остров Тасос

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Re: остров Тасос

Мнение от BiG-Yav »

Здравейте колеги! Привер от Атина!
Съветвам ви да наблегнете на Флуорокарбона за каквито и да било поводи минимум 0,25!
За стръв опитаите се да намерите ! Кокини каравида! Монодоли ,Сардела на полиагистро, Манес , и най вече Фарао(малко по скъпа стръв но е Но 1 ) !! Акровати ... там кълве всичко що шава ... и не го уважавам! През деня може ако има да пробвате на Прасини(зелена) Каравида! Към колегите Дънари! Опитайте нощен риболов 21:00 - 5:00 .... От както аз почнах да го практикувам рибите над 2 кг .. не са ми чужди! Ако имате въпроси питайте!
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

колега , аз питам има ли риболов на Тасос ,
и ако да какъв - , на бомбарди ли даги мъча на какво ?!
благодаря
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

bruno11 написа:колега , аз питам има ли риболов на Тасос ,
и ако да какъв - , на бомбарди ли даги мъча на какво ?!
благодаря
Малко късно ама............на потос и пефкари само зарган на бомбарда, сутрин рано.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

На Скала Потамия писалки по 20-25см, идеални за стръв, но хищника не прояви интерес. За 3 дни извадих само 3 добри заргана и 2 лици на силикон, но също дребни, около 300-400 грама.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

След 1 година,пак на Пефкари и Потос.За 7 дена ,3-ма човека-над 250 заргана-среден размер.Хищник ги гонеше страшно,но никакъв интерес към воблери,силикони и др.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Колега аз тръгвам в сряда точно към този район.Би ли дал някакви подробности скала ли е кей ли плаж ли.Също така смятам да търся дорадо на зарган и други хищници на воблер има ли удобни места там.Никога не съм ходил там и ще ми е нужно всякакво инфо за района.Мерси предварително.
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

bogno написа:След 1 година,пак на Пефкари и Потос.За 7 дена ,3-ма човека-над 250 заргана-среден размер.Хищник ги гонеше страшно,но никакъв интерес към воблери,силикони и др.
Щом гони - го търси на зарган и ще хванеш .
ski today
work tomorrow
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Здравейте колеги снощи дългоочакваното пътуване до Тасос завърши и генералния извод е дорадо има зарган няма.
Пъви ден
Пристигане около 12 в Лименария и в 13 вече съм на скалите между двата плажа на Пефкари.От високото виждам огромни риби да плуват в кристалната вода и на бегом взимам надолнището с всичкия си багаж(скалите са ужасно ръбести).Започва се припряно разгъване на бомбери да гоним стръв.
14485114_10210779156224855_6308762419056705320_n.jpg
14494852_10210779155944848_4109654672753288337_n.jpg
След около час без удар на зарган оставям на жена ми даги мъчи и слагам воблер горещо препоръчан от колега.След няколко хвърляния ято сини гърбове почват да преследват воблера и удара не закъсня а кепа седи кротко в калъфа.Жестока борба между мен и рибака и същата между жена ми и кепа.Аз се справих да докарам рибата до брега ,но кеп разгънат нямаше.Адреналина е голямо нещо-рискувах рибата пръчката и воблера.Просто го вдигнах и върха на Мичъла буквално опря в макарата но дорадото беше на скалите.Просто уникално силно животно.
14492328_10210779151624740_179193854150713726_n.jpg
14519761_10210779154704817_8143143048532383612_n.jpg
От там до 17 часа аз съм на воблера жената на бомбардата ама зарган няма,а имаше още няколко минавания на дорадо в краката ми но не удариха на воблера.Решихме да преслушаме кея на Потос.Там чак по тъмно изкарахме десетина заргана като само два според мен ставаха за плувконосители ама нямаше за кога.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Ден втори

В 5-30 сме на скалите и се почва пак търсене на заргани.В 7 все още нямаме ,а дорадото дойде и аз вадя воблера обаче никакъв интерес напряво в устата му пасках ама неще.При поредното хвърляне имах удар и после закачане.Ми сега как да оставя боеца на морето- маската е в колата ,но аз очаквам закачане на някой висок камък и с кубето надолу във водата с единственото притеснение как ще изляза(таралежите са навсякъде и нагъсто-голяма напаст тва нещо).Тръгвам да плувам по влакното а жена ми го държи изпънато.С последни сили стигам там където конеца слиза вертикално надолу(брех че кастинг прай тоя японец) и леко подръпвам и то взе че тръгна ама отдалу има нещо.Викам на жената да навива сигурно са водорасли и тръгнах към брега.След няколко недъгави опита да се кача на скалата без да обера бодливите съм горе и чувам как мойта крещи за кепа.Ей го толупа
14563546_10210797876932861_654646970333472116_n.jpg
14479598_10210797886253094_444767489446380130_n.jpg
Баси дракона,а като се замисля че е минал покрай мен първия момент направо :rolleyes:
Упорствахме до 14 часа зарган няма отделно закачих още един път боеца и пак скачах да го спасявам и решихме да се разходим за други местенца.Върнахме се назад към Тасос и спряхме на един огромен плаж където жена ми влезе във водата и се развика че гъмжи от едри риби май били заргани.Веднага бомберите на вода иииииии попукахме кефаловите-снимки няма на тях всичко у водата щот в Бургас си имаме таквиз добитъци.Следва почивка
14516421_10210797882452999_8797184345592577219_n.jpg
И търсене на местенца.Така стигнахме до едно градче където на идване видяхме сериозен пристан.Излязоха няколко дребни зарганчета не ставащи за нищо аз пробвах чепарета воблери абе нищо.Поиграх си с плувката да дърпам морски каракуди.На свечеряване дойде един варненски колега спинингист и на второто замятане извади хубава баракуда и това беше за деня.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Ден трети

