ЧЕРНОКОП 2016

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ЧЕРНОКОП 2016

Мнение от vanboxer »

atanasdobrev написа:Снощи хванахме с мой приятел много добре 3 лефера и 12 кандидати на филе от сафрид и плувка със светеща ампула. От 20:30 до 01:00. За първи път практикувам този тип риболов и не знам какво да напиша. Ударите бяха на по 10-20 мин. за около час, после спират и пак се завъртя към 00:00. Имам изтървани около 4-5 риби, защото не знаех как точно се лови този тип риба и все не можех да засека или не разбирах, че ми кълве. Куките Гамакацу кука в кука. Повод Berkley 0.27 - за щастие леферите, които извадих ги бях засякъл преди да ми стигнат до повода. Ще се опитам да кача снимки. Морето беше много спокойно и нямаше никой на мястото, където бяхме около Варна, но няма да го споделя, за да не си разваляме спокойствието с приятелите, а и да не видим целия град тази вечер там.
IMG_2446.JPG
IMG_2447.JPG
14642995_1293295477347240_228603620_n.jpg
Браво! Добри рибоци.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Тъкмо се прибрах.От 19:30 до 22:00 на вълнолома-без удар.
Направи ми впечатление, че навътре ври от заргани.Точно на границата между светлата и тъмната част.Голямо скачане над водата.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

20161007_143310.jpg
Снощи, от 19 до 23.15 , на мястото където ходя " близо до Варна" , на максимална дистанция - 11 риби ( 220 гр - 270 гр) и един мега азман (доста по-голям и от предния ми и няколко каи, които не сложих за да не развалят снимката . Рибата взе между 19.25 и 21,10 и след това отряза без удар до 23. Започнах да слагам на куката златисто оранжево ламе - няколко и едно зелено , което се разтила от едната страна на ема. 8-10 см проволка стоманена, неръждаема 0.18 и нагоре 1 м повод ф.карбон 0.30. Колегата ми беше отново без проволка и взе с 3 бр. повече от мен, но с по-ниско качество. За ем - зарган и гюмюш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
0885022272 / 0885897615
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

Вчера вечерта 10 риби на ной тръгна след 22.00 часа до 23 30 свършими сафрида.И много загоби от към тъкъми 6 куки имах 2 удари мн.силни и куките изчезват какви са тези зомбита че късат тези големи куки
d.borisov
новобранец
новобранец

Мнение от d.borisov »

Снощи около Варна 9 риби - 2 колкото сафрид, другите по 25-26 см. От 20:00 до 23:30. Ем- замразен сафрид, друго нямаше... Сутринта на единият му излезе един глист от задника около 10 см. Червен на цвят.?!? Ако има някой запознат с паразитите по рибата да сподели - опасно ли е след термична обработка, аз ще го изхвърля така или иначе...
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Radoslav711 написа:.... много загоби от към тъкъми 6 куки имах 2 удари мн.силни и куките изчезват какви са тези зомбита че късат тези големи куки
Колко големи, номер и марка? И повода колко е дебел. Чернокоп 130-150 гр.лапа 2 куки 1 номер една в друга, на 10 риби едната ги е глътнала.
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

Едната 2 втората 4 между тях имам вирбел а поводами е 0.26
Аватар
Paleykov
новобранец
новобранец

Мнение от Paleykov »

