Съвет за избор на мач(телемач)

Модератор: Paublo_Eskobar

alien
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Съвет за избор на мач(телемач)

Мнение от alien »

Решил съм да си взема телемач.Спрях се на този вариант заради транспортната дължина(да не е повече от 1.35м).Ще го ползвам за клен,мряна,костур,каракуда.Дължина 4.20 или 4.50м и да е по-лек.Мисля си,че акция 5-20гр или нещо такова ще е подходяща.Към това трябва да добавя и мачова макара.Цената за комплекта да е до 350лв.Ще съм благодарен на всеки,който със съвет или просто мнение ми помогне в избора.
King for a day,fool for a lifetime
p4elata
новобранец
новобранец

Re: Съвет за избор на мач(телемач)

Мнение от p4elata »

имам китаиски на 3,60. много лигава пръчка.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

alien,може и доста по-тънко откъм масрафа,но пак качествено.За варианта "телемач" - телемач "Шекспир Клиъруотър",4,50м,акция 7-30г,купиха ми го някъде от Пловдив за 88 лева.Сложил съм му макара мачов модел на "Шекспир Съмит"-не помня точно,но струвяше между 45- и 60 лева.Доста риби от видовете,които споменаваш,са изловени с тази комбинация.Подходяща му е транспортната дължина,на реката разпъваш веднага готова линия и не губиш време за сглобяване, монтажи и пр.Докато колегата ми /един любител на мач-пръчката от групата с която най-често ходя по р.Арда/си нагласи рибохващателното устройство,аз вече съм хванал две-три риби.
alien
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alien »

INCUBUS,благодария ти за мнението.Точно това,което ми препоръча си го бях намислил и аз,но се оказа,че Съмит-а не го произвеждат вече и не го намерих.Колкото за пръчката,стори ми се добра,само дето дръжката не ми хареса особено.Та в крайна сметка си вземах LAZER VIKING 4.20 3-18g и макара EXAGE 3000MRA.Първоначалните ми впечатления са много добри,остава и да се завърта по някоя риба.
King for a day,fool for a lifetime
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ами,честито и много риби да надърпаш с тази комбинация.За пръта нищо не мога да кажа,не съм го виждал на живо и не съм го барвал.А за макарата-няма нужда да пиша квото и да било,майсторите във форума са писали много и го все хубави работи за този модел и серия.
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Мога ли да получа мнение за мачова ръчка модел Grinta 3 дължина 4.80 , 10-40 на Тубертини?
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Мога ли да получа мнение за мачова ръчка модел Grinta 3 дължина 4.80 , 10-40 на Тубертини?
Ми колега,то това е върха на сладоледа при мачовете.Топ модел на Тубертини,аз лично бих си взел 4.20 но е въпрос на избор.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Благодаря ти icko за добрите/отличните/ думи. С такава оценка от колега и с такава точилка в ръце риболова е песен без край.Ех ... само риби да има...!Мога ли да попитам още нещо като например за тази точилка за риболов на едра бабушка,гърбавица /морунаж/,какъв ваглер бих могъл да ползвам?
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Зависи от конкретните условия,дистанция,дълбочина,вид на рибата,която гониш.Общо взето на свободен риболов по-големи от 10 грама няма да ти се наложи да използваш,наблегни на нещо от сорта 3-4-5-6 грама заедно със утежнението на линията.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Благодаря ти за съвета Ицко,със сигурност е ясно,че нещата опират най-вече до практическата обосновка на нещата но все пак е добре някой да ти даде и отправната точка накъде и как да се насочиш,което също не е малко.Благодаря още въднъж и Ти желая успех в риболова и не само...!Все пак да попитам още нещо на кои фирми ваглерите предпочиташ,като качество и работа?
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

На конкретни фирми не робувам :wink: .Имам ваглери на Видракс,БобиФишер,ДАМ,няколко безименни и едно единствено ваглерче Миди от типа стик от пауново перо 0.8+0.8грама беше ако не се лъжа.Горещо ти препоръчвам от този модел при риболов на дребна,капризна риба или на река,супер съм доволен.Ваглерите на Мавер също са много добри.Като за начало си вземи няколко от 5-6 грама със шайбички отдолу,два-три със стандартно отежнение,два-три слайдера,което си е вагрер без никакво отежнение и задължително три-четири стикчета със и без отежнение.
Наслука и поздрави!
Ако има нещо питай! :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Пак ти благодаря Ицко.Всеки път информацията ти е изчерпателна.Ще пробвам с това което ме посъветва и ще ти пиша,вероятно след време понеже забраната влиза и не зная дали ще стигна до този водоем който ми е един от любимите и смятам да пробвам новите такъми там - яз.Камчия,питейния на Бургаския регион.Там съм ловил доста едра гърбавица/морунаж/,която си е доста емоционална за риболов.Излизат прилични екземпляри,поне за моите постижения - 25 - 35 см.И като рече да върви върви яко рибата,естествено с нея и емоциите...!
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Пожелавам ти успех и да пишеш винаги в Успешни излети! :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

alien написа:Решил съм да си взема телемач.Спрях се на този вариант заради транспортната дължина(да не е повече от 1.35м).Ще го ползвам за клен,мряна,костур,каракуда.Дължина 4.20 или 4.50м и да е по-лек.Мисля си,че акция 5-20гр или нещо такова ще е подходяща.Към това трябва да добавя и мачова макара.Цената за комплекта да е до 350лв.Ще съм благодарен на всеки,който със съвет или просто мнение ми помогне в избора.
Zeus на Vega - това което ти трябва-120 лв и си ти :?
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”