Моля да изкажете вашето мнение

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Моля да изкажете вашето мнение

Мнение от chirusa_bg »

Гуслар, велики боже, прекланям се пред таланта и скромността ти :prayer:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Да се намеся и аз,тук стана на въпрос дали някой лови или познава конкретни модели.Локал и Краси написаха ясно и конкретно.Нямам какво и да добавя по-съществено.Имам въпрос към колегата Гуслар къде и кога е печелил мачове на английски,защото не познавам такъв от Казанлък.И ако дойдеш на срещата можем да се пробваме в английския.И още не съм пипал мач който да стои като кол.Само ние българите искаме колове,пръта трябва да има строй,универсалния мач е с акция до25гр.Едва ли някой при нормален риболов,не на състезание,лови или даже има ваглер повече от 15гр,май аз имам, луд ли съм незнам. За да не спорим напразно в темата на колегата,заповядай на някоя от срещите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Колеги .Да ми разясните КОЙ КАДЕ И КАК оргонизира тези срещи.Какави хора се сабират (само познати,баш рибари и пр.)Ако имам някакво инфо и мога да присъствам на такава среща ще ми е много приятно !!!
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Чети -Срещи и купони
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Мерси .Днес си закупих така желания МАЧ :D Вземах си Fisherman Club (4.20) малко кото ,че ли направих компромис с пръта :wink: но кам мача добавих и макарма Tica Stunna GL2050 паснаха доста добре .Сега остана да ги изпробвам.Тръжг вам към Дунава :lol: 8)
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Ако си играл от 95 до 2000 щеше да ме познаваш.Играл съм с Бат Велко,с Наско,с Румен ,с Бат Кърши.Учил съм се от Нончо от
И падащата звезда е била изгряваща .
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Ако си играл от 94 до 99 щеше да ме познаваш.Играл съм с бат Велко,с Наско ,с Румен,Бат Кърши.Учил съм се от Нончо от Монтана,от Даскала от Кюстендил и тн.Последните едва ли ще ти говорят нещо.Но аз съм впечатлен от това, че Пловдивчани сте като ромите ''майна'',поддържате се.Разбира се в това няма нищо лошо ,напротив ....Има една стара максима '' Когато владиката пее,поповете мълчат и се кръстят''- Хайде момчета ,започвайте да се кръстите ! :D :D :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Познавам ги много добре,Нончо идваше с едно пекинезче или дакел,доколкото си спомням,а Даскала ми купи Чампион-Чойс-а.Не ти приляга в такъв случай някои от твоите мнение.А хвърлената ръкавица си остава.Бат кърши не знам да е играл в тия години ,не помня.Явно си имал нещо общо с тях,и кой отбор е било това.
Последно промяна от butnik на Нед Мар 02, 2008 11:33 am, променено общо 1 път.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Целия спор се завърза около моя съвет за мач с акция 10-30.Принципно погледнато всеки си има стил на работа,и по този въпрос спор няма .Работя с такъв мач ,и залагам на едро,шаран,амур, каракуда.На републиканското през 98 г. на стената на тец-2,се наложи да вадим каракуда и шаран от 30-40 метра дистанция.Рибата беше толкова гъста,че печелеше този който я вади най бързо.Работихме с корда 0,20 и каракуди по 800 грама ,вдигахме като уклей направо с пръта.Който ловеше с малка акция и тънка корда ,нямаше шансове.Никога не съм оспорвал удоволствието да ловиш с по малка акция,но има места където не върши работа.Преди няколко години на Жребчево излизаха амури от 5 до 15 кг. на царевица,и понеже дълбочината беше малка ,трябваше да го ловим на плувка,и то на дистанцияот 20-25 метра.Имайки впредвид тези няколко случки , предпочетох тази акция.Това е момчета !Пък на срещите ако ме поканите ,и съм свободен ще дойда.И без това се нуждая от малко зареждане с непримеримият ви южняшки дух. :D :D :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

