Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониерите....
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Бракониерите....
Здравейте,колеги!
Предполагам,че по тази тема е писано много,но според мен никога не е достатъчно! Аз съм от Казанлък,риболовец съм повече от 30 години,ходил за риба поне в 10 държави,както и на повечето български язовири и реки! Проблема с бракониерите е стар и засяга всички наши язовири,но този кошмар,който е на яз.Копринка,едва ли го има някъде! Днес сутринта с ушите си чух един цървул как се оплаква,че от мрежи нямало къде хвърли своята!!! Мисля,че е крайно време да се вземат сериозни,твърди мерки срещу тези помияри-бракониерите! И тъй като полицията и риболовните са в комбина с тях,ще трябва да се справим сами!
Моля ви да споделите опита и идеите си,защото скоро риба няма да видим в доволни количества,освен в рибарниците,а там риболова не е толкова сладък
!
Ще ви разкажа и какво се случи преди седмица,отново на яз.Копринка,бяхме десетина души риболовци,хвърлили въдиците при разкошно топло и слънчево време.На около 50 метра от нас спря джип и четирима души започнаха да вадят мрежите от него и да ги качват на лодките! Решихме да се обадим на познат в икономическа полиция-Казанлък,който каза,че тръгват към нас с две коли полицаи.След няма и пет минути,копелетата започнаха да събират мрежите,и когато полицаите дойдоха,нямаше какво да им кажат,мрежите бяха в багажника на джипа,някой беше предупредил мрежарите....
Предполагам,че по тази тема е писано много,но според мен никога не е достатъчно! Аз съм от Казанлък,риболовец съм повече от 30 години,ходил за риба поне в 10 държави,както и на повечето български язовири и реки! Проблема с бракониерите е стар и засяга всички наши язовири,но този кошмар,който е на яз.Копринка,едва ли го има някъде! Днес сутринта с ушите си чух един цървул как се оплаква,че от мрежи нямало къде хвърли своята!!! Мисля,че е крайно време да се вземат сериозни,твърди мерки срещу тези помияри-бракониерите! И тъй като полицията и риболовните са в комбина с тях,ще трябва да се справим сами!
Моля ви да споделите опита и идеите си,защото скоро риба няма да видим в доволни количества,освен в рибарниците,а там риболова не е толкова сладък

Ще ви разкажа и какво се случи преди седмица,отново на яз.Копринка,бяхме десетина души риболовци,хвърлили въдиците при разкошно топло и слънчево време.На около 50 метра от нас спря джип и четирима души започнаха да вадят мрежите от него и да ги качват на лодките! Решихме да се обадим на познат в икономическа полиция-Казанлък,който каза,че тръгват към нас с две коли полицаи.След няма и пет минути,копелетата започнаха да събират мрежите,и когато полицаите дойдоха,нямаше какво да им кажат,мрежите бяха в багажника на джипа,някой беше предупредил мрежарите....
Никога не пия карал!

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Бракониерите....
То е ясно -филма "Комбина"

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- разбира нещата
Колега докато сами не вземем мерки ни полиция , ни риболовни, ни горски ни дявол ще ни помогне. Нахалството на бракониерите е безгранично и само дървото ги оправя

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе то дьрвото ги оправя ,ама тея на копринка една нощ с калашник стреляха от лодката.BZI написа:само дървото ги оправя
Щото някакви рибари се развикаха .Вьв вьздуха разбира се,ама все пак

Е това е за тях

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
А защо темата е в "Сладководен",като има цял раздел "Бракониери"?!?!?
Местя я!
Местя я!
-
- ще става разбирач
Защото,приятелю,това е може би най-голямата болка на рибарите в България,и определено заслужава челно място във форума! А тук кой ще я види...?sapuna написа:А защо темата е в "Сладководен",като има цял раздел "Бракониери"?!?!?
Местя я!
Никога не пия карал!

