеливия хищник там не се бърза тя си се хваща сама заради по твърдия връх и по натегнат аванс си се самозаси4а там влакното е 0.30 до .35 по обективни при4ини
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”