В спора се ражда истината.Знам за какъв риболов става на въпрос на Овчарица,имам две състезания там.Правих си специално ваглери за там,ловяхме на дистанция 50,60м. на дълбочина7,8м.Бат Кърши беше тапа в дясно на стената и ловеше цял мач на щека,шарани му дойдоха последните 15мин.А за срещата си добре дошъл и без покана.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

гуслар написа:Целия спор се завърза около моя съвет за мач с акция 10-30.Принципно погледнато всеки си има стил на работа,и по този въпрос спор няма .Работя с такъв мач ,и залагам на едро,шаран,амур, каракуда.На републиканското през 98 г. на стената на тец-2,се наложи да вадим каракуда и шаран от 30-40 метра дистанция.Рибата беше толкова гъста,че печелеше този който я вади най бързо.Работихме с корда 0,20 и каракуди по 800 грама ,вдигахме като уклей направо с пръта.Който ловеше с малка акция и тънка корда ,нямаше шансове.Никога не съм оспорвал удоволствието да ловиш с по малка акция,но има места където не върши работа.Преди няколко години на Жребчево излизаха амури от 5 до 15 кг. на царевица,и понеже дълбочината беше малка ,трябваше да го ловим на плувка,и то на дистанцияот 20-25 метра.Имайки впредвид тези няколко случки , предпочетох тази акция.Това е момчета !Пък на срещите ако ме поканите ,и съм свободен ще дойда.И без това се нуждая от малко зареждане с непримеримият ви южняшки дух. :D :D :D
Е тук повечето сме лаици хора, не сме изтъкнати състезатели, но пък на "лигавата" акция си и знаем именцето(параболична примерно), а на кордата въпреки малкото си знания с всичкия си акъл я наричаме "влакно".
Всички тези имена на великолепни риболовци дето ги написа...ами незнам да пишат по тези форуми...за нас остава тези, които учили недоучили си пишат тук.
Така и не разбрахме кои точно състезания си печелил на мач :!:
И като последно - а извади ти някаква статистика и предположи колко ли пъти на автора на темата ще му се наложи риболов при тези условия, при които се правят състезанията на Овчарица?
Аз съм сигурен, че след като достатъчно му хареса този риболов няма да си остане само с този такъм занапред, а ще има и нещо по-мощно.
Без лоши чувства съм, но като цяло на мен ми се стори, че направи опит да се изтъкнеш, а не да помогнеш!
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Много си се напънал да пишеш,нетипично за Пловдивчанин .Разбирам че егото ти е застрашено.Ти си свикнал да си винаги пръв ,но този път не ти провървя .Колкото и да се пънеш , няма да надскочиш себе си. :D За състезанията няма да ти пиша ,защото не си ми в категорията, и тази имформация е само за просветени :D :D :D Тези дето не си ги чувал ,написаха историята и теорията на майсторския риболов в България.И аз карам колело ,но не съм колоездач ! Поеми си дълбоко ,въздух и се примири с този факт .Защо приемаш толкова лично нещата,при положение че съветът ми не е отправен към теб.И от къде събра толкова много злост! Пий една ракия и се успокой малко,че много риба имаш да ловиш.Дерзай Краси ,и да си жив и здрав !!! :D :D :D
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Колеги стига с тези спораве !!! мерси за помоща . Елате на Риболов край РУСЕ по точно на р.Дунав :wink:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

А и нищо не написахте отнасно придобивките ми !!!Rod Match: 4.20 Fisherman Club i Reel: TIca Stunna GL 2050
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Колега, ако си си купил въдица която според теб е удачна за риболова който ще упражняваш евала, всичко останало е относително,както казва В.Висотцки в една негова песен.Мойта баба,лека и пръст,казваше;5 пръста 5различни,или въпрос на принципи казло кученцето ,и си близнало дупето.Аз съм от по старото поколение риболовци,но на мача едно време му викахме пръчка с водачи.Макари много нямаше ,имаше совалки на които навивахме кордата ,влакното,но пак ловяхме риба.
П.П.Ловил ли си слънчевки без кука ,само торен червей вързан с конец през средата.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”