Доброволен отряд

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Доброволен отряд

Мнение от Краси_поборника »

Илийка наредбата за стопанския риболов е променена от 2006г.Тези водоеми дето си ги изброил са от преди 2006г.По новата наредба е забранен стопанският риболов във вътрешни изкуствени и естествени водоеми като изключим частните и арендованите,река Дунав и Черно море.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това не е вярно,стопански риболов ще има докато изтечат договорите,за връзкари са безконечно.Ачка,стопанския риболов е отделно от риболова със садките,както и промишления риболов.По закон е различно,но на яве не се знае.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ето ви ги наредбите изаконите и четете.
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=48
snegk

Мнение от snegk »

Ето го просто казано,че нищо не се променя.Просто се увеличава възможноста за корупция.

С приетите на първо четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, депутатите решиха концесионния режим за ползване на специализирани обекти за стопански риболов да отпадне, съобщи радио Варна.

Концесията ще бъде заменена с конкурс, провеждан от изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури, а лицата, които го печелят ще получават разрешително за срок от десет години за извършване на стопански риболов чрез далян.

Промените в закона се предвижда средствата по Оперативна програма "Рибарство и аквакултури за периода 2007 - 2013 г." да бъдат разпределяни от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Министърът на земеделието ще издава наредби за условията за кандидатстване и разплащане по приоритетните мерки на програмата.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

АААА това че се създават условия за корупция си е едно на ръка,нали това БГ.Така са извъртяни нещата че за няки може аза дру ги неможе според това дали брат ти или баджанак ти е депутат. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,грешиш брат,това което четеш,няма нищо общо със бракониерството.Това е списък на водоемите на които може да се извършва стопански или любителски риболов или и двете,но има едно " НО " Ако водоема е на "Напоителни системи" то те са във правото си да отдават под наем всеки техен язовир под аренда,защото се издържат сами и никога никое уважаващо се предприятие или частен бизнес няма да изтърве възможтноста да вземе пари от някой който иска да ги плаща.Какво биха получичи от армия рибари,които само ще ловят на техния водоем риба ,която някой трябва да пусне и опази и т.н ит.н.Недейте да гледате къде какво пише,то не е това което четете :lol: :lol: :lol: :lol: А сега за разрешителните.Брат,никой няма да даде на всички който пожелаят разрешително да бракониерства законно във вътрешните водоеми срещу годишна такса от 75лв.Аз,ако някой ми дадевъзможност по законен начин да крада/и всички вие/ ще го направя,защото законното крадене,не е подсъдно,и това значи че не е престъпление.Но както аз,така и вие сме сериозни хора и никой не си прави илюзий че има законни кражби :shock: :shock: :shock: :shock: Дунава и Черно Море са водоеми до които имат достъп и право да ловят доста държави/ и респективно да зарибяват -задължени са/ то те си издават надлежните разрешителни на хора и здружения,които си изкарват прехраната със риболов.Мисля че ще разрешат на вътрешни водоеми да се отглежда садково риба,но мрежи,да разрешат пак-мреженето,направо си е лудост.Едвам се отърваха от едни договори,мисля че няма да има такива,поне за сега :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk

Мнение от snegk »

Нещо неможем да се разберем,но няма значение.По новия закон вътршните водоеми ще се отдават на конкурс със цел стопански риболов.Какво се получава на практика.Аз печеля конкурс за стопански риболов на даден водоем,после го разкатавам и го оставям.Това ако не е законо бракониерство.Аз се консултирах и със адвокат за петиции и други законни средства.Разговаряхме с прукорори и съдии.Няма да казвам какво ми отговориха за да не отчайвам колегите.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,понеже във тези теми сме много активни,викам да спрем,че хората четат и си викат,тези са големи професори.Аиде да спрем и да оставим нещата такива,каквито са до сега.Като се видим по на ракийка,ще си приказваме надълго и на широко за всичко.Във крайна сметка,кои сме ние и на какви се правим,никой,които се правят на някой.Абе никой-някой,умармаладих я цялата ами дай да си гледаме риболовите,нали все пак има къде да се лови риба,има и какво да се лови все още,стига сме умували :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk

Мнение от snegk »

Тя работата е ясна,че си говорим само.Ама какво да правим,нали трябва да си излей човек мъката.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Я ПО ТЕМАТА; Софийски отряд:
1.Наско2 - залавяне и разобличаване
2,5Кила - ще ги наказва анално
3.АЗ ще докоментирам с камерата
моля и други желаещи да се запишт в отряда тоя път не се майтапя. :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Поборников написа:1.Наско2 - залавяне и разСЪбличаване
:lol: :wink: Така де, че да може 5кила да им сложи 5 килограмовия си спокойно. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Поборников написа:Я ПО ТЕМАТА; Софийски отряд:

Сигурен съм, че сме повече, Краси не се залъгваи. Ще съберем няколко такива отряда. Я да мислим в насока какви мрежи да им заложим за да се оплетат сами. А нали знаеш моита групичка за риболов тримата сме общо 400 кила, без жена ми.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

nasco2 написа:
Поборников написа:Я ПО ТЕМАТА; Софийски отряд:

Сигурен съм, че сме повече, Краси не се залъгваи. Ще съберем няколко такива отряда. Я да мислим в насока какви мрежи да им заложим за да се оплетат сами. А нали знаеш моита групичка за риболов тримата сме общо 400 кила, без жена ми.
Писах някъде по-горе за съотношението" КГ:ПМ" , явно не си го чел- става дума за "килограми живо тегло срещу пистолет "Макаров"! Отделно и как стоят към момента законодателно нещата , законите се " императивни"- т.с повелителни , и незнанието им не оневинява!

п.п. тия мои постове в тая тема са за да обясня законово как стоят нещата към днескашна дата- нещата стоят по този начин , така ги е уредил избраният от нас законодател(парламемт) :wink:

А мислиш ли че 500 кг. , могат да се справят с 1бр. пистолет "Макаров" , да ,този дето ще го държи , си е за глоба и санкции като бракониер по единия закон , и от друга страна е в правото си да го ползва "при неизбежна отбрана" , по другия закон , при който престъпленията против личноста , живота и здравето на човека(бракониера) са приоритет. Дали ще е превишил пределите на неизбежната отбрана- ще се решава по-нататък , в съда , но без част от тук пишещите. Единствения начин е да се криминализира бракониерството(в някои от формите му , ток , мрежи , бомби , отрови , неправомерно източване на водоеми от "арендатори") и държавата да си върши работата......
Ами това дето го писах преди , за новооткрития магазин и стоката в него- кой трябва да не си е свършил работата по проверка на документите за произход на стоката , тези документи са задължителни и трябва нещата да се подхванат и от тази посока!!!!
п.п. Това , по-горе ми е част от поста, няма да станат така работите с "отрядите" , това трябва да се организира по съвсем друг начин!!!!!
Изображение
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Колега IDA ако всичко се оправя с оръжие,то аз имам и "Макаров" и "Астра Магнум 357" и това ми са законните.По мен са стреляли (не веднъж) и аз съм стрелял(неведнъж) и съм убивал(веднъж),пък и горе-долу се оправям със закона така,че това не е проблема.Проблема е овчедушието на хората.Погледни в "Успешни": хванах 3 риби и около 500 мнения,а за нещо важно "не започвай" "не се захващай","нищо няма да стане",и др.
Добре аз исках съвети от рода на "обичайно там има мрежи","еди какъв автомобил превозва бракониери","еди кой от ИАРА играе комбина","еди къде се пласира стока"и подобни.Вече има сериозни хора за отряда.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега HAZART, в предишния ми пост в последното изречение пише всичко!!! Мисля че си ме разбрал какво искам да кажа!! Участвам , разбира се! 8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”