Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Re: Воблери
Ми внапредвид ми е че докато водиш воблера с кука сал на гъзето то тя е успоредно на него , демек по средата  

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Павел Иванов
- 
				itso
- научил се да хвърля 
И да, и не.Ти по-добре знаеш, че това зависи от бързината на водене, от силата на течението също.Ама що да е по-средата не зацепихПавел Иванов написа:Ми внапредвид ми е че докато водиш воблера с кука сал на гъзето то тя е успоредно на него , демек по средата
 Сигурно щото съм "незацепляйка"
 Сигурно щото съм "незацепляйка"  Освен това воблерът често е атакуван и когато е в покой или когато изплува, нали?
 Освен това воблерът често е атакуван и когато е в покой или когато изплува, нали?Май няма много смисъл от тоя спор все пак

- 
				itso
- научил се да хвърля 
Ето и един от тях.За колекцията.
http://www.ichibantackle.com/showproduc ... SHO%20LURE
Мога да изровя и други, при които "рибката" е с корема нагоре и съответно куките.

Мога да изровя и други, при които "рибката" е с корема нагоре и съответно куките.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател 
itso написа:Ето и един от тях.За колекцията.
 Чудя се
 Чудя се   свършихали нормалните воблери, че упряхме до китуци предназначени за дънен океански риболов (38g).....
  свършихали нормалните воблери, че упряхме до китуци предназначени за дънен океански риболов (38g).....   то си е написано още в името ( BOTTOM SLIDER - Дънна линия)
 то си е написано още в името ( BOTTOM SLIDER - Дънна линия)   Не бешели темата във СПИНИНГ
  Не бешели темата във СПИНИНГ  
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си. 
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.

Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Павел Иванов
Тва воблерче дет си го пущил :

Куките не са му от горе а просто е предназначено за максимално бавно водене с джиг проводка за да пунтира умираща обърнала корема си рибка

Куките не са му от горе а просто е предназначено за максимално бавно водене с джиг проводка за да пунтира умираща обърнала корема си рибка

Павел Иванов

Павел Иванов
- 
				itso
- научил се да хвърля 
Не съм съгласен - води се максимално близко до дъното, но куките са отгоре - не видях да пише някъде, това, което казваш.
А има и такива "обърнати", "обратни", "изчанчени" воблери (темата по принцип е за воблерите), които представляват обърната с корема нагоре умираща рибка, но трябва да се поровя малко повече.
Или е по-добре да се върнем към "нормалните" воблери, ако в това разнообразие на пазара може да се прави такава разлика...
  може да се прави такава разлика...

А има и такива "обърнати", "обратни", "изчанчени" воблери (темата по принцип е за воблерите), които представляват обърната с корема нагоре умираща рибка, но трябва да се поровя малко повече.
Или е по-добре да се върнем към "нормалните" воблери, ако в това разнообразие на пазара
 може да се прави такава разлика...
  може да се прави такава разлика...- svil
- научил се да хвърля 
- Обратна връзка:
За тези ли става въпрос?

- Прикачени файлове
- 

- 013.jpg (42.65 KiB) Преглеждано 3945 пъти

Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите 
на самолетите!

на самолетите!
- 
				itso
- научил се да хвърля 
Да, благодаря  .Има и други подобни, с корема отгоре.
 .Има и други подобни, с корема отгоре.

.Има и други подобни, с корема отгоре.
 .Има и други подобни, с корема отгоре.- Павел Иванов
Ами на HEDDON имам само два воблера , един грозен джерк с перка на гъзето и едно Тини . И двете съм ги топил на вода като Тинито даже един / два кефалеца е закачило ама вече не ги топя . В Ибей могат да се намерят комплекти на прилична цена ама за парите им има къде по-уловисти Японски воблери та ........ Инак мойте съм ги купувал в БГ на доста сносна цена преди време ( то имаше и Дзурита за по 6лв. преди София Франс Ауто на Цариградско и на Тодор Каблешков и никой не ги купуваше щото не бяха чували за тех и не ги признаваха за фофлери   ) .
  ) .

) .
  ) .Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов

Павел Иванов
- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
А такъв някой има ли?IDA написа:Сигурно имаш неща дето друг в БГ ги няма

Много пъти съм пробвал на тази Rapala само че без абсолютно никакъв успех а на някви супер ментаци съм вадил много прилични кефали  ! Дали това животинче не се движи както трябва или не е интересно за рибата някои да има някакво обяснение?
 ! Дали това животинче не се движи както трябва или не е интересно за рибата някои да има някакво обяснение? 

! Дали това животинче не се движи както трябва или не е интересно за рибата някои да има някакво обяснение?
Е, кои - "Чери", "Чъби", "Тини Фрай"...xenohаck написа:Павка понеже приключих с Дзуритата , минавам към другите Жапонски събратя - Чакал ( много прехвалени и скъпи ,но кой модели ? ) ...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
Брех тоя Муня как ме е изпреварил   Инак повечето модели на Имакатцу освен че са уловисти са и много красиви като изработка ! Лъки Крафт е перфектен и не много скъп воблер ( то зависи скъпото как го погледнеш де
  Инак повечето модели на Имакатцу освен че са уловисти са и много красиви като изработка ! Лъки Крафт е перфектен и не много скъп воблер ( то зависи скъпото как го погледнеш де   ) , много по-ефективен от доста по-скъпи воблери ( Мегабасс примерно ) .
  ) , много по-ефективен от доста по-скъпи воблери ( Мегабасс примерно ) .

Инак повечето модели на Имакатцу освен че са уловисти са и много красиви като изработка ! Лъки Крафт е перфектен и не много скъп воблер ( то зависи скъпото как го погледнеш де
  Инак повечето модели на Имакатцу освен че са уловисти са и много красиви като изработка ! Лъки Крафт е перфектен и не много скъп воблер ( то зависи скъпото как го погледнеш де   ) , много по-ефективен от доста по-скъпи воблери ( Мегабасс примерно ) .
  ) , много по-ефективен от доста по-скъпи воблери ( Мегабасс примерно ) .Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов

Павел Иванов
- Павел Иванов
- Европейското има на Чакал е Иллексxenohаck написа:Полседен въпрос за ILLEX - това Чакал ли е или не ?

Павел Иванов

Павел Иванов
братушките препоръчват т.нар. "ацидни" , или киселинни цветове - яркозелени, отровножълти, вишневи, яркочервени, оранжеви...Практиката показва, че е добре да имаш и от цветове, близки до естествените, подобни до тези на истинските рибки. Според мен, вземи си два с естествен цвят - примерно един сребрист с черен гръб и един златист с черен гръб - те имитират малки рибки. Освен това и един провокативен - яркозелен, или яркожълт, цикламов, вишнев, или подобно - за мътна вода.xenohаck написа:Мунчо написа:...
Е, кои - "Чери", "Чъби", "Тини Фрай"...
Муне къв колор да взимам бе брат !??
п.с. Ксенохак, къде е това "при нас", бе батко, че да вземем и ние?

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;