Риболов на Дорадо на Халкидики
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов на Дорадо на Халкидики
Тези дни се извадиха дорада на Амулиани , на двата кея
-
- новобранец
И аз бях свидетелbadjonti написа:Тези дни се извадиха дорада на Амулиани , на двата кея

- njoyz
- научил се да хвърля
Такаа, колеги искам да споделя с вас как протече едноседмичната мми почивка на Ситония.
Още първата вечер след пристигането ми бях на скалите на Сикя и разговарях с едни българи ловящи на жив зарган, които ми казаха че от време на време се случва да излитат наплашени заргани от водата, което ме обндежди. Още същата вечер пуснах жив зарган, но уви за 2 часа без удар.
На другият ден бях на Платаници, като там направих един от най-добрите си риболови на зарган в Гърция за 2-3 часа 70бр. среден и тук там едър зарган, а на жив нямаше удар. Същата вечер на Криарици 6 едри заргана и един дребен пуснат на 100+ метра навътре за няколко часа, но отново без удар. И риболова може да се каже беше до там, от там нататък времето се влоши много, огромни вълни и силен вятър, които ми възпрепятстваха риболова както на зарган, така и на дорадо. През следващите 2-3 дни съм хващал по 1 зарган, като поради вълните и вятъра не съм пускал навътре. На последният ми ден там, 10 времето се успокои значително, вятъра утихна, но зарганите така и ги нямаше и неможах да си хвана стръв за дорадо.
Така мечтата ми да хвана златната рибка стана на пух и прах, а така се бях настроил. Иначе искам да препоръчам на тези които ще ходят да си носят бял червей за зарган. Аз си носех и морски и бял, като белият беше в пъти по-успешен. Искам също да добавя, че аз лично със очите си не видях хвърчащи заргани, нито гонещи ги дорада.
Успех на тези които са и ще бъдат там!
Още първата вечер след пристигането ми бях на скалите на Сикя и разговарях с едни българи ловящи на жив зарган, които ми казаха че от време на време се случва да излитат наплашени заргани от водата, което ме обндежди. Още същата вечер пуснах жив зарган, но уви за 2 часа без удар.
На другият ден бях на Платаници, като там направих един от най-добрите си риболови на зарган в Гърция за 2-3 часа 70бр. среден и тук там едър зарган, а на жив нямаше удар. Същата вечер на Криарици 6 едри заргана и един дребен пуснат на 100+ метра навътре за няколко часа, но отново без удар. И риболова може да се каже беше до там, от там нататък времето се влоши много, огромни вълни и силен вятър, които ми възпрепятстваха риболова както на зарган, така и на дорадо. През следващите 2-3 дни съм хващал по 1 зарган, като поради вълните и вятъра не съм пускал навътре. На последният ми ден там, 10 времето се успокои значително, вятъра утихна, но зарганите така и ги нямаше и неможах да си хвана стръв за дорадо.
Така мечтата ми да хвана златната рибка стана на пух и прах, а така се бях настроил. Иначе искам да препоръчам на тези които ще ходят да си носят бял червей за зарган. Аз си носех и морски и бял, като белият беше в пъти по-успешен. Искам също да добавя, че аз лично със очите си не видях хвърчащи заргани, нито гонещи ги дорада.
Успех на тези които са и ще бъдат там!
Hrabri je vodja narodu treb'o.
За Дорада главно ти трябва късмет и място, аз имах удар не се закачи, до мен момчето още с пускането му удари. На воблери вече е по-трудно. На Амулиани се бяха завъртели и при толко рибари очаквано се хванаха. Аз хубав паламуд извадих, баракутка и някакви малки. Скача и е тръпка да го дърпаш
- ttoonneettoo
- новобранец
Здравейте, обещах като имам инфо да споделя. Вече 10 дни съм по Гръцко и нямах с какво да се похваля, но днес резултата беше в моя полза:)
Много борбено Маятико влезе в моя кеп след 20 минутна борба, удари на воблер Duel Minnow 170 който мой колега риболовец ми препоръча преди да замина.
Продължаваме напред още няколко дни:)
Много борбено Маятико влезе в моя кеп след 20 минутна борба, удари на воблер Duel Minnow 170 който мой колега риболовец ми препоръча преди да замина.
Продължаваме напред още няколко дни:)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ttoonneettoo
- новобранец
Ето и днешния улов, Баракудата удари много рано сутринта по тъмно на бял воблер.
Дорадо продължава да няма, а зарган има епизодично.
Успех на всички.
Дорадо продължава да няма, а зарган има епизодично.
Успех на всички.
Bravo ! На какво удари маятикото ?
- ttoonneettoo
- новобранец
Ето и резултата от тази сутрин.
Маятикото удари на Duel Minnow 170
Маятикото удари на Duel Minnow 170
-
- новобранец
Колега, къде точно те споходи тази слука? 

А разправят, че водата е топла още и затова трябвало да се ползват малки воблери. Ето, че и на големи връзва. Браво.ttoonneettoo написа:удари на воблер Duel Minnow 170
Човек като упорства връзва на всичко.
Браво на колегата.
Браво на колегата.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Колега би ли споделил точния модел на воблера че излизат много.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
В смисъл какъв цвят и плаващ или потъващ.
- ttoonneettoo
- новобранец
Това е модела