Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
На 22 септември бях на язовира.Бяхме се запътили към ръкавите откъм Г.Желязна но като видяхме от пътя какво е нивото и останахме от другата страна.Незнам защо никой не сподели,че язовира е с ужасно ниско ниво и още го източваха тогава.За 2 нощувки падна с 1.50м може би.Всичко е кал и риболова е слаб.В смисъл има само нахални платички и късно вечер,след 22-23 ч може да излъжеш някоя каракуда.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
На 1 октомври бях на Сопот,излязоха 5,6 платики.Язовира е паднал много и продължава.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Колеги какво става на Сопот,лови ли се нещо на плувка най вече ? Спада ли още ?
- Диканаров
- кандидат преподавател
Спрян е, но си има теч около 1 кубик в секунда и това не може да се компенсира от мижавият приток на Топля и деретата. Мостовете са на метър отгоре на водата, но пътят не е сух и не се прегазва. Гледах от кея на почивната станция на края на асфалта страшна гледка. 250-300 корморани бяха нагазили на 5см. дълбочина и стояха неподвижно като истукани. Внезапно, като по команда започнаха да пляскат с крила и да настъпват, като при две педи вече плуваха в строй. На 15-20 метра пред тях цвета на дъното на язовира започна да се мени, като чели се движи облак. Това бяха тонове каракуди, платики, косат, бабушки, които се мъчеха да достигнат дълбокото на корекцията на Топля. Страшно бе. Водата плитка, риба много, кормораните като войници в настъпление и после се чудим защо по брега има толкова наранена риба да измира. Като налапа риба си вдига главата и се тръска та да се хлъзне по гушата му, но понякога не успява и плюе, а и много риби накълвават преди да налапат някоя. Беснях, но нищо не можех да направя. Тая гад ще изтреби риба колкото мрежарите измъкнаха за година.
Да добавя, че на стената излизат дребни костурета на живи рибки. Едрите ги още няма групирани и за 10 см. не си заслужава хамалогията.
Да добавя, че на стената излизат дребни костурета на живи рибки. Едрите ги още няма групирани и за 10 см. не си заслужава хамалогията.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
До мостовете има достъп с високи ботуши до кръста.Риба никаква!
Най-голямата риба е изпуснатата

- MITKO70
- кандидат преподавател
Бат Веско,тези гадове вярно прецакват много риба,направо обезсмислят и зарибяванията.Ама така ни е държавата,няма контрол,синхрон между институциите,точат без да мислят за рибата,важна е парата от водата.Ами трябва подкрепа от ловната дружинка мисля,на закона м...та .....
Всичко може,но не всеки го можe.

- hanks
- вече хвърля и на тежко
Колеги искам да попитам на Сопот има ли смисъл да се търси бяла риба или костур на силикони от брега?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Има лед 8-10 см. Ловят се дребни костурчета както на мормишка така и на блесни и балансири.
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Сопотски костури
Диканаров днес е рожденник
memberlist.php?mode=viewprofile&u=4203
Като най възрастен Риболовец,и почти местен на язовира да почерпи.
Аз му желая спокойни старини с риболова и гъбарството около водоема,
да е жив и здрав и щастлив.
Горното видео ми хареса,сигурно през дупка в леда е прокарана екшън камера.

Като най възрастен Риболовец,и почти местен на язовира да почерпи.
Аз му желая спокойни старини с риболова и гъбарството около водоема,
да е жив и здрав и щастлив.
Горното видео ми хареса,сигурно през дупка в леда е прокарана екшън камера.

Риболовци.
- Bigmarlin
- сериозен играч
ЧРД на Диканаров 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Здравейте колеги,
Някой ходил ли е скоро на язовира,тръгна ли уклая?
Някой ходил ли е скоро на язовира,тръгна ли уклая?
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Момци, чак сега видях, че имам поздравления! Извинете ме, моля! Старост, нерадост, недовиждаме, недочуваме, каквото, това е! Патерицата ще е цяла година и ще почерпя всеки, който ми се обади на рибарската ми колиба! Планувам да съм там още на 26.03.т.г. Та чакам ви! Люсиене, гергьовките ми растат в двора зад един орех, та ще ги почна още от април! Да видим тази година как ще е статута на язовира по време на забраната, ако е както до сега ще го почнем и костура и оклея! Марлине, не разчитам на нови мезета да знаеш! Имам си от старото производство! Та идвайте!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!