Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Martin Mihailov »

Kire 50 написа::smt024 ОК колеги , има ли чист гьол ? (водоем) море ? или река? .Къде отива човешката клоака? да в изброените .Става въпрос да ли да се яде или не, това е въпрос на личен избор.За мое извинение ако разгледате мои постове в стария и сега в новия ми профил ще видите че 90% от рибоците се връщат -документирано , изключвам уклея и костура и нещо трофеино.
Кофти звучи нали -на риба ходи а риба не носи! или там - през магазина минали? Просто ще трябва да наловя още (семки) кротушки че съм обещал на комшията, е бирето ще е от него.Благодаря Ви за загрижеността.
От стари рибари сьм слушал че кьде има кротушки водата е чиста.Става вьпрос чиста от химични замьрсители.А от другите замьрсявания няма страшно.Като ходите на морето ако знаете в каква вода се кьпете никога няма да стьпите там.Тека че пьржи кротушките и се не плаши :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Колега, изобщо не става въпрос дали хапваш или релийзваш. Яденето на риба, както многократно съм писал в този форум, е едно от най-богоугодните дела. Просто реката наистина е ужасно мръсна. Преди две години реката много приличаше на тази от приказката за Златното Момиче. През ден течеше ту жълта, ту червена, ту синя в следствие на боите, използвани от цеха за тоалетна хартия.

На колегата по-горе бих дал един съвет, ако няма нищо против. Когато "стар рибар" започне да ти разправя подобни легенди, най-добре не го слушай.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Колеги, имате ли представа дали са пуснали пъстърва на Герман?
А на Панчарево платеното пъстървата храни ли се вече?
Благодаря
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Kaloqn19 написа:Колеги, имате ли представа дали са пуснали пъстърва на Герман?
А на Панчарево платеното пъстървата храни ли се вече?
Благодаря
За Панчарево виж на предната страница, за Герман не знам.
tonypm
новобранец
новобранец

Мнение от tonypm »

ihtiman.jpg
ihtiman.jpg (152.34 KiB) Преглеждано 2527 пъти
Привет, колеги!
Бих желал да споделите някаква информация(платени/свободни/достъп/възможен улов и пр.) относно водоемите, които съм отбелязал в прикачения файл. Районът е АМ "Тракия" от отбивката за Веринско до гр. Ихтиман.
Благодаря!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

1 го източиха за последно миналата година. Каквото са пренесли от Веринско, това е.
3 за последно го източеха тази година. Има разни рибки, предимно каракудки.
4 много красиво язовирче, имам две капота на лед там.
За 2 не знам нищо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Колеги,от45 години обикалям гьоловете около София не съм бил и не съм чувал нищо за гьола над Локорско.Ако някой ме светне-благодарско.Имало щука.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
tonypm
новобранец
новобранец

Мнение от tonypm »

Колега, виж клипчето... от пролетта е.
https://www.youtube.com/watch?v=sdTePRMhfY4

chirusa_bg, благодаря за информацията!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Има и един над Локорско в гората. Много симпатичен гьол.
Ловил съм прозрачни костурчета, бабушки и дребни кленчета.
Костурчетата кълвяха на мормишка без стръв и ме забавляваха много.
Наслушах се и на истории, за ужасни дълбочини, чудовищни риби и тн.
За дълбочините е сигурно, че ги няма, чудовищата обаче може и да плуват. :)
Запознах се с човек, който го зарибявал редовно, когато се видяхме носеше една кофа каракудки.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Я пусни някакви координати, че на картата освен този от клипчето на колегата Юлиян, друго не виждам.

пп. Някой опитвал ли се е скоро да се добере до Челопечене по пътя от входа на сметището? Преди време бях писал, че е затрупан и бях отписал гьола тотално, но сета пак ме гложди да го пробвам, а това е мястото от което се стига до добрите костурски места, по спомен.
За тук говорим?
Последно промяна от empar на Вто Окт 25, 2016 3:48 pm, променено общо 1 път.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

bogno написа:Колеги,от45 години обикалям гьоловете около София не съм бил и не съм чувал нищо за гьола над Локорско.Ако някой ме светне-благодарско.Имало щука.
Посещавал съм го няколко пъти. Гьолчето е сравнително малко, като от страната, от която е сниман клипа е по-плитко. По-дълбочко е от отсрещната страна, а и има и сянка. За щука само съм чувал, но не съм виждал някой да вади. Иначе излизат прилични каракуди (над педя) и дребни шаранчета. При мокро време, не ти препоръчвам да се качваш до гьола.

Untitled.jpg
Untitled.jpg (100.63 KiB) Преглеждано 2468 пъти

P.S. Грешката е моя - по-дълбокот е точно от страната, от която е сниман клипа. Отсреща са полегати брегове и е плитко.
Memento mori
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

empar написа:Я пусни някакви координати,
От телефона толкова..
Извинявам се.
IMG_20161025_190359.jpg
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Е за тоя по малкия водоем ли става въпрос,ето снимка-
Без име.jpg
Без име.jpg (264.31 KiB) Преглеждано 2443 пъти
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

Този малкия, chirusa_bg го е посещавал и говори за него. Клипчето по-горе и инфото за щуки, са за големия. Този малкия за първи път го виждам, но изглежда привлекателно на пръв поглед.

А ето тук, над Кремиковци има също едно уникално красиво гьолче. За последно ходих миналото лято, но статута му нещо не е много ясен....
Има една каравана без пазач и с един колега си ловихме няколко часа, без никой да се появи. На следваата седмица, други колеги са отишли, но още със стъпването на брега са се появили някакви и са им казали, че гьола е забранен за риболов. Иначе - бабушка, костурчета и уклей. На няколко пъти в плиткажите, вероятно щуки яко гонеха дребосъка...
Ако някой е запознат, към днешна дата какъв е статута, нека каже.
Без име.jpg
Memento mori
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Знам че всички гьолчета около Кремиковци, Сеславци ,Бухово,Желява,Ботунец са доста "отровни" та се чудя за тези локорските на какъв хал са.Мен там ме интересува главно щуката .
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”