"Към RiverFisher, Pol и сие разбирачи на сома"

Модератор: sapuna

Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

"Към RiverFisher, Pol и сие разбирачи на сома"

Мнение от HOOLIGAN »

Случайно попаднах на един пост в друг риболовен форум http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... c&start=30 ,където двамата наши колеги са се изявявали по темата за връзката м/у дължината и килограмите на уловен сом.
Ще ги помоля да споделят с нас техните виждания по въпроса :idea:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

От кога искам да ми удари един такъв 2м. и поне 85кг . Хи ..Хи Абе защо някой хора бъркат форумите с кръчмата.Мислят си като сложат някой друг килограм и ще впечатлят някой.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

barutchiata написа:От кога искам да ми удари един такъв 2м. и поне 85кг . Хи ..Хи Абе защо някой хора бъркат форумите с кръчмата.Мислят си като сложат някой друг килограм и ще впечатлят някой.
като я объркат и така се ражда поредната легенда за най-големия сом :lol: , но въпросните колеги незнайно защо не пожелаха да споделят своето виждане по въпроса :!: защо ли :?:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Батко на такива не знам да се смея ли да плача ли.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

barutchiata написа:Батко на такива не знам да се смея ли да плача ли.
и от двете по много :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Напротив PENN грешно е мнението.Ако разбираш малко повече от сом щеше да знаеш че е грешно.Нали сам казваш -на какво ще учиме младите.Те трябва да знаят ,че един сом 1м-е +-6кг,а един сом2м. -е +-48кг-50кг.Колкото и да ни се иска неможе сом2м да е 90кг.Тука става вупрос за математика.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

PENN написа:Грешно или не,според МЕН е неправилно да се критикува с обиден тон или да се присмиваме на някои заради това,че не е наясно с нещо или се учи.Само да се върна в БГ и ще ви покажа как се опитвам да хвана СОМ.
PENN, обидния тон не е започнат от нас, моля те прочети внимателно: http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... c&start=30

Никой не се е присмивал, просто двама души откровено се заяждат/Riverfisher и Pol/ те не само че не са наясно, но и не приемат чужди мнения , още повече ,че въпросната формула е изведена от покойния Милко Георгиев и се базира на над 10 години опит по язовирите/не един язовир :!: / и на над 100 уловени сома с тегло от 2кг до 102.5кг :!: И така, ако някой беше искал да се учи щеше да участва в нормална дискусия, а не да дава квалификации за хора които не познава с намерение да се заяжда..................но явно на някои това им е вродено по природа.

Сега по повод желанието ти да се вкючиш в риболова на сом като се върнеш в BG - от мен: Welkomme колега PENN винаги си добре дошъл сред нас!
Изображение
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

barutchiata написа:Батко на такива не знам да се смея ли да плача ли.
Батко, ти данеби да си прекара нет-а най-накрая :lol: а на тези по-добре се смей :wink:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
Kriss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

barutchiata написа:Напротив PENN грешно е мнението.Ако разбираш малко повече от сом щеше да знаеш че е грешно.Нали сам казваш -на какво ще учиме младите.Те трябва да знаят ,че един сом 1м-е +-6кг,а един сом2м. -е +-48кг-50кг.
немски сайт за риболов на сом написа:Waller-Spezial-Pokal Gewinner 2004 Jürgen Gertulla mit dem
Siegerwaller von 2,15 m und 146 Pfund!
Herzlichen Glückwunsch.
Bericht und Siegerliste demnächst hier!
Изображение
Превод написа:Победител в Специалната Сомаджийска Купа 2004 Юрген едикойси със сом 2.15 м. 73 кг. (1pfund=0.500kg)
дъра бъра, дъра бъра....
barutchiata написа:Колкото и да ни се иска неможе сом2м да е 90кг.
Иначе с това съм съгласен
Вервайте ми
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Kriss сверете си мерките за да не ставате смешни.
1pfund=0.373242 kg
или 146 pfund x 0.373242 = 54,493332 kg.
И аз говорих за сом 2 м. , когато говориме за сом 2.15 цифрата става друга .Значи според формулата сома трябва да е 59,630 кг +/-11% в зависимост от сезона .
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Превод написа:
Победител в Специалната Сомаджийска Купа 2004 Юрген едикойси със сом 2.15 м. 73 кг. (1pfund=0.500kg)
дъра бъра, дъра бъра....
Ето така се раждат легендите !!!!
Аватар
Kriss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

М(ъ)даа, трябваше в горните скоби да поясня че става въпрос за немския pfund, но си мислех, че като цитирам немски сайт....:
Geelegentlich gibt es noch die altmodischen deutschen Einheiten:
1 Pfund = 500 g = 1/2 kg und 1 Zentner = 100 Pfund = 50 kg
http://www.sengpielaudio.com/UmrechGewi.htm
И за да не ставам смешен общо взето твърдя нещо само когато съм сигурен. Капиш? :wink:
Вервайте ми
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Напълно те разбирам и съм съгласен с теб че кавгите, псувните и прочее не водят до нищо. Както може би си забелязал аз съм доста умерен в изказванията си и нямам намерение да обиждам и да се заяждам с никого, нито тук, нито в който и да е друг форум.
Личното ми мнение , е че цялата тази "война" между форумите е излишна, все пак сме тук заради риболова и нищо друго :idea:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Код за потвърждение: Избери целия код

Mann angelt das zweite Mal in seinem Leben und fängt einen Riesenwels
Ein Mann hat bei einem Anglertunier den größten Fisch gefangen. Dabei fing das Anglergreenhorn gleichzeitig den größten Wels. Der Angler der große Mühe mit dem Fisch hatte, wurde durch einen Anglerkollegen tatkräftig unterstützt.
Der Großfisch hatte ein Kampfgewicht von circa 68 Kilo. Im Ganzen wurden in den Fünf Tuniertagen am Ebro-Stausee in Spanien etwa 1.550 kg Wels gefangen, zehn Fische wogen mehr als 50 Kilogramm. Nach dem Wiegen kamen die Tiere wieder frei.
Neben dem Sieger Christoph Heckert fing der zweite Dirk Kotte einen 130 Pfund und Jürgen Gertulla einen 128 Pfund schweren Waller. Beim zehnten Waller-Spezial-Pokal-Angeln von Andrees Angelreisen nahmen insgesamt 42 Personen aus drei Nationen teil.

Порових се във интернет и намерих това .Този Юрген Гертула е хванал сома в Испания но сомът тежи 128 pfund както се вижда
Аватар
Kriss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

Nach dem Wiegen kamen die Tiere wieder frei.
Neben dem Sieger Christoph Heckert fing der zweite Dirk Kotte einen 130 Pfund und Jürgen Gertulla einen 128 Pfund schweren Waller
превод написа:След измерването рибите бяха пуснати. След победителя Кристоф Хекерт, втория по улов бе Дирк Коте с 65 кг. и Юрген Гертула с 64 кг. сомове
:?: :?: Ми ясно е че става въпрос за различни състезания.
А че е Испания, Испания е. Кофти. Там е ЯЗОВИРЪТ, а ДЕЛТАТА е в Италия.
Пък де да знам. Може за Испания, Германия, Италия....... формулата да не работи. Нашите сомове може да са едни стройни такива :lol: . Както разликата м/у българките и испанките. Онея са 'баси пръдлите :oops:
Вервайте ми
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”