Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум




С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Аз се завъртях там с жълт каяк с тролинг мотор, ама не сме се засекли. Като тролят за лефер колегите и аз не съм забелязал да са особено дружелюбни 

Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
за лефер тролели .. хванали 3 риби и вече големите рибари с рибове .. целя ги с прашка като хвърчат в стария канал .. има си ограничение от 3 възла ве хора ! в езерото си режете смотаните мотори колкото искате .. ай стига толкова офтопик ..
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Тъй тъй,май някой те е намокрил в канала?zliaster написа:за лефер тролели .. хванали 3 риби и вече големите рибари с рибове .. целя ги с прашка като хвърчат в стария канал .. има си ограничение от 3 възла ве хора ! в езерото си режете смотаните мотори колкото искате .. ай стига толкова офтопик ..

Вчера гледам един,от дружба към златните троли на гребла,друг луд де.
Кът закачи някоя риба се изправя като отпусната пружина,и само как вади каламата,
се едно с флажен семафор работи.( ония дет махат с малките знаменца ве,еле по военните кораби).
После сяда да откача рибите,ама малко надалеч беше,не видях кво вади.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
На Вромос вчера и днес преди да задуха много активен чернокоп , главно едър. Днес беше размешан с паламудите и гонеше във всички слоеве на водата. Тук там едри сафриди. Сутринта и платерината много активна. Май следва значителна промяна на климата, всички се хранеха като за последно.
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Да ви покажа част от улова,
Мариновани как изглежда,моя приятел
Ги прави по специална рецепта. Първо ги кисне в сол 24 часа,
После в оцет пак толкова,
Пълни бурканите,кипва олио и ги залива отгоре 1
Пръст,с подправки бахар,дафинов лист и други
По избор.
Рибата се чисти преди това,и се махат главите,
И кръвта.
Става мозък,да си оближеш пръстите.
Мариновани как изглежда,моя приятел
Ги прави по специална рецепта. Първо ги кисне в сол 24 часа,
После в оцет пак толкова,
Пълни бурканите,кипва олио и ги залива отгоре 1
Пръст,с подправки бахар,дафинов лист и други
По избор.
Рибата се чисти преди това,и се махат главите,
И кръвта.
Става мозък,да си оближеш пръстите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
За бърза консумация:рибата изчистена и кисне в студена вода докато се махне кръвта.12 часа в яка попара от морска сол и без да се мие 6 часа в оцет.Изцежда се в гевгир.Останалото е същото.Съхранява се в хладилник.Първата партида от 5 буркана даде фира.
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Днес на Поморие барбун и много карагьоз. Чернокопа май хвана пътя а ?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Абе Люси,много грешки виждам в рецептата ти ве.
Чернокоп не се слага в сол директно,поема много от нея.
После,за да И изкараш на рибата кръвта,се слага в солена саламура за най-много 12 часа,(1кг сол/10-12лвода)
после още 12 часа вече в силна саламура. (1кг морска сол/6л вода.)
Чернокопа е достатъчно да преспи една вечер в оцета - стига му,кокала му е рехав.
После обаче е добре поне 24 часа да се остави да се изцеди.Ако е мокра рибата,прави "бели точици"
Олиото не само се нагорещява,а и се запържва с полових филия хляб,докато почне да пожълтява хляба.
Оставя се да изстине.
При нареждането,предварително в буркана се налива 2 пръста олио,и се реди рибата,иначе остава въздух
и с времето се "разваля" рибата - вади неприятен дъх,не знам защо.
Чернокоп не се слага в сол директно,поема много от нея.
После,за да И изкараш на рибата кръвта,се слага в солена саламура за най-много 12 часа,(1кг сол/10-12лвода)
после още 12 часа вече в силна саламура. (1кг морска сол/6л вода.)
Чернокопа е достатъчно да преспи една вечер в оцета - стига му,кокала му е рехав.
После обаче е добре поне 24 часа да се остави да се изцеди.Ако е мокра рибата,прави "бели точици"
Олиото не само се нагорещява,а и се запържва с полових филия хляб,докато почне да пожълтява хляба.
Оставя се да изстине.
При нареждането,предварително в буркана се налива 2 пръста олио,и се реди рибата,иначе остава въздух
и с времето се "разваля" рибата - вади неприятен дъх,не знам защо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Рано му е ве,тепърва ще му се радваме.zliaster написа:........ Чернокопа май хвана пътя а ?
Сега от този вятър водата ще падне доста,но до седмица ще се върне на същите градуси.
Тогава чакайте сафрид и чернокоп анблок (топтан демек).

