Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Сомове се въртят по нашия район около Четирските скали-дълбоки места с подмоли!Имам приятели,които имаха слука! В Кресненското дефиле не може да няма некоя друга мустаката животина!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Благодаря на колегата blashko за информацията.
-
- научил се да хвърля
За нищо колега , мога да дам и инфо за бистрака - жито , торен , бял , царевица млечна + овкусена - само малко червеноперки , каракуди и някой костур.... аааа и слънчатки 

Лалала
-
- научил се да хвърля
Колега нещо си се убъркал,По Струма ловил ли си вечерно време?metoo написа:Избите си от главата, че сомове има в тая река, това не е марица. Толкова са редки че не си заслужава.
Моето мнение е че в струма има сом. Поне знам че има в участъка от бело поле до сандански. Тази година бащата на мои познат с харпун отрепа над 20 сома от 3 до 13 кг мисля беше най големия. Аз не го одобрявам, но човека обича сом и си ги яде след това. Той ми каза че е видял и много малки от 15 см до 2 кг които не взима.... трагична е ситуацията
-
- разбира нещата
Еми от такива с харпуни няма риба, по реката. Щот са все гладни. Като изчезне рибата от реката дано се нахранят.
Реката в момента е чудесна, имате на разположение 2 дни преди времето да се развали. Или поне такива са прогнозите. Днес на връщане от Гърция полових около час над Симитли на един кофти припек, рибата взимаше като за последно без никаква захранка. Почти всяко хвърляне водеше до кълване. Доста мренки и скобари бяха дребни, чак маломерни, но си прекарах отлично. Смятам в понеделник да се върна с бака храна, пък да видим какво ще се получи.
Нещо от днес?
-
- фен клуб-скобар
От днес не! От вчера в района на Благоевград положението е било трагично,поне за мойте хора:)Много слаб риболов
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

И при мен така. Както казвахме преди 30 - тина години : Отидох на една новобранска ... и си ... мамата. Не можах да стигна до реката по чисто субективни причиниbruno11 написа:мъка мъка...

Обаче приятел е ходил първо до Пастух, после до Благоевград. Под Пастух реката бистра и доста хладна, рибата апатична. Местене под Благоевград, от 10 до 12 часа десетина мерни мрени и повечко дребни, скобари никакви. Реката нелоша на цвят, ниво и температура, но около обяд е духнал кофти ветрец и колегата е събрал болото.
Следващите дни кой знае, може пък дъждовете да раздвижат рибата.
-
- фен клуб-скобар
Мренка,то няма какво да се раздвижи 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

E хайде пък сега, не така черногледо. Напротив, в реката има риба, макар лятото да не беше съвсем като хората. Под река имам предвид Струма южно от Пастух, нагоре рибата е доста пооредяла.
Вчера / вторник/ реката е била бистра до Бобошево, надолу Джерман и особено Рилска доста я оцветяват, риболовът около Благоев е бил тегав, чак мъчителен. Нивото е същото като предните дни.
Вчера / вторник/ реката е била бистра до Бобошево, надолу Джерман и особено Рилска доста я оцветяват, риболовът около Благоев е бил тегав, чак мъчителен. Нивото е същото като предните дни.
-
- фен клуб-скобар
Напротив-в реката има МНОГО МАЛКО РИБА!Това,че има риба в два вира покрай Симитли,не означава,че в реката има риба! От Невестино до Бобошево е трагедия,въпреки че точно там хванах достатъчно риби.Бело поле е тотално щета( още миналата година споделих с колеги от форума,че тази година Б поле ще е пустиня;).Лично с джипа два пъти август обиколих реката от Пастух до Симитли и влизах по черни пътеки,знайни и незнайни! Положението не беше очароващо!mrenka написа:E хайде пък сега, не така черногледо. Напротив, в реката има риба, макар лятото да не беше съвсем като хората. Под река имам предвид Струма южно от Пастух, нагоре рибата е доста пооредяла.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
За това дали има или няма риба в р.Струма от с.Невестино към с.Ръждавица е въпрос на гледно точка. Вчера към 16.40ч. бях в Копиловци и имаше 6-7 коли. Първо това ми говори, че има рибари, а не плажуващи, при това мрачно и дъждовно време. Второ всеки бе пуснал живарника в реката. И трето зависи от настройката за това колко риби ще хванеш и да си удовлетворен от улова.
Аз лично от 17.00ч. до 20.00ч. си хванах 30-на мрени но хубавици две късания и свирене на влакното от мрените. Задължитетна подхранка и бели в нея и чести подхвърляния по 1 топка колкото мандарина, реката е бистра и затова си трябва тъмна и ароматна подхранка. През деня се оплакаха от слука но вечерта всички изказаха мнение, че има промяна. Това от мен. Наслука на всички.
Аз лично от 17.00ч. до 20.00ч. си хванах 30-на мрени но хубавици две късания и свирене на влакното от мрените. Задължитетна подхранка и бели в нея и чести подхвърляния по 1 топка колкото мандарина, реката е бистра и затова си трябва тъмна и ароматна подхранка. През деня се оплакаха от слука но вечерта всички изказаха мнение, че има промяна. Това от мен. Наслука на всички.