Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Троли,иди на риба,така ще спреш да пишеш глупости.Пак ти повтарям темата си е на Ицо,или искаш и нея да я пратиш в небитието?
валатът не най-лошото нещо на света
-
- сериозен играч
Основно влакно 200 либри плетено Динема (отвратително дебело но тогава това имаше ) , олово 200 гр. , повод някакво сиво плетеняк 200 либри .robber_79 написа:Краси, сигурно е писано някъде , ама 112-ката с какъв такъм го пребори?
И двете влакна се късат на 35 кг тест с кантар и без възли с възли пада естествено . повода около 60-70 см . единична с малка фиксираща и тройка Олнър .
Тролката нищо не е разбрал за 9 години - без да се крием .
Който е питал съм му казал .
Още пазя повода и ще го снимам ... както и този от 100те кг .
По отношение на плетените най-здравите 200 либрови които съм ползвал и тествал се късат реално на 45 кг без възли по линията .

ПП. И Тролка човека попита мен а не теб ... ти къде знаеш къде не знаеш и пак пишеш КОМПЕТЕНТНИ глупости ....като със сомовете

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
За карбоновия кльонк .... по принцип тропах с дървени защото са по-леки от алуминиевите на Кръстев .
Тежестта на мен ЛИЧНО ми пречи ... на повечето помага .. въпрос на навик .
Та търсих материал по-лек от дърво и по-здрав .
Кърфиците взеха кльонк на Кръстев и го дадоха на човека дето прави карбонките за да направи калъп .
Дадоха ми един прототип да го тествам и май още на сефтето се случи случката.
Така че карбоновия кльонк всъщност е пълно копие на гениалния S кльонк на Кръстев като елиминира тежестта .
Не бях виждал карбонов кльонк никъде другаде по света ... след това се появиха .
Не съм виждал и малката фиксираща кука а след това се появи доста често в монтажите по другите държави .
НЯМАМ претенции че сме ги измислили за света ..... а само за нас самите !
Има и още нещо но то ще си остане в тайна поне още 9 години и поне за Тролката
Тежестта на мен ЛИЧНО ми пречи ... на повечето помага .. въпрос на навик .
Та търсих материал по-лек от дърво и по-здрав .
Кърфиците взеха кльонк на Кръстев и го дадоха на човека дето прави карбонките за да направи калъп .
Дадоха ми един прототип да го тествам и май още на сефтето се случи случката.
Така че карбоновия кльонк всъщност е пълно копие на гениалния S кльонк на Кръстев като елиминира тежестта .
Не бях виждал карбонов кльонк никъде другаде по света ... след това се появиха .
Не съм виждал и малката фиксираща кука а след това се появи доста често в монтажите по другите държави .
НЯМАМ претенции че сме ги измислили за света ..... а само за нас самите !
Има и още нещо но то ще си остане в тайна поне още 9 години и поне за Тролката

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Никога на одговарям на заяждания на колеги но понеже колегата усо е тръгнал за големи риби с макара която не може да вдигне 1 кг вертикално и с конци 0.70 мм реших да пробвам малкото макаре защото наистина с него най голямата ми риба е около 20 кг. бидон нямам и ползвах неотворено кашонче с бира стела артоа - и за да не каже пък че е празно има и кантарче 6.700 кг. това ми е първото видео и трябваше да вдигам бокса с бири 5-6 пъти за да искарам нещо - не се вижда добре но е най доброто - е на сянката се вижда че е вертикално и само с макарата. макарето изобщо не каза хръц- хръц .и понеже мисля да изляза от форума - последно - с никой нищо не си меря -отдавна съм надживял да ми пука кой какво ще си помисли. Извод -тази макара на усо от музея може да е хубава но прогреса е напред и има нови неща са несравними с антиките....
ПП за океански риболов конец 0.70 мм се навива на съвсем други макари и е за съвсем други риби мноооого по различни от сомовет в камилския дол....
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=P4bm6zdyhcQ[/youtube]
Що така не излиза - ?? в youtube внучката го е качила под името и гоогала го намира
Stella on fishing reel
ПП за океански риболов конец 0.70 мм се навива на съвсем други макари и е за съвсем други риби мноооого по различни от сомовет в камилския дол....
Що така не излиза - ?? в youtube внучката го е качила под името и гоогала го намира
Stella on fishing reel
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма лошо!Аз ако всичко ми беше ясно,щях да загубя интерес към сома!KRASSI написа:Има и още нещо но то ще си остане в тайна поне още 9 години и поне за Тролката

