Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
И аз ходих на Пънча в понеделник с дядото. За разлика от излета преди 2 седмици сега кълването беше по рядко. Предния път излизаха повече червеноперки и костури около педя, сега излизаха повече бабки вместо перки. Вярно че си иска хранене за да се събира рибата ама, пак кълването се на епизоди. Рибата се крие във водораслите които са като бариера и доста от рибите се откачаха като се забият в тях. На дъно на торен и бял само имахме кълване но много по рядко кълвеше там. На моменти разни щуки гонеха рибите около нас и водата завираше от уклеите.
Тая седмица се чудя дали да не се пробвам на Враждебна, че не съм бил от доста време там и не знам какво е положението. Някой ако има наблюдение да сподели
Тая седмица се чудя дали да не се пробвам на Враждебна, че не съм бил от доста време там и не знам какво е положението. Някой ако има наблюдение да сподели

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Аз съм с много смесени чувства от последните ми риболови на гумаджийницата и за това предпочитам да си ходя на стената.
-
- научил се да хвърля
[/quote]
На т. нар Черно Кафе излизат хубави перки и каракуди. Един от колегите до мен изваади и едър костур/около килото/ на дъно+земен/18.8/. Имах слука и на два лина около половинката. Захранвах помалко но на често, дохранвах с жито и бял на всяко замятане.
Днес пак бях, 7 каракуди и 3 дребни перки, периодичните костуретки са ясни
метнах и за щука на рибе но без удар.
Утре ще потртя пак за 3 часа преди бачкане.

На т. нар Черно Кафе излизат хубави перки и каракуди. Един от колегите до мен изваади и едър костур/около килото/ на дъно+земен/18.8/. Имах слука и на два лина около половинката. Захранвах помалко но на често, дохранвах с жито и бял на всяко замятане.
Днес пак бях, 7 каракуди и 3 дребни перки, периодичните костуретки са ясни

Утре ще потртя пак за 3 часа преди бачкане.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

.и след това следваше затишие.Но това не е за оправдание .Живот и здраве дните са пред нас.
Колеги, къде на панчарево е подходящи за спининг? Искам да си пробвам новата въдица.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Не му мисли,а грабвай сопата и на гьола.В момента най добре е на блатото под платеното,при това високо ниво на водата и треволяк трябва да обикаляш и откриеш удобното мястоGGGG написа:Колеги, къде на панчарево е подходящи за спининг? Искам да си пробвам новата въдица.

-
- научил се да хвърля
Днес от 8;30 до10;30 на Враждебна, каракудки, няколко перки и баби дребни костуретки. Много напече и събрах. Домързя ме да ставам в 5 което май беше грешка. Има хубави риби в тоя гьол но са редки.
Мерак ми е на едър лин да случа. Над килото.

Здравей, колега!milenminds написа:Колеги, някой скоро да е посещавал Пожарево. Знам, че риба има доста, но исках да разбера дали е активна в тези жеги. Мерси предварително.
Информация от петък: от 06:30 до 09:30 1 шаран около 3 кила, две късания и две каракуди. Стръв - царевица, захранка - царевица и пелетки ягода. След като напече спира да кълве. Това е от мен. Наслука!
Колеги с Габра-тараторското какво е положението,защото не намирам никаква актуална информация.
bambo80 написа:Колеги с Габра-тараторското какво е положението,защото не намирам никаква актуална информация.
Дребни шаранчета около кило, а понякога и по-едри
- bogno
- вече хвърля и на тежко

Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз бях в събота на тоя гьол че не го бях посещавал от миналата година. Мъчихме за каракуда на пружина ама нанайсиКаба Тоньо написа:Днес от 8;30 до10;30 на Враждебна, каракудки, няколко перки и баби дребни костуретки. Много напече и събрах. Домързя ме да ставам в 5 което май беше грешка. Има хубави риби в тоя гьол но са редки.

На плувка излизаха периодични костури перки и баби но предимно дрени. Една малка щука обикаляше често и плашеше явно рибата. Дали същата ми се закачи на едната въдица дето бях сложил на рибка с конец и малко преди да доблиши до мен се изтръска и скъса конеца. После на тапата ми се закачи една друга към 45см ама не съм я теглил колко е била. виждаха се пред нас дребни линове и проблясъци на платика или каракуда но кълване от такива никакво. На пънча поне излизаха по-прилични костури миналата седмица. Тая може да пробвам пак на Челопечане.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, благодаря за информацията. Поздравлениея и за улова. другия път всичко да е в кепа! На кое място си търсил рибата? Как е нивото, защото последно ходих преди няколко месеца и беше доста пълноводен язовира.mitak_73 написа:Здравей, колега!milenminds написа:Колеги, някой скоро да е посещавал Пожарево. Знам, че риба има доста, но исках да разбера дали е активна в тези жеги. Мерси предварително.
Информация от петък: от 06:30 до 09:30 1 шаран около 3 кила, две късания и две каракуди. Стръв - царевица, захранка - царевица и пелетки ягода. След като напече спира да кълве. Това е от мен. Наслука!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко