Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Янтра!
- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Янтра!
Днес към 10 бях на р.Янтра! Реката е доста висока и влачи много! Времето като температура беше чудесно, но духаше доста силен вятър, което ми съсдаваше проблеми с болонезето! Бях доста очарован, че нямаше търмакчии! Но за сметка на тях имаше 30 40 човека и трудно си намерих чисто място! Та локализирах се до един дядо, който не беше хванал нищо! За 4-ри часа хванах еднин хубав скобар и един оклей на торен червей! Излета беше чудесен за това време! (

- dimitar_
- сериозен играч
Re: Янтра!
Поздравления за излета !
Наистина си много прав , че по това време самият факт , че сме излезли някъде сред природата , още повече това да е край водата , какво повече ни трябва , за да се приберем в къщи доволни и отпочинали ... !
Наистина си много прав , че по това време самият факт , че сме излезли някъде сред природата , още повече това да е край водата , какво повече ни трябва , за да се приберем в къщи доволни и отпочинали ... !
-
- научил се да хвърля
Аз бях на Златарица днес и даде добро количество кефал/'чета/ и незнам как тъй не си хванал на Янтра .Митак заповядай другата седмица тука при нас на купона в понеделник ще пиша къде точно ще е състезанието защото още не сме решили. Или ще е на Сливовица или на Долна Оряховица . но състезание ще има 1000%
- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Имаше 5 6 човека които ловяха на рибка и не бяха хванали нищо! На моста в с.Пушево и преди моста на Шемшево излизаше само скобар и оклей!malkata marancika написа:Аз бях на Златарица днес и даде добро количество кефал/'чета/ и незнам как тъй не си хванал на Янтра .Митак заповядай другата седмица тука при нас на купона в понеделник ще пиша къде точно ще е състезанието защото още не сме решили. Или ще е на Сливовица или на Долна Оряховица . но състезание ще има 1000%

Вчера говорех с един приятел от с.Драганово и той ми каза че около Бреговица вадели кефали по 400-500 гр. на парче от рибка и на червца.Имало и по-големи екземпляри.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Без спининга на Янтра не ходя!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Днес обиколих Джулюнска,Лефеджа и Янтра.За капак се паркирах и на корекцията при Върбица.Ситуацията е следната:
-Джулюница-водата вдига и е замътена!Риба слабо-дребен уклей и рядко кефал!
-Лефеджа-след вчерашния ветровит ден явно недостопилият се до сега сняг си каза своето!Мислех да търся расперите,но обърнах веднага след моста на Бреговица и отпраших за смесито!
-смесито-невъзможно е да се заметне.Просто стихия!
-корекцията при Върбица-час и половина въртене на всичко,което щуката би подгонила.Нищо!Нищичко и на директния!Не можах ни едно рибенче поне за Драшкото да излъжа.Явно щуката хвърля още хайвер,а за мирните риби е много рано.
-Янтра/моста при Долна Оряховица/-панаир както винаги.Мнооооооооого по слабо от предните дни обаче.Вади се дребен морунаж и уклей.Мой колега със синът си от сутринта бяха извадили шест кефала и два распера в нормите.Стръвта-за всяка рибка различна.От филе рибка,през жива такава,сив червей,бял и черва.Най резултна е рибката.Въртях един час и се отказах.Разминах се само с един скъсан мепс.Откачих капото с две кефалета на директния-стръв два бели!
Ден с ден не си прилича!
-Джулюница-водата вдига и е замътена!Риба слабо-дребен уклей и рядко кефал!
-Лефеджа-след вчерашния ветровит ден явно недостопилият се до сега сняг си каза своето!Мислех да търся расперите,но обърнах веднага след моста на Бреговица и отпраших за смесито!
-смесито-невъзможно е да се заметне.Просто стихия!
-корекцията при Върбица-час и половина въртене на всичко,което щуката би подгонила.Нищо!Нищичко и на директния!Не можах ни едно рибенче поне за Драшкото да излъжа.Явно щуката хвърля още хайвер,а за мирните риби е много рано.
-Янтра/моста при Долна Оряховица/-панаир както винаги.Мнооооооооого по слабо от предните дни обаче.Вади се дребен морунаж и уклей.Мой колега със синът си от сутринта бяха извадили шест кефала и два распера в нормите.Стръвта-за всяка рибка различна.От филе рибка,през жива такава,сив червей,бял и черва.Най резултна е рибката.Въртях един час и се отказах.Разминах се само с един скъсан мепс.Откачих капото с две кефалета на директния-стръв два бели!
Ден с ден не си прилича!