Здравейте колеги,
Нов съм в риболова на море и мислех тези дни ако се пооправи времето да отида да пробвам за чернокоп на морска гара. Може ли някой да ми каже за информация дали има смисъл или вече съм закъснял.Също така от коя страна мористо или към пристанището да опитам. Искам да опитам на плувка и 2 куки една в друга но ако някой може да ми даде съвет какъв номер куки да взема и горе долу как да вържа такъма.
Понеже четох че добре дава на филе от пресен сафрид. Ако си купя от магазин пресен сафрид ще ми свърши ли работа или трябва да е прясно уловен? Което предполагам ще означава първо с чепаре да търся сафрид и след това да го филитирам и на куката за чернокоп( и да попитам трябва да е точно филенца или да го режа както преценя за добре и да го закачам). Ако на някого му се занимава ще съм много благодарен за всякакъв вид информация, ако не е тук мястото ако може да ми дадете някой съвет на лично съобщение.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Paleykov написа:Здравейте колеги,
Нов съм в риболова на море и мислех тези дни ако се пооправи времето да отида да пробвам за чернокоп на морска гара. Може ли някой да ми каже за информация дали има смисъл или вече съм закъснял.Също така от коя страна мористо или към пристанището да опитам. Искам да опитам на плувка и 2 куки една в друга но ако някой може да ми даде съвет какъв номер куки да взема и горе долу как да вържа такъма.
Понеже четох че добре дава на филе от пресен сафрид. Ако си купя от магазин пресен сафрид ще ми свърши ли работа или трябва да е прясно уловен? Което предполагам ще означава първо с чепаре да търся сафрид и след това да го филитирам и на куката за чернокоп( и да попитам трябва да е точно филенца или да го режа както преценя за добре и да го закачам). Ако на някого му се занимава ще съм много благодарен за всякакъв вид информация, ако не е тук мястото ако може да ми дадете някой съвет на лично съобщение.
От страната на "мористо"! :D
Куки две двойки (или 4ка с 2ка аз лично в момента съм с 2ка в 1ца), върховете обърнати един срещу друг,повод с дължина от 1,50 до 2 метра от 0,19 до 0,24, без допълнителни утежнения по линията,тежка плувка-ваглер от 25гр. нагоре или от прословутите джапанки на Митака от Аксаково 30 или 40 гр. по избор според сопата. При Валери на Битоля също се появиха някакви плувки 40гр. със стабилизатор подобни на джапанките които стават.Светещи ампули,челник ..пресен сафрид (по възможност) и късмет.
Успех!
Аватар
Paleykov
новобранец
новобранец

Мнение от Paleykov »

balyk написа:
От страната на "мористо"! :D
Куки две двойки (или 4ка с 2ка аз лично в момента съм с 2ка в 1ца), върховете обърнати един срещу друг,повод с дължина от 1,50 до 2 метра от 0,19 до 0,24, без допълнителни утежнения по линията,тежка плувка-ваглер от 25гр. нагоре или от прословутите джапанки на Митака от Аксаково 30 или 40 гр. по избор според сопата. При Валери на Битоля също се появиха някакви плувки 40гр. със стабилизатор подобни на джапанките които стават.Светещи ампули,челник ..пресен сафрид (по възможност) и късмет.
Успех!
Много не ги знам магазините във Варна понеже не съм от тук. Посещавам основно 2 магазина на базар Левски и Манчо когато имам път в тази посока.
Мисля да опитам с 25 грамова плувка отдолу има олово към самата плувка и върха е светещ с мачов прът. Ще видя най ветоятно в неделя вечерта ще отида да пробвам от 2100 до към 0100 да видя дали ще имам късмет естествено ако времето е добро. Благодаря за съветите мисля да опитам на 4ка с 2ка.
Какво точно представляват тези "джапанки"?
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

IMG_0140.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Burgas_Vaq
новобранец
новобранец

Мнение от Burgas_Vaq »

Какво им е предимството на тези плувки ?Стабилноста при вълнение и при течение ли ?
Аватар
StefanHristov
новобранец
новобранец

Мнение от StefanHristov »

Никъде във Варна ли няма сафрид?
Аватар
Paleykov
новобранец
новобранец

Мнение от Paleykov »

StefanHristov написа:Никъде във Варна ли няма сафрид?
Аз днес също търсех, казаха ми че заради лошото време корабите още два дни няма да влизат в морето та и да се намери сафрид няма да е пресен и за риболов няма да свърши работа и ми казаха да видя в понеделник най-рано.
Ivan_Petkov
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_Petkov »

Ако имате Зарган може да се пробвате.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”