Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Каква спининг въдица да си купя?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Каква спининг въдица да си купя?
Вид, то това не пречи изобщо на риболова.Моята е комбинация с Риоби 4000,центъра на тежестта е един пръст до дръжката,но не съм усетил дискомфорт в ръката.Тук колегата ще получи хиляди предложения,истината обаче е , че той трябва сам да ги барне и тръсне,и да си избере която му пасне най-добре.
- Vid
- кандидат преподавател
Моето виждане беше около 4 пръста с Риоби 4000.ТТ лови по реки написа:центъра на тежестта е един пръст до дръжката,но не съм усетил дискомфорт в ръката.
Идеята ми тук е да обърнете внимание на това...., ако на някой му е проблем де...
Относно тези пръчки /освен по горното/, мога да кажа, че са пипнати отвсякъде и то много качествено...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Vid.ако искаш да направим един Батак,на дъното за костур,ти ще ловиш с прехваления/но за мене глух/ Ганчо,а пък аз ще ловя с моя макарон Корте-Х 2м,1.5-15гр.да видим какви ще са резултатите......не забравяй,че този модел са 4 различни дължини с различна тежест на примамките,аз пък съм имал два от размерите,но си оставих точно този размер......не че нямам много по-класни и скъпи въдици,но не отричам и бюджетните.......ти не си разбрал,но една от най-универсалните и класни пръчки с която си ловил е Кобалт спин-а 240 на 3-40гр.
валатът не най-лошото нещо на света

Колегата за друго търсеше гьостерицааксел написа:.................на дъното за костур.........................

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
доколкото си спомням,за костур на силикони,а Дъното е местност близо до стената на язовира,може би неправилно си ме разбрал колега,та там като почти навсякъде костурите кълват деликатно,а най-често използваните размери глави са около 2-3.5гр. и най-малките шадчета 2-4см.
валатът не най-лошото нещо на света
А ето и една класация на колеги за ултралайт въдиците : https://www.youtube.com/watch?v=iEVCMcZnJac
Извинявам се не съм разбрал правилноаксел написа:доколкото си спомням,за костур на силикони,а Дъното е местност близо до стената на язовира,може би неправилно си ме разбрал колега,та там като почти навсякъде костурите кълват деликатно,а най-често използваните размери глави са около 2-3.5гр. и най-малките шадчета 2-4см.

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
-
- ще става разбирач
Имам го същия Фаворит,наистина доставя голямо удоволствие риболова с него.Но мисля че не е ултралайт,а само лайт.Бях гледал една пръчка с тест до 3 гр.,долна граница нямаше.Мисля че това трябва да е улталайта.Ако не се лъжа де,иначе Фаворита превъзхожда доста по-скъпи пръчки.
-
- ще става разбирач
Ако искате на Батак,да направим по-голяма група?Ще си вземем пържоли,ребърца,бира,и купона е готов. 

Имам една от пръчките упоменати в клипчето , тия са точно за риболова споменат от колегата акселBIGVAS13 написа:А ето и една класация на колеги за ултралайт въдиците : https://www.youtube.com/watch?v=iEVCMcZnJac
Пръчката която ползвам а истински риболов на костур е с тест 4-16 и дължина 2,28аксел написа:костурите кълват деликатно,а най-често използваните размери глави са около 2-3.5гр. и най-малките шадчета 2-4см.