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Pak sum v tupa zala i nqmam kirilica a nqma ve4e i preobrazuvatel. Dobavqm samo Jreb4evo- nivoto na vodata mnogo nisko, nad rimskiq most uklei no mnogo dreben tova e .
- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
От 24.02! Пиша сега, че ме беше налегнал мързела! Имах информация от колега, че в Събота се е вадел морунаж и кефал! Естествено в Неделя бях там, ама само дето се окалях като прасе.....
Та абсолютно капо! За 3 часа 1 откачен кефал баш на брега беше около половинка
( забравихме кепа в колата) и две празни засичания! Мястото е след 2-рия тунел по пътя за Русе! Под железопътния мост! Лових на жълто манисто с бял, торен и дървесен ама резултат никъв! Хвърлях срещу течението в тихото! Единствената риба беше на един колег срещу мен, кефал пак към половинката! Иначе красота.......ама и тя ми стига! Поздрави!

Иначе дядото си пикае и не му пука хич от хората срещу него!

Иначе дядото си пикае и не му пука хич от хората срещу него!

И тази тема е в голям застой.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Абе аз писах няколко пъти за излети по р.Янтра но в инфо за водоемите.В последните дни в района около В.Т-во и по точно на бента срещу дървообработващия завод направих добри излети.Вярно че върви дребно,но излизат и добри кефалчета 25-30 см.Но ловя най вече уклей,белевица,морунажчета и любимите ми за пържене кротуши.Дори и сега трябва да чистя риба,нее много но от 15.30 до 18.15 съм наловил около кило дребосък.Ловя само на пинки ,белия нещо не го поема.Имаше колега който хвърляше на бяло мънисто за кефал но бе хванал само 1 около 20-на сантиметра.Иначе водата е като сълза,а нивото е нормално за сезона.Толкова за днес,утре пак.НА КОЛЕЖКИТЕ РИБОЛОВЦИ ЧЕСТИТ 8 -ми МАРТ !!!
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Днеска минах с влака пътувайки за Шумен бяхте са накупчили 30 души там покрай моста нагоре и надолу чак до самоводене и Горна сума ти народ.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
През зимния период всеки търсеше информация за успешни или изобщо някакви излети по Янтра,сега като се стопли и куцо кьораво и сакато тръгна по риба почти никаква информация.Ще кажеш че сега е мъртвия период.Тази седмица днес ми е третия излет за който давам информация ,но за други няма.Явно колегите или не ходят,или не искат да пишат.Като цяло и днешният излет беше успешен,30-на кротуша 10-на уклея и едно кефалче около 15-на см. което пуснах.Но колеги кефалджии бяха по зле и от мен по едно кефалче в живарника,на мен поне ми кълвеше макар и дребосък,важното да си чешеш крастата,нали за това ходим за риба.Ако чакам да храня семейството си с само с риба ,ще умрат от глад.Риболова е способ за борба с инфаркта,а ние неискаме да получим такъв.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз днес си направих обиколка на забележителностите край Търново и за всеки случай си взех болото!Запътихме се към беляковския язовир!Казаха, че морунажа давал много дообре! Тръгнах само с сопата щото нямаше да стоя много! Направо вързана от предишния излет с 10-ка кука и най-малък размер манисто! За 30 минути 17 костурчета от тези прозрачните на жълто манисто с пинки! Общо взето добро но кратко излетче! Иначе беше панаир! След това се запътих към пушевските води но точно след распъване заваля! 

- майсторчето страхил
- сериозен играч