- fish slavi
- разбира нещата
Няма твърда ръка ,затова е така.И аз преди 20г се опитвах да пускам мрежи
,но откакто ме згащиха милиционерите на Батак-риба не ям.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Saxon,и това е начин на действие.Е някой им се е обадил,но не можаха да си пуснат мрежите,нали.Пак е нещо.
-
- ще става разбирач
Прав сте,колега,спор няма,те събраха мрежите,но когато полицаите си отидоха,джипа с бракониерите тръгна към павелбанските ръкави,където със сигурност са хвърлили мрежите необезпокоявани!
Ще ви разкажа как един човек с много пари се е справил с мрежарите на яз.Ивайловград. Човека си е построил вила на един от заливите,и решил да се погрижи за рибната популация в язовира. Закупил големи количества зарибителен материал,пуснали го,изобщо много пари хвърлил човека,за да си осигури приятен и резултатен риболов. Една вечер попаднал на мрежари,видял как събират мрежите си пълни с риба и явно се е ядосал много. Наел няколко яки момчета,купил им две моторници,и се започнало....Яките започнали да обикалят,хващат мрежарите,увиват ги в мрежите и ги хвърлят във водата,вадят хвърлят,вадят хвърлят,и от миналата година на язовир Ивайловград няма мрежи!
Всъщност целта ми,разказвайки всички тези неща,е да ви помоля,ако някой има информация за този човек,който е прочистил мрежарите от ивайловград,да ми помогне да се свържа с него,за да се опитаме заедно да организираме групи от яки,будни момчета,които да прочистят язовирите в България от тези копелета,мрежарите!
Ще ви разкажа как един човек с много пари се е справил с мрежарите на яз.Ивайловград. Човека си е построил вила на един от заливите,и решил да се погрижи за рибната популация в язовира. Закупил големи количества зарибителен материал,пуснали го,изобщо много пари хвърлил човека,за да си осигури приятен и резултатен риболов. Една вечер попаднал на мрежари,видял как събират мрежите си пълни с риба и явно се е ядосал много. Наел няколко яки момчета,купил им две моторници,и се започнало....Яките започнали да обикалят,хващат мрежарите,увиват ги в мрежите и ги хвърлят във водата,вадят хвърлят,вадят хвърлят,и от миналата година на язовир Ивайловград няма мрежи!
Всъщност целта ми,разказвайки всички тези неща,е да ви помоля,ако някой има информация за този човек,който е прочистил мрежарите от ивайловград,да ми помогне да се свържа с него,за да се опитаме заедно да организираме групи от яки,будни момчета,които да прочистят язовирите в България от тези копелета,мрежарите!
Никога не пия карал!

-
- учете се от него
Скоро близо до нас откриха нов рибарски магазин. Минах да видя какво има вътре: прясен уклей в каси , бабушки , каракуда , костур и платика -в каси. Бяли риби и щука - по една каса (едната бяла риба беше над 4кг.) Толстолобчета по 0.7-1.0 кг и шаранчета пак по толкова
Отделно обичайните морски продукти- скумрии , сафриди , цаца и т.н.. Минах завчера - жива риба няма грам , мислех да си купя 1-2 кила уклей(2.50лв.) . Питах магазинерката що няма нищо , каза че на "тяхните хора им нарязали мрежите" , познайте къде- ми на Жребчево , каза жената , ама в петък щяло да има всичко........

- krokibg
- учете се от него
Saxon написа:Прав сте,колега,спор няма,те събраха мрежите,но когато полицаите си отидоха,джипа с бракониерите тръгна към павелбанските ръкави,където със сигурност са хвърлили мрежите необезпокоявани!
Колега,човека си има други задължения и няма да се занимава с теб.То по тая логика той и деца си има,дай да направи на всички жени в България бебета тогава.Не е ли достатъчно това което прави

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
Миналата седмица ходих до стоков базар Илиянци в София и нали окото ми все във такъми гледа ,попаднах на един склад за риболовни принадлежности на китайчетата.Най неприятното беше че вътре беше пълно с мрежи каквито искаш по размери и големини а още по неприятно впечатление ми направи че имаше и много собственици на магазини който наред с пръчките и макарите които зареждаха взимаха и големи количества от мрежите.Някой дори си даваха заявка за другата седмица да има от еди кой си размер по еди колко си метра че много се търсело от тях.Та според мен проверки трябва да се правят и по складове и магазини и при наличие на мрежи и други бракониерски историй глобите да са жестоки а защо не и затваряне на обекта 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Коце те това по наше време не може да станегеоргиев59 написа:Миналата седмица ходих до стоков базар Илиянци в София и нали окото ми все във такъми гледа ,попаднах на един склад за риболовни принадлежности на китайчетата.Най неприятното беше че вътре беше пълно с мрежи каквито искаш по размери и големини а още по неприятно впечатление ми направи че имаше и много собственици на магазини който наред с пръчките и макарите които зареждаха взимаха и големи количества от мрежите.Някой дори си даваха заявка за другата седмица да има от еди кой си размер по еди колко си метра че много се търсело от тях.Та според мен проверки трябва да се правят и по складове и магазини и при наличие на мрежи и други бракониерски историй глобите да са жестоки а защо не и затваряне на обекта

Държавата и законите са ни пълни с парадокси !
Нещата са полвинчати от сякаде !
Всеки ще се оправдае че е заредил магазина си с мрежи за разрешен промишлен риболов !
Забраниха антирадарите а едва ли има магазин за електроника който да не ги продава !
Метро е зареден един господ знае колко модела антирадари ........
С една дума в държава дето на пазара може да си купиш оръжие боеприпаси и какво ли още не ЗАБРАНЕНО !
просто трябва да си изживее пътя .........
С една дума за браконерството ако не си помогнем ние просто няма кой друг да го направи !
-
- новобранец

-
- новобранец