Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Тролка, и на това ще ти отговоря (все пак диалог е по-интересно от монолог), защото питаш нормално.Troli Rapala написа:Логично ли е да ловиш с 35либири линия риби,които стигат до 1400либри или да ловиш на 50либри линия риба,която достига до 250либри?Коя риба от двете е по-бърза,по-борбена и по-тежка?Troli Rapala написа:nkolev66 написа:Тролка, четирската от аватара я извадих с влакно 35 либри, но шок лидера беше 80 либри. Борих я час и 40 минути и я качих в гумената лодка....!
През това лято хванах на кльонк ..24кг. сома улових с влакно 50 либри и наистина това не е голяма риба (убедих се лично) извадих я за около пет минути - дори по-малко.Не става ясно какво търсиш в риболова,битка или месо?Ползваш ли телешкия харпун за сом?Защото той е забранен по принцип в сладководния риболов и другите "тъпаци" по света не са се сетили за него!
Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна (до около 100 кг., защото другите почти не се срещат по северна Гърция) по-важно от здравината е дължината. Ако имаш 100 либри линия със спинингова макара размер 8 000 по Шимано са по-малко от 200 метра и ще ти ги вземе още на първия рън, и ако е риба около стоте почти сигурно ще си отиде. При дължина над 300 метра имаш някакви шансове дори с по-слабото влакно.
Линията от 50 либри е тази предназначена за туна, а лови сомове по съвместителство (все пак повече време прекарвам в язовирите, защото само за събота и неделя не върви да ходя за туна).
Това ти го пиша, защото беше изявявал желание да ловиш туни преди време, та да не си неподготвен с материалната част, ако тръгнеш. За този вид риболов мога да дам съвети базирани на малкия ми опит, и съвети от хора, които знаят за, какво става дума

-
- сериозен играч
Да-да ... с 200 метра разбираш, че те е тряснала чак след като те е развила до край и скъсалаnkolev66 написа:Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна по-важно от здравината е дължината..

Така стана с един приятел ....няколко пъти

Аз съм с 500 метра 2,5 японско - за да имам време поне за едно селфи на удъра

Яко ме гъделичка морския последно ... ма тая седмица ще тресна един мустакат и ще го пусна за актив на Тролката

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Правилата са две странички,моля ви да ги прочетете,ако искате да сте спортсмени!"Извлачването на брега" с лодката е изрично забранено,както и използването на кука с въженце при канджосването!От момента на удъра до края на борбата,нямаш право да си даваш въдицата на друг,но при изваждането могат да ти помогнат двама човека с ръце или със законна канджа без да хващат линията с ръка!Има и други изрични забрани,но вие искате да ви е удобно и сигурно кой-както намери за добре или зле спрямо противника,това е вашия проблем!Всеки да прави каквото си иска,важно е да има снимка за фукане!Щом нямаш в лодката кука с въженце,която на всякъде по света се нарича харпун,значи си точен и етичен риболовец!Линиите и за двата вида риби не ти надвишават 130либри,значи играеш по правилата!Само забрави да ми отговориш,кое те изкефи 10минути или час и 40минути?nkolev66 написа: с извлачване на брега , както намери за удобно, според неговите виждания.
Сома не е харпуниран....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
1- Не разбирам,как ще хванеш най-големия сом,който не е по-голям от другите?KRASSI написа: 1-Да искам да уловя най-големия .... което е много различно от по-голям от другите - капиш .
2-Да амбиция е ....
3-За последен път ти казвам, че с моя ХАРПУН не пердаша а ЗАКАЧАМ рибата едва след като е труп от умора ....
4-Твоето с правилата малко го разбирам като ... Мосю , уловихте рибата по правилата и с чиста съвест можете да я убиете ..
5-ПП. Писа ли колко големи сома (над 10 кг специално за теб ) си пуснал или още се увърташ !![]()
![]()
![]()

2-Няма лошо-просто ти препоръчвам да го направиш по правилата,които не са мои,а би трябвало да важат за всички!
3-Нямаш право,защото е извън правилата на играта!Извън България,ако те гепят с тоя уред ще береш ядове!
4-Не са мои,а Световни и ДА,ти си победител и имаш властта над победения дали да го убиеш,като в гладиаторската арена!
5-Всички изпуснати съм ги пуснал,защото са ме победили!Аз не съм те питал по такива лични въпроси,но любезно ти отговарям!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аксел,ти мразиш Троли,Тролинга,Кльонкането и всички,които не ловят като теб!Чудесно,но мен не ме интересува кой-какво мрази,а кой знае да обича! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Давай,но не прекалявай да не ме амбицираш прекалено много-много!KRASSI написа: Яко ме гъделичка морския последно ... ма тая седмица ще тресна един мустакат и ще го пусна за актив на Тролката![]()

Не съм забравилTroli Rapala написа:nkolev66 написа: .........Само забрави да ми отговориш,кое те изкефи 10минути или час и 40минути?

-
- сериозен играч
Аз мисля да ПУСНА а не да ИЗ-пусна ...... Ма то излиза май че е все тая ... така че сме на кантар двамата с теб.Troli Rapala написа: 5-Всички изпуснати съм ги пуснал,защото са ме победили!Аз не съм те питал по такива лични въпроси,но любезно ти отговарям!
Ма аз пак мисля да продължавам да си ПУСКАМ па нямам нищо против ти да си ИЗ-пускаш.

