Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Рибари има винаги :)За мен ,реката в момента е постна:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Не ходя само при Симитли, въпреки че между него и Монца са ми любимите места - не вирове, а бързеи :wink: . Обикалям достатъчно, за да знам от лични наблюдения че в края на поляната под Софарма една каравана изкара повече от месец 8) .
Бързея при Агромах и в момента е пълен със скобар, който не вярва - да отиде привечер и да види как скачат. След 3-4 седмици месарите отново ще пълнят дисагите, както и предишни години.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Чакай сега малко-щом обикаляш трябва да знаеш ,че на Софармата скобарите са си лятото там от как свят светува;)Друг е въпроса ,че точно там не всеки умее и има нерви да ги лови.Да чу или видя силни риболови от Б поле? За месарите почивка няма-ако им кълвеше,щяха да ги убият още от юни! Но не им кълве,защото рибата е оредяла здраво!Сега за Монца понеже сподели-Монца е място известно всекиму! Бързеи,вирове и прочие!!!!!Мренка и два скобара да останат в реката,аз ще ги намеря къде са,ще ги хвана,пусна и после ще ти кажа къде са:))))) Нали си готин:)))))П.с -повярвай ми дисаги от Б поле тая година няма да има( масово)

metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

То хората, и до сега пълнеха чантите. Цяло лято не ги оставиха, да ги оставим хората кой колкото иска да лови, ние нищо не може да направим. Когато скобара хвърлия хайвера тогава трябва да се пази а не само да се пише.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Това лято е доста по - постно от миналогодишното на скобар. Дори ударното трио / един даже не се и показа/ не постна снимки с повече от 10-15 риби, а миналата година през август млатеха по 2 баки. Не че рибата е по - малко, а е по - апатична и предпочита зеленилото по камъните, такова ми е впечатлението. Особено скобарите между Пастух и Бобошево, абсолютни мързели. Кой знае, може би хлебната формула малко по - малко започва да губи ефект?
Като деца сме ловили скобари между Нов чифлик и Невестино, в началото на април на земен червей, през лятото - на варено жито, повод 0.20 и кука Маруто №9. Де сега скобар да клъвне на такива стръв и такъм?
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

чета и се чудя дали не е някакво дежа вю
не съм ходил на риба по струма от има няма 1 година и повече
и сега чета от време на време коментари за баки и как били сини и празни и тн
и как реката е без риба и как много не се лови щото е малка и се чудя
дали да не ви хвърля една ръкавица на вс пришещи и четящи. пък дано последните станат пишещи и да приемат едно предизвикателство.
в рамките на 2 седмици или до края на септември да публикуват един искрен пост, със улов от Струма, само на скобари и да определим победителя пък да видим има или няма риба в струма и на кой баката е по синя и бързея по плитък.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Това лято за мен е пълна трагедия. Накуп хванах веднъж 20 за които даже бях забравил началото на Юли, веднъж 18 и веднъж 14 края на Юли. От тогава съм или с една или с две риби на ходене. Има проблем по реката, още не знам какъв е, но рибите ги няма. Не съм видял да се бляскат масово, не идват на храна, което е притеснително. Нещо което ми прави впечатление - проблема не е че е малка, според мен е много топла. Гази се бос без проблем от пет сутрин, а други години не е било така. До десет съм с ботуши. Не знам, ще видим като повали малко.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

не вярвам че има проблем кой знае какъв
ще пообиколя ще пробвам и т.н.
и мисля че няма проблем просто тази река се променя и ние трябва да се ориентираме то са магистрали нови мостове укремвания пресевни и други екстри а обяснението винаги е просто а не някаква конспирация
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Аз баката мойта съм си я постнал преди две седмици -синята :D Зрителите беха две момчета от Перник ;)Риби в дефилето:) Към 20 са!Ако некой от тука хване сам в тоя район тея риби пред свидетел,лично му подарявам осмицата Мило Левиатан! Казана дума,хвърлен камък! До края на Септември!Една снимка нема от три месеца,изключаю колегата Мренка! Да не фамилиарничиме повече! Аз като кажа нещо думата на две не си деля!