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 280
- Регистриран на: Чет Май 22, 2014 7:27 pm
- Местоположение: Варна,Шкорпиловци
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Мдааа!!рано е....октомври си е месеца на чернокопа,водата е 22-23 градуса,така че има време!
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Мнения: 404
- Регистриран на: Съб Дек 01, 2007 9:56 pm
- Местоположение: Царево
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Адаш, впечатли ме с рецептата. Преди година ядох така направен чернокоп и беше наистина вкусен.
Въпрос: подправките.. "бахар, дафинов лист".... Отгоре ли се нареждат или се слагат между рибата? В какво количество?
Въпрос: подправките.. "бахар, дафинов лист".... Отгоре ли се нареждат или се слагат между рибата? В какво количество?
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Кире,аз не съм правил никога.
Така беше направил моя приятел,но след осоляването я мие в студена вода добре,
и после в оцета.За филията ми сподели че я слага,да проверява с нея олиото кога е готово.
Миналата година ги изядох моя дял на скара,а той си направи буркани,и пробвахме-беше уникална-не солена,и беше стопила коста.
Края на октомври всичко се изяде къде сме ловили за седмица.
Сега има около 400 бройки,и всички ще станат на буркани.
Пресен ще купуваме от магазина,другия месец като наедрее за скара.
С магистралата за 4,5 часа пристига в хладилния камион-цената е от 11-до 15 лв,некъде за кило.
Айде наслука,завиждам ви за урожая който предстои по морето,има доста риба от всичката тоя сезон.
Така беше направил моя приятел,но след осоляването я мие в студена вода добре,
и после в оцета.За филията ми сподели че я слага,да проверява с нея олиото кога е готово.
Миналата година ги изядох моя дял на скара,а той си направи буркани,и пробвахме-беше уникална-не солена,и беше стопила коста.
Края на октомври всичко се изяде къде сме ловили за седмица.
Сега има около 400 бройки,и всички ще станат на буркани.
Пресен ще купуваме от магазина,другия месец като наедрее за скара.
С магистралата за 4,5 часа пристига в хладилния камион-цената е от 11-до 15 лв,некъде за кило.
Айде наслука,завиждам ви за урожая който предстои по морето,има доста риба от всичката тоя сезон.

Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Между рибата се слагат,бахар не повече от 4 зърна в буркан,но черен пипер се слага повече,kiril_bulgaria написа:.....Въпрос: подправките.. "бахар, дафинов лист".... Отгоре ли се нареждат или се слагат между рибата? В какво количество?
и някъде към 3-4 листа дафинов лист.1-2 клонки копър също е добро попадение.
Тази година бабата изкара някъде от фризера към 4-5кг сафрид,и нали зима беше,
хванах се да го мариновам.Прекарах го през солта и оцета и го оставих да се изцежда.
Ама къде от мързел,къде от забравяне - 5 дена се изцеждаше.
После пак от мързел,сложих само дафинов лист,черен пипер и малко нарязан лук.
Обаче се получи страхотно,даже и шурито,дето въобще не харесва маринована риба,
си поръча един буркан - естествено с мерак му го дадох.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 280
- Регистриран на: Чет Май 22, 2014 7:27 pm
- Местоположение: Варна,Шкорпиловци
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
някъде нещо???утре ще влизам към Шкорпила да видим как е хавата...после ще пиша
- nabor4eto
- ще става разбирач
- Мнения: 385
- Регистриран на: Съб Май 25, 2013 8:04 am
- Местоположение: Варна
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Днес на поворотния буй и в залива имаше доста лодки....около обяд ми се обадиха , че вземат чернокоп и то добре...
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 
