Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
dobrin
новобранец
новобранец

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от dobrin »

Днес нищо по дефилето на Лакатник.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

И в долното течени може да се каже ,че е слаба работата дребни морунажчета..и то редки.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

N.Dimitrov написа:И в долното течени може да се каже ,че е слаба работата дребни морунажчета..и то редки.
Минали са с тока сигурно.При мен цяло лято не кълве откакто ги видяхме една нощ.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Бе и аз цяло лято ходя по тия места и мнооого слабо, някой път ама рядко по някое по добро рибе, те и много други се оплакват тая година ,че по тия места не дава риба нещо, ма те тия с тоя ток не са спират..баси!
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Вчера бях на Ореховица,на фидер хиляди попчета ,на плувка само уклей,много хищник гони, това е..........................
staso_79
новобранец
новобранец

Мнение от staso_79 »

Колеги, мога да потвърдя за положението при Долното течение, и по-точно местата към Ореховица/Брегаре.

Цяла седмица лових там на различни места и риболова е направо мъчителен. Малки сомчета по пръст и половина, морунажчета по 50-200 грама, уклей и попчета - това излиза. Няма ги мрените по над килограм от миналата година, нито пък едрите морунажи, кленовете. Не знам на какво се дължи, никаква идея.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

На фидер през нощта ловят, но не ходя на такъв риболов аз и не мога да потвърдя, това около Гиген.
Aemilivs
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Aemilivs »

че то няма вода в тоя искър. пък и енергото май минава
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Вчера бях на Гиген ,дребни мренки и 5-6 дребни морунажчета,лових само на фидер..................
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

Още преди и след забраната са изкарали тонове морунаж, мрени, сомове и всичко, което са докопали.На ток разбира се.То са мрежи, кошове, винтери, препъни и кой знае какво още.Останали са само уклей и жаби.
staso_79
новобранец
новобранец

Мнение от staso_79 »

Колегата Mirotg1 определено е наясно с положението и знае за какво става дума тая година по реката. Аз получих същата информация от няколко човека които са често по реката, ама се инатих че няма как дотам да се е стигнало до последно. Еми... стигнало се е :)
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Имаше доста хора,а щом има хора.................
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

И какво излиза - вече не я изнасят от реката да я пържат, направо на място...

Шегата настрана, пролетта се ловеше добре, дано нещо е оцеляло, че и есента да хванем по някоя риба. Аз се надявам след 2 седмици да прескоча до реката около Кунино-Карлуково, пък каквото дойде. За последно веднъж през август лових пълчища маломерни кленчета и мренки там... нямаше ги пролетните тупалки.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Докато не се измисли начин да се спрат всички капути бракониерски или поне тия "най-големите" ще има още безброй капотирания по тоя Искър. Пак ви казвам, онова лайно от Койнаре, всички го знаят какво върши и никой нищо не му прави. А той унищожава стотици килограми риба на седмица. Супер готин участък на реката, на който сме ловили големи количества скобар, мряна, морунажи, кленове над кило, че дори и щуки, вече не прилича на нищо. Аз тази година бях два пъти на въпросното място и не хванах риба по-голяма от 12-13 санта. Колегата пък се капотира сигурно над 10 пъти вече... По всички реки има бракониери, но по Искъра нещата са повече от ужасни.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Да всеки знае как е в долното течение и никой нищо не предприема, аз всъщност се питам има ли изобщо какво да се направи или няма смисъл да си чешем езиците тук, ако има някакъв дори минимален начин да се спре с това масово бракониерство нека опитаме :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”