Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Alfred Glassell се казва световния шампион, защото сам е изкарал 707 килос марлин за 1 ч. и 45 min с 130 либри влакно. :wink:

Изображение

А за tuna e Ken Fraser с 678.58 kg (1496 lb 0 oz)

Изображение

Антонело да им цуне гъзинката, ама леко... :wink:
Чел-недочел!Точно това е разликата,че с 130либри линия се хващат до 800 килограмови риби в океана,а вие с 150-200 либри сте тръгнали за сом на Камилски дол! :shock:Не е ли смешно? :mrgreen: То бива страх,ма точно кат футболисти от Националния? :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: Нямам претенции някой да ми признава уловените риби :!:
Ще ги влача колкото и да плямпаш за да ги съхраня по-добре без да ме интересуват твоите правила ....
Е и аз съм те преценил ... лично .
Напротив,сам казваш че ходиш за да уловиш най-голямата,а това са амбиции за да те признаят!Но няма как да стане извън кварталните специалисти,защото преди това трябва да изхвърлиш харпуна и да минеш на 130либри,да си купиш марков кантар и да заснемеш ИЗВАЖДАНЕТО на рибата от водата!Унгарците убиха сома рекордьор от По,но се водят рекордьори!Значи са по-интелигентни и знаят правилата и как да ги заобиколят! :idea:
Правилата не са мои,та питай некой европеец га одиш до Ебро как стават нещата!Покажи им твоя харпун и сподели как ги правиш нещата,па се басирам за ответния отговор! :mrgreen:
Аз не съм те преценявал лично,само като риболовец! :idea: И така ще си остане! 8)
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

това счита ли се...., че и без харпун.. :wink: . :lol: :lol:

при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:
nkolev66 написа:Колеги, dupkata и KRASSI , защо разваляте хубавия монолог.
И ти го развали,но късно се усети! :wink: :mrgreen:
Вече нямаше значение :lol:. , такъв съм си недосетлив :lol: .
Иначе Тролка, от този и от другия форум исках да науча нещо, но не успях и се уча от стари писаници (когато между редовете се пуска и по малко инфо), от собствени грешки и Ю туб (братушките са голяма работа, а и езика им, моето поколение, що годе го разбираме).
От мен почти няма какво да се научи, просто понякога имам късмет, но това не става насила, нито с четене, а с мислене (не винаги правилно, но мислене :wink: ).
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: и се уча от стари писаници .....нито с четене, а с мислене (не винаги правилно, но мислене :wink: ).
Противоречие е да четеш стари писаници пък да твърдиш,че с четене не се учи!Мисленето е да осмислиш прочетеното,тоест да извлечеш полза за себе си!Всички мислим за Голямата игра,но се оказа че Световните правила не важат във България,защото некой е тръгнал по крива пътечка и всички телета след него!Това ми е казуса,да го обсъдим и да се видят грешките!Но всичко се размива и се губи концентрация!Боравя с факти и кой до къде е стигнал в кльонкането!Не си спомням да съм те срещал при кльонкащите с мнение,та не знам колко опит имаш по темата!Атаката ми е насочена срещу баятите линии и харпуна,който се използува за сом,за да се доизмори сам на въженцето без усилието на риболовеца! :idea: Това е!И на второ място гледам да ги извадя от телешкия калъп,който очевадно не е ефективен,ма те са рогати и вече 10 години събират гнилите круши около 6 кила на 150-200либри!И са доволни,че имат мечти за стотарки га вадят мъничета за минута-две е много! :roll: Тъпа ми се вижда тая ситуация,та крещя от доста време! :drinkers:
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Тролка, четирската от аватара я извадих с влакно 35 либри, но шок лидера беше 80 либри. Борих я час и 40 минути и я качих в гумената ми лодка (3,60м .) с една ръка, с едно движение, но никаква мисъл за спортсменско поведение нямах - просто ми се откри и ...готово. Ясната ми мисъл преди и след риболова беше да я изядем.
През това лято хванах на кльонк сом (според формулите около 22 +- 2 кг.) и го пуснах веднага без теглене - само с рулетката, защото така бяхме казали в лодката - ако е над 10 кг. - пускаме (ако искаш да ти пусна клипчето???), сома улових с влакно 50 либри и наистина това не е голяма риба (убедих се лично) извадих я за около пет минути - дори по-малко.
Пак казвам, повече съм научил от руския Ю туб, отколкото от родните форуми, така, че води си монолога - дори го чета, но не си мисли, че някой не може без него или пък на нещо си ме научил :wink: .
Само да добавя - досега не съм ползвал канджа (защото не искам да си пробия лодката) пък и какви канджи за 20 кила, тях си ги вадя с ръка - гледал съм филмчета ей :idea: .
Нямам мнения в кльонка, защото ловя (силно казано) сом (сомчета) от около две години - иначе пробвам от поне четири и затова считам, че не мога да науча и новобранец, но спецовете не казват нищо от доста време.
Последно промяна от nkolev66 на Вто Окт 11, 2016 8:44 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Той и Росен искаше сомът от 105кила да е рекорд на 0.22мм плетеняк,но разбра че с тоя харпун и тармъчене нема кой да му го признае!Ако беше прочел за правилата нямаше да допусне някои грешки за които да се яде!Та некой калитко верно ше фане най-Големия сом в Европа и ще се яде после,що не го бръснат за слива освен в кварталното магазинче!Точно заради правилата,а не заради Троли!Без клип за начина на ИЗВАЖДАНЕ и с криене се стига до село Нагорно-нанадолнище! :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Вто Окт 11, 2016 8:53 pm, променено общо 1 път.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:
yco написа:Alfred Glassell се казва световния шампион, защото сам е изкарал 707 килос марлин за 1 ч. и 45 min с 130 либри влакно. :wink:

Изображение

А за tuna e Ken Fraser с 678.58 kg (1496 lb 0 oz)

Изображение

Антонело да им цуне гъзинката, ама леко... :wink:
Чел-недочел!Точно това е разликата,че с 130либри линия се хващат до 800 килограмови риби в океана,а вие с 150-200 либри сте тръгнали за сом на Камилски дол! :shock:Не е ли смешно? :mrgreen: То бива страх,ма точно кат футболисти от Националния? :mrgreen:
И са ги качили на лодката сами :shock: :shock: :shock: :shock: ???
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: И са ги качили на лодката сами :shock: :shock: :shock: :shock: ???
Не знам,кажи ти как се прави! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа:Тролка, четирската от аватара я извадих с влакно 35 либри, но шок лидера беше 80 либри. Борих я час и 40 минути и я качих в гумената лодка....!
През това лято хванах на кльонк ..24кг. сома улових с влакно 50 либри и наистина това не е голяма риба (убедих се лично) извадих я за около пет минути - дори по-малко.
И кое ти хареса повече,да се биеш честно с туната час и 40минути или да харпунираш сома след 5минути? :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Troli Rapala написа:
nkolev66 написа:Тролка, четирската от аватара я извадих с влакно 35 либри, но шок лидера беше 80 либри. Борих я час и 40 минути и я качих в гумената лодка....!
През това лято хванах на кльонк ..24кг. сома улових с влакно 50 либри и наистина това не е голяма риба (убедих се лично) извадих я за около пет минути - дори по-малко.
Логично ли е да ловиш с 35либири линия риби,които стигат до 1400либри или да ловиш на 50либри линия риба,която достига до 250либри?Коя риба от двете е по-бърза,по-борбена и по-тежка? :rolleyes: Не става ясно какво търсиш в риболова,битка или месо?Ползваш ли телешкия харпун за сом?Защото той е забранен по принцип в сладководния риболов и другите "тъпаци" по света не са се сетили за него! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И така преди много години,хората ловящи наистина големи риби са изчислили,че 130либри е максимума за линията за да бъде спортен риболова,а не професионален!Знаят много-добре,че 500кила риба и 500кила цимент у водата са коренно различни мерки и за това не слагат 1000либри линия!Всяка риба във водата тежи 10%процента от килата си на сушата,това е и причината да се спрът на 130либри линия максимум,което е същите 10процента от 1300либри риба,която искат да хванат по спортсменски начин с въдица и макара!Елементарно е!Та сомът щом достига 250-300либри,то 30либри линия е достатъчна за спортен риболов!И 50 да се сложи,нема проблем,но 150-200либри вече е извън всички правила!Та га фанете по-голем и нема кой да ви го признае,да не се вайкате,кво ми е на канджата с кука и въженце,къф им е проблема на 200-те либри?!Аз лично нямам тези стремежи и не контактувам с Якуб Вагнер и Юри Гризенди! :drinkers:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:
KRASSI написа: Нямам претенции някой да ми признава уловените риби :!:
Ще ги влача колкото и да плямпаш за да ги съхраня по-добре без да ме интересуват твоите правила ....
Е и аз съм те преценил ... лично .
Напротив,сам казваш че ходиш за да уловиш най-голямата,а това са амбиции за да те признаят!Но няма как да стане извън кварталните специалисти,защото преди това трябва да изхвърлиш харпуна и да минеш на 130либри,да си купиш марков кантар и да заснемеш ИЗВАЖДАНЕТО на рибата от водата!! 8)
Тролка за пореден път ти казвам на чист български - Нямам претенции някой да ми признава уловените риби
Да искам да уловя най-големия .... което е много различно от по-голям от другите - капиш .
Да амбиция е ... но не и да ме признаят ....който и да е .
За последен път ти казвам, че с моя ХАРПУН не пердаша а ЗАКАЧАМ рибата едва след като е труп от умора .... което не видях при твоя АНТОНЕЛО .
ЗАКАЧАМ я ВНИМАТЕЛНО точно зад долната челюст в тънката ципа ЧАК СЛЕД КАТО Е ИЗМОРЕНА НА 100% и е до лодката.
Ако ще пердашиш рибата още щом я видиш къде падне - определено съм против канджите .... дали моите дали твоите .

Твоето с правилата малко го разбирам като ... Мосю , уловихте рибата по правилата и с чиста съвест можете да я убиете .... дори е тя ще се радва да го направите :lol: :lol: :lol:
ПП. Писа ли колко големи сома (над 10 кг специално за теб ) си пуснал или още се увърташ ! :lol: :lol: :lol: :lol:
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

ПП. Писа ли колко големи сома (над 10 кг специално за теб ) си пуснал или още се увърташ ! :lol: :lol: :lol: :lol:
НИКОЛКО.......то си е повече от ясно,ама е важно да се знае,колко сома над 35кг е хванал,отговора е същия НИКОЛКО,а и няма шанс да хване някога с неговите мъгляви представи и подчертано невежество в риболова,иначе може да плюе хора извадили само за ден повече сомове от всички негови досега,а и за в бъдеще.
В крайна сметка Троли,вече не си интересен,нито си хванал много риби,нито си хващал големи риби,та да се правиш на капацитет.В крайна сметка нито морето,нито туни-те и марлини-те имат нещо общо със сомовете,та си представяй измислените ти теории в морския раздел,тук темата е за сомове,а от този риболов ти си нямаш понятие.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:
И кое ти хареса повече,да се биеш честно с туната час и 40минути или да харпунираш сома след 5минути? :roll:
Тролка, пак ти повтарям - в моята лодка канджа не се ползва :evil: (гумена е и не искам да я пробия :mrgreen: ), но не отричам правото на всеки да си лови рибите с канджа, с ръка, с извлачване на брега или с кепче, както намери за удобно, според неговите виждания.
Сома не е харпуниран и е пуснат около 10 минути след като го извадих. Дори са много 10 минути, защото беше навън само за снимките :fishing6: .
Последно промяна от nkolev66 на Сря Окт 12, 2016 8:36 am, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”