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Между Четирци и Бобошево, от сутринта до вечерта, един човек да хване поне 20 скобара. До коя дата важи офертата с Милото, стрелецо :)
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

DJONI RINGO написа:Аз баката мойта съм си я постнал преди две седмици -синята :D Зрителите беха две момчета от Перник ;)Риби в дефилето:) Към 20 са!Ако некой от тука хване сам в тоя район тея риби пред свидетел,лично му подарявам осмицата Мило Левиатан! Казана дума,хвърлен камък! До края на Септември!Една снимка нема от три месеца,изключаю колегата Мренка! Да не фамилиарничиме повече! Аз като кажа нещо думата на две не си деля!
Само за тоя раион ли става дума или може и по нагоре :?: Не ми се разкарва чак до дефилето при положение че ги има и нагоре :drinkers: :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

За тебе може Струма+Драговищица+Елешница:)
Къде ти харесва там! Тука се включват некви стари кадри:D Синята бака не е празна никога! Не четеш правилно.Пожар на теб аз мога да ти хвърля една ръкавица-едно така да го наречеме риболовна закачка;) Аз и ти на скромен залог-кеш,ядене или пиене-ти си избери какво можеш да отделиш при загуба-ако аз загубя,ти го давам двойно!Щот се изказа така малко грандомански и ме загложди толкова ли си добър:)И още нещо,това,че реката е обезрибена не означава,че примерно аз или други младежи от форума се оплакваме или не ловиме-напротив..... Просто споделяме впечатления! Мренка ти си оставаш готин !Всичко е в добрия тон и свързано единствено с риболов и емоция!Като спортист ,за мен всичко е борба за победа! Такъв е животът ми ,борба с всички сили!Така че атакувайте смело реката другата седмица и да връчвам наградния фонд:D За Топсофта не важи,много е слаб и не заслужава такава въдица:D :D :D На него мога да му дам да строши некоя Тика :D

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

аааа сега взех да се чудя дали да участвам по добре един костюм да ти купя и да спрем до тук
иначе че ловя ловя
не съм много добър но знам че ще хвана 10-15 риби
за облога с масрава на трапезата няма да се пробвам
но днес минах покрай реката беше леко вдигнала на цвят е сура, не че разбирам точно какво значи но разбрах че това е перфектен цвят за риболов
рибари от Благоевград надолу имаше почти на всеки вир и живарници във водата имаше
и мерак явно има но снимки днес пак йок
не че се изхвърлям аз не ловя от 5 годишен по струма а по вит
и ако ти имаш мерак да ме пробваш хайде вземи един фидер и аз един и да видим кон боб яде ли
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Костюми нося само шити по поръчка,няма да ми уцелиш нито вкуса, нито размера! Запази си кеша или си купи на теб.За фидера-не практикувам този вид риболов,поради това ,че не ме влече ама грам! Ако ще и крокодили да се ловят-не употребявам фидер!Нищо лично против фидера-просто не ми доставя удоволствие!Но понеже съм точен ти ако искаш си го вземи и него....Лови ако искаш на фидер,на дъно,булдо,на мамка:D Аз претенции нямам -както ти харесва.Аз само ще посоча после касата с бира,която пия:D

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Кофти, Джони, кофти Ринго, зимно време при бистра вода скобарите точно фидер предпочитат :fishing1: .
Инфо от петък, ако някой го интересува. Реката е вдигнала нивото и се е замътила, влачи шума, памперси и дамски превръзки. Според мен в момента става само за фидер, но за друг цветът може и да е перфектен за плувка. С дежурния фидер, захранка за толстолоб / само такава имах в багажника/ и малка доза бели следобяда извадих безброй мренки по пръст и половина, 5 - 6 мерни и един случаен морунаж. Към пет и половина скобарите пак се разскачаха на 2 -3 метра от брега, ей така, за аромат.
Изображение
Изображение
Това между картинг пистата и Монца.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”