Плана за деня беше да надърпаме заргани на Потос и после по най-бързия начин да ги закараме живи на скалата на Пефкари които са съвсем близо.Обаче зарган пак няма и без стръв заставаме на скалата от другата страна на плажа защото нашето местенце беше заето.Другите скали пак перфектни с яка дълбочина с преминаващи дорадота ама ЗАРГАН НЯМАААА.Мойта ми вика все пак за риба дойдохме дай да резервираме риболовната яхта на Потос за другата сутрин да си направиш кефа поне,а после да ходим на големия пристан.И така връщане до Потос и резервация.Пристигаме малко по-късно на пристана към 15 часа и жена ми вади малък зарган.След малко вече излиза и един подходящ който веднага наби с кука в дупарата.Удара не закъсня но не знам какво стана.Дали не го изчаках достатъчно да нагълта но си замина с единствения зарган.На всичкото отгоре и каракудите ги нямаше-абсолютен провал.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Ден четвърти

В 10 сме на яхтата
14520533_10210806884238038_2895364048843101762_n.jpg
И забиваме към дълбокото.Първа спирка-дават ни въдици от първата световна,купичка полузамръзнала скарида и давай.Дълбочината беше невероятна-една цигара време до дъното.Почнахме да вадим некви непознати добитъци но с незадоволителни размери.Пича усети ,че недоволствам и вика чейндж-вади сопите.Тръгваме към друго място.Там започна добре-едни червени добитъци били много скъпи уж.Обаче в един момент скаридата се отпусна и без кълване оставахме без стръв-това беше края на риболова пък и времето изтече
14495322_10210806885638073_584818776960996044_n.jpg
Най-скъпата риба 2 кг-60 евра.Следва багажериите и към ферито ииииииии там ги видях ЗАРГАНИТЕ ама много ама гъмжи около феритата.Е бях пред нервна криза ама другата година лошо им се пише.
Това колеги бяха моите 4 дни на острова.Беше невероятно просто душата ми остана там.
gorgy_ski
новобранец
новобранец

Мнение от gorgy_ski »

евала колега, добре си се справил. аз бях почивните 4 дни на Авдира, мъчих на фара два дена - само един, ама голям зарган. изнервих се и вечерта към 6 на плажа гъмжи от заргани, ама реших че няма за кога да го закачам за Дорадото. и към 7 вече време да паля скарата и гледам влача нещо синьо на куката - мисля си, къде пък закачих тоз найлон на тоя чист плаж и си псувам и навивам. тъкъма върви успоредно на брега на 50 см от пясъка и на 20 см дълбочина и синьото си се влачи зад тъкъма. и вече на 5 метра от мен видях че тва изобщо не е найлон а огромна риба, около 60 см, плуваща на 5 см след белия червей. направо изтръпнах, викам си хайде де, вземи го тоя червей, ма неще и неще. спрях да набирам и рибата спря, дръпнах леко и рибата мърда след чевето, ама сигурно иска зарган, не бял чевей :) :fishing12: поседя рибката около 30 секунди пред мен и леко отплава навътре, веднага заметнах пред нея ама....... догодина
рибата беше с много яко син, преливащ към лилаво гръб. предолагам че е дорадо.
никога не съм предполагал че може да има такава голяма риба на толкова плитко
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Баш дорадо е било отгоре изглежда точно както го описваш и аз първия път не можах да го позная щот съм го виждал само странично тук във форума.Ама догодина както казваш ши ги попукаме.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Много увлекателен разказ на Аматьора ! :D
Хубави снимки, интрига в събитията,
Дано пак да се пробва !

И да споделя - миналата есен, по същото време лових на кея в Потос.
На бомбарда нямах никакъв успех, нито със заргана, нито други риби.
Обаче като преминах на класически мачов риболов на плувка на метър, метър и половина дълбочина - хванах заргани на бял червей.
Та понякога трябва да се експериментира.

Нямах време да пробвам за дорадо, въпреки че си носех такъм, а и не видях никъде в морето едри риби.

А една червена риба, не и знам името, е наистина много вкусна за ядене. :wink:
Почти без кости е и дори аз, който не обича много риба, я хапвам с удоволствие. :D
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Радвам се че репортажа ми ви харесва.Противно на твърденията ,че белия е по-вървежен всичкия зарган е хванат на варненски блатен.Имах и подарен пак от варненци акровати но нито на бомбарда нито на плувка и дъно нямам удар.Иначе ако имах време тръгвам още сега но сроковете ме притискат но нищо не се знае.А между другото до кога дорадото се държи в района щото просто след острова черноморските риби от брега просто не ме привличат вече.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”