Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Река Макоцка получи наследство ..!!!
Модератор: sapuna
Река Макоцка получи наследство ..!!!
Днес пуснах доста зарибителн материал в Р. Макоцка
Re: Река Макоцка получи наследство ..!!!
Малко допълние към мисля доброто дело направено мен , минаваики покрай яз белопопци видях рекичката пресъхнала напълно то нямаше вода много време. В няколко гьолчета а ма много риба много беше. умряла но и мног о жива и така се роди идеята да спася колкото мога те бяха почти без вода . кофи кепчето и вярната джета занесох на наща река повече от30 килограма , пак товарене и каране до яз доно камарци с едно приятелче където пуснах почти още толкова , при първият път ми помогна и синчето да има за всички след една две години рибките са само кркуди да радват всичкиви .
Браво за доброто дело
. Ние събирахме пари ,кой колкото може ,и също зарибихме едно старо корито до село .....Дано порастнат и се развъдят.

Късмет.Всичко е до късмет. 

- devesil4o
- научил се да хвърля
Браво за доброто дело!
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Евала колега. Отделил си време и средства да помогнеш на рибките. Адмирации.
Когато няма риба.......не кълве!
благодаря колеги мисля ,че много от вас биха постъпили като мен ,да. се опитаме да запазим и малкото което ни е останало за нас и за децата ни и мисля, че така е редно
- tihomir tanev
- новобранец
- Обратна връзка:
Браво пич,само така
Няма значение каде,важното е да се хваща!!!
Браво,тая река е бистра,държи клен и мренки,
Не е голяма но ще радва местните.
Там ходя за гъби,и поглеждам като мина по
Мостчето какво плува,кленчета около и под педя,
Има. Но и каракуда може да се развие,има шаварести места .
Не е голяма но ще радва местните.
Там ходя за гъби,и поглеждам като мина по
Мостчето какво плува,кленчета около и под педя,
Има. Но и каракуда може да се развие,има шаварести места .

Риболовци.
Ееее , от туризъм из страната съм пропуснал да видя , че се е случила пак такава простотия (преди 2 седмици някой беше отворил крана на язовира) , както беше миналата година. С разликата , че този път има само тазгодишни рибки , което е позитивно - каракуда в язовира оцелява, някак!
В кой участък от реката пусна каракудите ? Интересно ми е , ще им следя развитието
. Тази година доста риботуризъм направих по реката и над Горна Малина видях 2 каракуди , което за мен означава , че реката не е за тази риба, навярно има повече избягали каракуди от "Вятърните мелници" , но сигурно надолу по течението .
И до Люсиен: В реката има кленове около килото , не много и не навсякъде , но има. Аз обаче се забавлявам с мренчоците , от които си има мерни (17+см) екземпляри , макар и малко на брой ... За сега рекорда ми на черна мряна е от р. Макоцевска - 23см и 116гр.
.
Нагазиш ли дълбоко в пущинака на реката - тя ти се отплаща със страхотна гледка , че даже и с риболовен адреналин !

И изглежда единствената ми арт снимка с риба , колко да си дооцветя мнението :

П.П. Речните кефали , предимно малките , са болни от Постодиплостомоза
В кой участък от реката пусна каракудите ? Интересно ми е , ще им следя развитието

И до Люсиен: В реката има кленове около килото , не много и не навсякъде , но има. Аз обаче се забавлявам с мренчоците , от които си има мерни (17+см) екземпляри , макар и малко на брой ... За сега рекорда ми на черна мряна е от р. Макоцевска - 23см и 116гр.

Нагазиш ли дълбоко в пущинака на реката - тя ти се отплаща със страхотна гледка , че даже и с риболовен адреналин !

И изглежда единствената ми арт снимка с риба , колко да си дооцветя мнението :

П.П. Речните кефали , предимно малките , са болни от Постодиплостомоза
То поточе стана тая река,кви кленове по кило-да се засилиш ще я прескочиш 

Риболовци.
Неуловимиlusienn написа:....кви кленове по кило......

Иначе за водния отток си прав , особено между с.Макоцево и с.Долно Камарци , регулярно си пресъхва по това време , което е тъжно , защото там пролома е доста хубав. Но пък хубавото е , че водата не секва в Негушевския пролом , именно там реката е интересна риболовна дестинация

Чак пък риболовна дестинация,не бих я определил.
Това ми е гъбарска дестинация.
В Негушево е непроходими,всичко е обрасло,
С коприва.
Аз ходя поне 10 пъти годишно,не съм срещал никога риболовец в тая река в тоя участък.
Там в пролома,е военнен участък,има складове,
Охрана такива неща
Това ми е гъбарска дестинация.
В Негушево е непроходими,всичко е обрасло,
С коприва.
Аз ходя поне 10 пъти годишно,не съм срещал никога риболовец в тая река в тоя участък.
Там в пролома,е военнен участък,има складове,
Охрана такива неща

Риболовци.
Хубавото е , че реката не тече нито през складовете на Негушево , нито през поделението при ГМ , така че здрави дрехи и "газ" през копривите. Аз най често си газя и в реката. Именно , защото е дива реката , пази известни рибни богатства. Но човек , който има достъп до река , като Искър , би било нелепо да обяснявам "колко е хубава малката бара" , с добри чувства го казвам . Преди дни бях на Струмешница - в пъти повече мрени и все голями , Струма и в нея бляскат едни сериозни риби... така че , да... Но си има чар и в малките реки , иска се... инатlusienn написа:...Охрана такива неща....

Апропо , днес над с.Чеканчево , мренките бяха много активни . Уви, бях нетърпелив и неможах да изкарам 20см-овата от покоите и

П.П. Уви , под преливника на яз.Белопопци понасмръдва от няколко хиляди умрели каракудки , закотвени на плитчината при едно изтичане. Има и живи , за сега вода тече през крана , дано никой не го бара.
Не не се вманиечавай много,в тия Бари.
Личи ти че не си имал опит с големи реки,
и големи риби.
Лично аз имам преки наблюдения от тоя район.
Никой не съм виждал да си губи времето за риба там.
Личи ти че не си имал опит с големи реки,
и големи риби.
Лично аз имам преки наблюдения от тоя район.
Никой не съм виждал да си губи времето за риба там.

Риболовци.