Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте колеги,искам да попитам дали някой знае дали са пуснали пъстърва на Негован.Поздрави!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Здравейте колеги.В неделя ще търся целенасочено костур на рибка по Панчарево но се двоумя къде да застана на стената или някъде друг.Някой дали би могъл да ми даде насока къде да се паркирам.
На стената обикалят добри костури, но са трудни.
Благодаря за информацията колега, щом никой не казва за никъде другаде, ще си пробвам утре късмета там имам хубави рибки дано има слука утре вечер ще кажа резултатаmiro253 написа:На стената обикалят добри костури, но са трудни.

- Garbolino
- разбира нещата
Хванах им цаката на микро-бабушките (тия 4-5 сантиметровите) на Пънча - така, когато се лови един метър пред водораслите на един метър дълбочина, си кълват нормално и се хващат. Когато се лови 3-4-5 метра пред водораслите, на дъното, тия същите микро-бабушки стават истински гадове - както и да се закачи пинка или бял червей намират начин да дъвчат само някой край без да докосват куката (20). Обаче днес намерих начин да ги излъжа - на куката се слага 1/3та от нормален бял червей - парченце 2-3 милиметра на средата на извивката на куката (20). Така нещата си идват на място и след серия почуквания и побутвания накрая микро-бабушките вземат уверено.
Днес на стената на Пънча от 10 до 14 часа на рибка никакво пипване на костур, после ме хвана саклета както се казва и сега с бира в ръка ви казвам наздраве.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Днес от около 11ч. до към 16 на "Църна бара" в Требич
Бесни кротушки
Извадих сигурно повече от 70-80. много и изтървах.
Излязоха и две дребни кленчета и два уклея. Изтървах 2 по-едри рибета, мисля, че бяха кленчета.
Опитах на "влашка плувка" и на изтичане с повод закачащ тук - там по дъното. Не намерих разлика в интензитета на кълването.
Това на шарен и торен. И със стръвта отново не намерих разлика в кълването.
Накрая чак ми беше поомръзнало
, ама се надявах и нещо по-едро да изскочи. Не щя.
Рибката върната във водата, аз в колата и .. всеки у дома си
Поздрави и наслука на всички!
Бесни кротушки

Извадих сигурно повече от 70-80. много и изтървах.
Излязоха и две дребни кленчета и два уклея. Изтървах 2 по-едри рибета, мисля, че бяха кленчета.
Опитах на "влашка плувка" и на изтичане с повод закачащ тук - там по дъното. Не намерих разлика в интензитета на кълването.
Това на шарен и торен. И със стръвта отново не намерих разлика в кълването.
Накрая чак ми беше поомръзнало

Рибката върната във водата, аз в колата и .. всеки у дома си

Поздрави и наслука на всички!
- crazybot
- фен клуб-скобар
Колега, сигурен ли си че точно от тази част на реката искаш да ядеш рибата, не е ли малко мръсна?!Kire 50 написа:Здравейте риболовци, днес пак на реката от11ч.до 15ч.пак на кротушки.Нищо друго не пипна,уклеи въобще не се мерна а беше що годе хубаво време.Още едно ходене и мезето за бирето и готово.Успех и наслука на всички.
Здрвейте колеги, на 22.10 бях на платеното в Панчарево. Преди седмица са заредили пъстърви по 400-600гр. и шарани около 2 килогрма. За 3 часа на ваглер; 60см. дълбочина; бял червей и камола стръв; успях да извадя 7 пъстърви и два шарана, като имах и 3 откачания.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
А ми да ,като не споделяш къде е чиста???crazybot написа:Колега, сигурен ли си че точно от тази част на реката искаш да ядеш рибата, не е ли малко мръсна?!Kire 50 написа:Здравейте риболовци, днес пак на реката от11ч.до 15ч.пак на кротушки.Нищо друго не пипна,уклеи въобще не се мерна а беше що годе хубаво време.Още едно ходене и мезето за бирето и готово.Успех и наслука на всички.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Никъде не ечиста ! Цял Костинброд сере в нея, а после за капак и един цех за тоалетна хартия си изсипва боклуците в реката! Не яжте риба от р.Блато в никакъв случай!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Преди 3-4 години в реката Блато бяха изплували умрели щуки,може би бяха отровени или нещо друго.

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Кофти звучи нали -на риба ходи а риба не носи! или там - през магазина минали? Просто ще трябва да наловя още (семки) кротушки че съм обещал на комшията, е бирето ще е от него.Благодаря Ви за загрижеността.