Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от morriddin »

Псилюлтно правилно, но аз зададох въпроса грешно, та да се поправя...

Какво "друго" хванаха воблерите ти?
Знам, че ти няма да кажеш, а и е непонятно за останалите колеги, но съм длъжен да го обявя, с риск да бъдем анатемосани от заклетите релийзъри.
Най-общо казано, Къца-кълве хванаха по една малка сълзичка на благодарност от страна на 2 малки момиченца в трудно положение - вината е отчасти моя, щото го помолих да задържи една мерна рибка, та да ги нахраним. После имаше възгласи: "Мале, каква голяма риба", "Мамо, сега ли ще ядем?"
И тука каменното ми сърце се пропука, баце - мое съм простак, ама за деца иде реч...
100 пъти казах, че за мен е чест да се познаваме, и привилегия да си ми приятел, та ще ме извиниш задето споделих случката, нали?
Жив и здрав бъди, приятелю - надявам се да се видим скоро - по твоята река, пък може и да хвана някой распер, кой знае... :)
Само не се мръщи, дето разказах за подарената риба - прати хейтърите при мен... :)
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

...и какво толкова имаше да криете?!?!?? Няма по-достойна постъпка от това да помогнеш на човек в нужда!!! Аз също съм заклет релийзър, но имате всичките ми уважения за това, което сте направили! Доста пъти се е случвало частните турнири по риболов на лед в близост до София да приключват с даряване на всичкия улов на дома на отец Иван в Нови Хан. Не съм попадал в подобна на вашата ситуация, но дори и за миг не бих се замислил да сторя същото. За да си голям риболовец, първо трябва да си голям човек.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

След Тунджа, вече нищо не е същото. Лошото е, че Огоста и рибите в нея започват да ми малеят. Хубавото е, че промених решението си за новите воблери. На мястото на рибката от 4,5 сантиметра за плитко ще направя една по-голяма жаба. В Тунджа има много жаби и рибите обичат да ги папкат, но сегашната е малка и може да носи най-голяма кука № 10. Това, което ми удари на жабката, беше невъзможно да се задържи.
Относно горните изказвания ще кажа:
ГОСПОДИ !!!!!........ Колко мъка има по тоя свят ?!!!!!
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

empar написа:...и какво толкова имаше да криете?!?!?? Няма по-достойна постъпка от това да помогнеш на човек в нужда!!! Аз също съм заклет релийзър, но имате всичките ми уважения за това, което сте направили! Доста пъти се е случвало частните турнири по риболов на лед в близост до София да приключват с даряване на всичкия улов на дома на отец Иван в Нови Хан. Не съм попадал в подобна на вашата ситуация, но дори и за миг не бих се замислил да сторя същото. За да си голям риболовец, първо трябва да си голям човек.
Блаодаря за разбирането! :yawinkle:
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

къца - кълве написа:След Тунджа, вече нищо не е същото. Лошото е, че Огоста и рибите в нея започват да ми малеят. Хубавото е, че промених решението си за новите воблери. На мястото на рибката от 4,5 сантиметра за плитко ще направя една по-голяма жаба. В Тунджа има много жаби и рибите обичат да ги папкат, но сегашната е малка и може да носи най-голяма кука № 10. Това, което ми удари на жабката, беше невъзможно да се задържи.
Относно горните изказвания ще кажа:
ГОСПОДИ !!!!!........ Колко мъка има по тоя свят ?!!!!!
Къца, според мен направи седмицата да гази плитко на бърза проводка - в конкретните цветове - ще попилеем расперюгите. :fishing6:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

morriddin написа: Къца, според мен направи седмицата да гази плитко на бърза проводка - в конкретните цветове - ще попилеем расперюгите. :fishing6:
Знам, че в Тунджа има много закачки, но дълбоко газещия воблер може да се води по-плитко, като се вдигне пръчката високо, а плиткия не може да се свали дълбоко. Инструментите струват скъпо и правя най удачните варианти. Като гледам какви нива е стигала реката, има да търсиш дълбоко газещ. :D Везната натежа към жабката, защото много хора на турнира се изказаха ласкаво за нея. Калоян също е доволен и сподели, че е имал по-голяма, която била голям трепач. Като капак и аз имах солиден удар, което ме прави уверен в избора.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

