Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

"Към RiverFisher, Pol и сие разбирачи на сома"
Модератор: sapuna
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
"Към RiverFisher, Pol и сие разбирачи на сома"
Случайно попаднах на един пост в друг риболовен форум http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... c&start=30 ,където двамата наши колеги са се изявявали по темата за връзката м/у дължината и килограмите на уловен сом.
Ще ги помоля да споделят с нас техните виждания по въпроса
Ще ги помоля да споделят с нас техните виждания по въпроса

- barutchiata ©
- Администратор
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
като я объркат и така се ражда поредната легенда за най-големия сомbarutchiata написа:От кога искам да ми удари един такъв 2м. и поне 85кг . Хи ..Хи Абе защо някой хора бъркат форумите с кръчмата.Мислят си като сложат някой друг килограм и ще впечатлят някой.

- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
PENN, обидния тон не е започнат от нас, моля те прочети внимателно: http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... c&start=30PENN написа:Грешно или не,според МЕН е неправилно да се критикува с обиден тон или да се присмиваме на някои заради това,че не е наясно с нещо или се учи.Само да се върна в БГ и ще ви покажа как се опитвам да хвана СОМ.
Никой не се е присмивал, просто двама души откровено се заяждат/Riverfisher и Pol/ те не само че не са наясно, но и не приемат чужди мнения , още повече ,че въпросната формула е изведена от покойния Милко Георгиев и се базира на над 10 години опит по язовирите/не един язовир

Сега по повод желанието ти да се вкючиш в риболова на сом като се върнеш в BG - от мен: Welkomme колега PENN винаги си добре дошъл сред нас!
Батко, ти данеби да си прекара нет-а най-накраяbarutchiata написа:Батко на такива не знам да се смея ли да плача ли.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- Kriss
- новобранец
- Обратна връзка:
barutchiata написа:Напротив PENN грешно е мнението.Ако разбираш малко повече от сом щеше да знаеш че е грешно.Нали сам казваш -на какво ще учиме младите.Те трябва да знаят ,че един сом 1м-е +-6кг,а един сом2м. -е +-48кг-50кг.
немски сайт за риболов на сом написа:Waller-Spezial-Pokal Gewinner 2004 Jürgen Gertulla mit dem
Siegerwaller von 2,15 m und 146 Pfund!
Herzlichen Glückwunsch.
Bericht und Siegerliste demnächst hier!

Превод написа:Победител в Специалната Сомаджийска Купа 2004 Юрген едикойси със сом 2.15 м. 73 кг. (1pfund=0.500kg)
дъра бъра, дъра бъра....
Иначе с това съм съгласенbarutchiata написа:Колкото и да ни се иска неможе сом2м да е 90кг.
Вервайте ми
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
- Kriss
- новобранец
- Обратна връзка:
М(ъ)даа, трябваше в горните скоби да поясня че става въпрос за немския pfund, но си мислех, че като цитирам немски сайт....:
И за да не ставам смешен общо взето твърдя нещо само когато съм сигурен. Капиш?
http://www.sengpielaudio.com/UmrechGewi.htmGeelegentlich gibt es noch die altmodischen deutschen Einheiten:
1 Pfund = 500 g = 1/2 kg und 1 Zentner = 100 Pfund = 50 kg
И за да не ставам смешен общо взето твърдя нещо само когато съм сигурен. Капиш?

Вервайте ми
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Напълно те разбирам и съм съгласен с теб че кавгите, псувните и прочее не водят до нищо. Както може би си забелязал аз съм доста умерен в изказванията си и нямам намерение да обиждам и да се заяждам с никого, нито тук, нито в който и да е друг форум.
Личното ми мнение , е че цялата тази "война" между форумите е излишна, все пак сме тук заради риболова и нищо друго
Личното ми мнение , е че цялата тази "война" между форумите е излишна, все пак сме тук заради риболова и нищо друго

- barutchiata ©
- Администратор
Код за потвърждение: Избери целия код
Mann angelt das zweite Mal in seinem Leben und fängt einen Riesenwels
Ein Mann hat bei einem Anglertunier den größten Fisch gefangen. Dabei fing das Anglergreenhorn gleichzeitig den größten Wels. Der Angler der große Mühe mit dem Fisch hatte, wurde durch einen Anglerkollegen tatkräftig unterstützt.
Der Großfisch hatte ein Kampfgewicht von circa 68 Kilo. Im Ganzen wurden in den Fünf Tuniertagen am Ebro-Stausee in Spanien etwa 1.550 kg Wels gefangen, zehn Fische wogen mehr als 50 Kilogramm. Nach dem Wiegen kamen die Tiere wieder frei.
Neben dem Sieger Christoph Heckert fing der zweite Dirk Kotte einen 130 Pfund und Jürgen Gertulla einen 128 Pfund schweren Waller. Beim zehnten Waller-Spezial-Pokal-Angeln von Andrees Angelreisen nahmen insgesamt 42 Personen aus drei Nationen teil.
- Kriss
- новобранец
- Обратна връзка:
Nach dem Wiegen kamen die Tiere wieder frei.
Neben dem Sieger Christoph Heckert fing der zweite Dirk Kotte einen 130 Pfund und Jürgen Gertulla einen 128 Pfund schweren Waller
превод написа:След измерването рибите бяха пуснати. След победителя Кристоф Хекерт, втория по улов бе Дирк Коте с 65 кг. и Юрген Гертула с 64 кг. сомове

А че е Испания, Испания е. Кофти. Там е ЯЗОВИРЪТ, а ДЕЛТАТА е в Италия.
Пък де да знам. Може за Испания, Германия, Италия....... формулата да не работи. Нашите сомове може да са едни стройни такива

Вервайте ми