Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Ами да бе! Колегата пита за Nessa за скобар, точно сиренето на Nessa за такъв риболов го взимат. Ако не вярваш, питай в магазинчето в Невестино. Пък и съм през ден по реката, би трябвало да съм запознат
.
Ти си бело ластовиче и през ум не ми минава да те мушкам в общата маса с купувани захранки
. Че има и една брадясала заключена тема точно по тия въпроси...

Ти си бело ластовиче и през ум не ми минава да те мушкам в общата маса с купувани захранки

-
- фен клуб-скобар
Принципно от евтините храни Несата не е лоша! Ама той и Промикса беше едно време добър,ама бешеmrenka написа:Ами да бе! Колегата пита за Nessa за скобар, точно сиренето на Nessa за такъв риболов го взимат. Ако не вярваш, питай в магазинчето в Невестино. Пък и съм през ден по реката, би трябвало да съм запознат.
Ти си бело ластовиче и през ум не ми минава да те мушкам в общата маса с купувани захранки. Че има и една брадясала заключена тема точно по тия въпроси...

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- разбира нещата
Има само една съставка за скобара поне за мене, от там на татък всеки си знае.
Оказа се, че и за Бат Ма,ти е така ...
Един кратък репортаж, специално за колегите в офисите.
Днес първо се наспах като хората, после събрах багажа и се понесох на юг. От магистралата Джерман ми се видя забързан и мътен, Рилска и Бистрица - бистри и маловодни. Около Бобошево започна и да ръми и леко се притесних. Отбих се за малко да проверя маркера на колегата от вчера - Струма се оказа с 5 см нагоре от вчера следобяд, което ме притесни още повече. Акостирах, захраних леко и под дъждеца най - неочаквано нещата започнаха да се получават. Около 15 часа обаче ръмежа спря, постепенно се разясни и даже изгря слънце. На рибата това не й хареса, за десерт реката падна с 15 - 20 см до 16 часа и всичко се успа. Не ми се прибираше толкова рано и останах, но за следващите 2 часа хванах само 1 случаен.

За малко да забравя - поръсвах обилно храната с любимата подправка на Бат Марти и това се оказа решаващ печеливш фактор.

Един кратък репортаж, специално за колегите в офисите.

Днес първо се наспах като хората, после събрах багажа и се понесох на юг. От магистралата Джерман ми се видя забързан и мътен, Рилска и Бистрица - бистри и маловодни. Около Бобошево започна и да ръми и леко се притесних. Отбих се за малко да проверя маркера на колегата от вчера - Струма се оказа с 5 см нагоре от вчера следобяд, което ме притесни още повече. Акостирах, захраних леко и под дъждеца най - неочаквано нещата започнаха да се получават. Около 15 часа обаче ръмежа спря, постепенно се разясни и даже изгря слънце. На рибата това не й хареса, за десерт реката падна с 15 - 20 см до 16 часа и всичко се успа. Не ми се прибираше толкова рано и останах, но за следващите 2 часа хванах само 1 случаен.

За малко да забравя - поръсвах обилно храната с любимата подправка на Бат Марти и това се оказа решаващ печеливш фактор.

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Добър улов Мренка! Браво, който си го може, така се случва, а другите само журналисти от кой вестник беше.....
И аз вчера на Невестино добър улов на клен, реката леко паднала много бистра от 14,30ч. до към 17,30ч. и леко почна да мъти и стана прекрасен риболов. Залъгвах ги с някаква подхранка "Компетитор" /за първи път я ползвам/но определено имаше ефект в комбинация с ръсене на бели червеи. Не знам какво се случи с мрената, изведнъж изчезна след първото застудяване, но не съм виждал и групирани скобари в района. Учудващо нямаше много рибари, а тези дето бяха там се надяваха да замъти по-рано, за да хванат по някоя риба.

И аз вчера на Невестино добър улов на клен, реката леко паднала много бистра от 14,30ч. до към 17,30ч. и леко почна да мъти и стана прекрасен риболов. Залъгвах ги с някаква подхранка "Компетитор" /за първи път я ползвам/но определено имаше ефект в комбинация с ръсене на бели червеи. Не знам какво се случи с мрената, изведнъж изчезна след първото застудяване, но не съм виждал и групирани скобари в района. Учудващо нямаше много рибари, а тези дето бяха там се надяваха да замъти по-рано, за да хванат по някоя риба.
-
- фен клуб-скобар
Леле Мренка ти си върха:D
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Благодаря, приятно е да те хвалят
Но и за миг не забравям за касата бира

-
- фен клуб-скобар
Бирата е лесна-ще си купиш касата спокойноmrenka написа:Благодаря, приятно е да те хвалят![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Чак табу не, но имах други приоритети, включително и в риболова. Последните 3 - 4 години нямах много време за излети, едва от миналото лято съм по - свободен. В интерес на истината миналия август ми взехте акъла с ония препълнени баки и как да не се запита човек - Аз ли съм най - смотан по реката?
Останалото беше проба - грешка и приемане на очевидното.

Останалото беше проба - грешка и приемане на очевидното.
-
- разбира нещата
Mrenka с директен или с боло ги ловиш рибите, разбира се ако не е тайна.
6 - метрова здрава китайска сопа с акция 10 - 30 и тегло малко над 300 гр. Няколко пъти чупих първите две секции и сега е малко като Франкенщайн, обаче съм му свикнал и ми е на късмет.
някой с инфо как е реката като ниво и цвят по Благоевград? 

Нивото е сравнително ниско, водата е бистра с много лека жилка от Джерман. Нивото варира през деня и това влияе на апетита на рибата.
мерси 

-
- ще става разбирач
От Покровнишкия днес на обед изглеждаше като боза. Рибари нямаше. Ниво средно на баражите се пенеше водата.
Излизат средни костури на места което ъпътва , че язовира играе също роля в нивото през деня.
Излизат средни костури на места което ъпътва , че язовира играе също роля в нивото през деня.