Хо-хо-хо...веми една нормална туба с вода и снимай тоя път без мурафети, че не видяхме как навиваш, а само приклякаш и се надигаш да си видиш бонгото, колко е големо...xoxo написа:Никога на одговарям на заяждания на колеги но понеже колегата усо е тръгнал за големи риби с макара която не може да вдигне 1 кг вертикално и с конци 0.70 мм реших да пробвам малкото макаре защото наистина с него най голямата ми риба е около 20 кг. бидон нямам и ползвах неотворено кашонче с бира стела артоа - и за да не каже пък че е празно има и кантарче 6.700 кг. това ми е първото видео и трябваше да вдигам бокса с бири 5-6 пъти за да искарам нещо - не се вижда добре но е най доброто - е на сянката се вижда че е вертикално и само с макарата. макарето изобщо не каза хръц- хръц .и понеже мисля да изляза от форума - последно - с никой нищо не си меря -отдавна съм надживял да ми пука кой какво ще си помисли. Извод -тази макара на усо от музея може да е хубава но прогреса е напред и има нови неща са несравними с антиките....
Stella on fishing reel
абе смях голям и от това, което видяхме, ама може да стане по-голям...
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гениален анализ от човек,който мрази лодките,кльонкането,тролинга,Камилски дол и хиляди други неща!аксел написа:Троли,искаш и нея да я пратиш в небитието?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ице,а сопри се с тия туби!yco написа: Хо-хо-хо...веми една нормална туба с вода и снимай......
абе смях голям и от това, което видяхме, ама може да стане по-голям...

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Xoxo,следя постовете ти,защото в тях има много полезна информация.Между другото,какво ти е мнението за ЗБ-25,струва ли си 1000 долара.Още ми се иска да я притежавам,че преди 4г щерката не успя да ми я донесе от Щатите,нямало я налична в 5-те рибарски магазина,в Ню Йорк и там амбулантни търговци...........така,че не излизай от форума.По отношение на макарите смятам,че най-суровите тестове,са в океана солена вода,големи риби и др.
Тролка,не мразя лодките,а малоумниците в някои от тях.
Тролка,не мразя лодките,а малоумниците в някои от тях.
валатът не най-лошото нещо на света
- robber_79
- ще става разбирач
Краси благодаря за отговора и снимката .
Аз съм аджамия в риболова на кльонк, ама съм впечатлен от този френски монтаж
http://prikachi.com/images.php?images/739/8941739g.jpg
Аз съм аджамия в риболова на кльонк, ама съм впечатлен от този френски монтаж

-
- сериозен играч
Правя нещо подобно но с четири куки една под друга
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Колега Аксел да ти кажа макарата си струва всеки цент от цената - 4 год зверско друсане на бърз джиг 250-350 гр железа от мен и от зет ми на смени. понеже е водоплътна аз я напълних вътре с масло а не с грес и само веднъж съм го сменял. първи здадоха багажа в ролката на водача - там са две лагерчета и на втория сезон трябваше подмяна. след това замина едното лагерче на оста - но те там са две като само едното се натоварва при работа и само им размених местата. аз си взех и една шпула 35 - тялото едно и също за двата размера. само козметични драскотини по корпуса но за пример когато го почнах този вид риболов една пен сламер издържа точно два риболовни излета а тя си е една яка иначе макара. сега се разхлопаха лагерите на дръжката и искат смяна но понеже вече рядко го правя бързия джиг не е фатално - много уморително за мен стана този вид риболов. аз я взех една от първите директно от производителя - сериен номер 320 е и на времето ги нямаше по магазините.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ескюзе моа,но този монтаж няма как да е Френски,те държат на Красивото!robber_79 написа: ама съм впечатлен от този френски монтаж

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така си го избрал и е така!По–трудното е да не мразиш!аксел написа:Тролка,не мразя лодките,а малоумниците в някои от тях.