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Еее,то ако го изпуснеш сом на 200либри линия,треа да смениш риболовните магазини с тези за алпинисти!Само там има по–здрави и сигурни въжета!KRASSI написа:Аз мисля да не да ИЗ-пусна ...... Ма то излиза май че е все тая ...Troli Rapala написа: 5-Всички изпуснати съм ги пуснал,защото са ме победили!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Грешиш,Троли,за да се мрази една особа,тя трябва да е направила нещо значително в ущърб на другите,тебе просто те съжалявам,поради две причини:нямаш никакво развитие като риболовец,тази песен с баятите такъми,доказала своята неефективност през годините,я слушам вече повече от 8г.,второ,през последните 5г нямаш нито една запомняща се риба,освен някакъв затърмъчен толстолоб.........така,че не се величай много,много.Хвани,извади и пусни някоя риба над два метра,тогава говори.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И защо трябва непременно да хвана риба над 2метра,като 1.80м ми правят същия кеф=2часа спортсменски битка?Имам поне 20битки за 9години и то само през уикендите,защото бачках и работата и семейство винаги са на първи план.Като ти удари веднъж в живота риба над 2 метра,какво и на кого ще докажеш?Всеки гледа себе си и не го боли фара,какво е хващат другите.Някои търсят килата,а други измерват по време удоволствието от битката с голямата риба.Те хората в един спорт теглят с въжета камиони и самолети,та не виждам кое е впечатляващото да се дръпне силово и най- големия сом за 10 минутки.Колев го е разбрал това и за това не ми отговаря на риторичния въпрос!Нямам против да си изброим рибите за да се види фактологически,кой-какво е получил като удоволствие от риболова.Почвай с твоите риби и времената на битките,а Красивия ще си го оставим за десерт.
-
- сериозен играч
Тролка всеки ден в който съм за риба се опитвам да хвана само и единствено рибата която най-вероятно няма да хвана през живота си .Troli Rapala написа:И защо трябва непременно да хвана риба над 2метра,като 1.80м ми правят същия кеф=2часа спортсменски битка?
Всеки гледа себе си и не го боли фара,какво е хващат другите..
Въпреки че ми удря веднъж на 5 години и още не ми е ударило това което искам за вече 20 години на мен си ми е кеф .
Ти си води битките и нали ти е кеф .... кво те боли фара аз или останалите кво правят.
Ако имаш някаква нужда от себедоказване ще те разбера защо се опитваш да сравняваш не кой какво е хванал а как го хваща .
ПП. Аз също имам доста загубени битки .... последно ми скъса шаран 3кг на 0,10 моно

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Почвай с твоите риби и времената на битките,а Красивия ще си го оставим за десерт.
Нямам нищо против аз една риба,ти една риба.Последната беше особено голяма излезе миналата седмица,беше огромен инорманс тежеше космическите 6кг.,извадих го след епична 30мин. битка,като през цялото време подобно на учителя Троли,използвах техниката: Троли-ноу стик,със свалени гащи, конец-0.16,флуоро-0.26мм,макара Състейн-2500 и сомска пръчка Кроа Леджънт елит екстрийм 7.6М/5.5-17.5гр/,така че те бия отсега,може фотка да сложа,но трябва да ми се помолиш.
Нямам нищо против аз една риба,ти една риба.Последната беше особено голяма излезе миналата седмица,беше огромен инорманс тежеше космическите 6кг.,извадих го след епична 30мин. битка,като през цялото време подобно на учителя Троли,използвах техниката: Троли-ноу стик,със свалени гащи, конец-0.16,флуоро-0.26мм,макара Състейн-2500 и сомска пръчка Кроа Леджънт елит екстрийм 7.6М/5.5-17.5гр/,така че те бия отсега,може фотка да сложа,но трябва да ми се помолиш.
-
- вече хвърля и на тежко
Аксел Машина си,с тоз такъм би трябвало да го изкараш на буксир човече.аксел написа: тежеше космическите 6кг.,извадих го след епична 30мин. битка,като през цялото време подобно на учителя Троли,използвах техниката: Троли-ноу стик,със свалени гащи, конец-0.16,флуоро-0.26мм,макара Състейн-2500 и сомска пръчка Кроа Леджънт елит екстрийм 7.6М/5.5-17.5гр/,така че те бия отсега,може фотка да сложа,но трябва да ми се помолиш.

Дай да видим сома ,че забравих как изглежда,голяма суша ................няма време за риба ,то и риби не останаха.

РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
https://www.youtube.com/watch?v=IOeKA9Baykk
един поучителен клип как се вади сом с Бляк Кат ЛАЙТ спин 2м сом, не туна или марлини,специално за Троли,белким му просветне,ама едва ли.
Pike,може и да публикувам снимка,но в твоята тема,тази тук е на Ицо, та нека си му я върнем,че му я отнехме временно,за което лично аз го моля да ме извини.
един поучителен клип как се вади сом с Бляк Кат ЛАЙТ спин 2м сом, не туна или марлини,специално за Троли,белким му просветне,ама едва ли.
Pike,може и да публикувам снимка,но в твоята тема,тази тук е на Ицо, та нека си му я върнем,че му я отнехме временно,за което лично аз го моля да ме извини.