След голямата жаба задълже трябва да направиш плитко газещата рибка от 4,5см. Успях с доста зор да си преправя една от досегашния модел, като и изпилих лопатката наполовина. Потапяше се на макс 5-10 сантиметра, а при бавна проводка с вдигната въдица едва браздеше водната повърхност. Идеята беше да се получи воблер от типа Super Shallow Runner. На моменти се завърташе, но с моите леви ръце толкова... Като цяло с подобен тип примамки най-обичам да ловя кефал по река Искър. Сравнен в пряк двубой с Lucky Craft Clutch SSR имах по-малко реализирани риби, но пък атаките бяха далеч повече и по-зрелищни, което пак си беше невероятно удоволствие. Най-вероятно с куките нещо оплесках положението. Надявам се, все пак да не загърбиш тотално идеята за плиткогазеща 4,5 рибка! За жабите нищо не мога да кажа, понеже още нямам нито една риба на тях, въпреки че имам цели 4 и то в перфектно подбрана цветова палитра, но щом пазарът иска голяма жаба....голяма жаба да бъде!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

къца - кълве написа:
morriddin написа: Къца, според мен направи седмицата да гази плитко на бърза проводка - в конкретните цветове - ще попилеем расперюгите. :fishing6:
Знам, че в Тунджа има много закачки, но дълбоко газещия воблер може да се води по-плитко, като се вдигне пръчката високо, а плиткия не може да се свали дълбоко. Инструментите струват скъпо и правя най удачните варианти. Като гледам какви нива е стигала реката, има да търсиш дълбоко газещ. :D Везната натежа към жабката, защото много хора на турнира се изказаха ласкаво за нея. Калоян също е доволен и сподели, че е имал по-голяма, която била голям трепач. Като капак и аз имах солиден удар, което ме прави уверен в избора.
Е да, ама ти нали видя моя колец - при 2,70, само на пръсти не се изправях, а седмицата пак си беше в долния слой. Ще взема да изпиля лопатката на една, пък да видим какво ще се получи.
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

empar написа:След голямата жаба задълже трябва да направиш плитко газещата рибка от 4,5см. Успях с доста зор да си преправя една от досегашния модел, като и изпилих лопатката наполовина. Потапяше се на макс 5-10 сантиметра, а при бавна проводка с вдигната въдица едва браздеше водната повърхност. Идеята беше да се получи воблер от типа Super Shallow Runner. На моменти се завърташе, но с моите леви ръце толкова... Като цяло с подобен тип примамки най-обичам да ловя кефал по река Искър. Сравнен в пряк двубой с Lucky Craft Clutch SSR имах по-малко реализирани риби, но пък атаките бяха далеч повече и по-зрелищни, което пак си беше невероятно удоволствие. Най-вероятно с куките нещо оплесках положението. Надявам се, все пак да не загърбиш тотално идеята за плиткогазеща 4,5 рибка! За жабите нищо не мога да кажа, понеже още нямам нито една риба на тях, въпреки че имам цели 4 и то в перфектно подбрана цветова палитра, но щом пазарът иска голяма жаба....голяма жаба да бъде!
Жабата си кърти кефалите без съмнение, но аз визирах распера в по-горния си пост, а явно на тях не им понася голямата амплитуда на жабчето - рибката определено ще е по-добър избор за този вид риба. :wink:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

morriddin написа:
empar написа:
Жабата си кърти кефалите без съмнение, но аз визирах распера в по-горния си пост, а явно на тях не им понася голямата амплитуда на жабчето - рибката определено ще е по-добър избор за този вид риба. :wink:
Надявам се, все пак да не загърбиш тотално идеята за плиткогазеща 4,5 рибка! За жабите нищо не мога да кажа, понеже още нямам нито една риба на тях, въпреки че имам цели 4 и то в перфектно подбрана цветова палитра, но щом пазарът иска голяма жаба....голяма жаба да бъде!

О.........Х !!!
Искам всичко !
Дунав.jpg
Дунав.jpg (238.06 KiB) Преглеждано 1926 пъти
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Къца, не можеш да угодиш на всички, това е положението.
Миналата седмица имах удоволствието да направя кратка проводка на 7-сантиметров от твоите. Страшна игра, обаче ми идва голям за кленове. Много ми се иска да го намалиш на 5 см, максимално утежнен, син гръб, бял корем и щипка брокат. Така и така се правят заявки, да поръчам и аз :D
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Е, то има тежка 4см. и тя си работи.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Така е, обаче формата и играта на 4 и 7 см воблери са различни. Трябва ми 7 - сантиметров, намален с 28% 8)
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Аз какво викам?
7см на плиткото ще къса, "къЦа" расперите...
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Започвате лееееко да прекалявате... :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”