Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Аксел, дай впечатления за златната тика, че различни неща срещам за нея. Спирачният фрикцион голям ли е, колкото диаметъра на шпулата или малък?
На Троли не му обръщай внимание и ще се кротне.... :wink: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Не се оплитат а и така ги сменям бързо през вирбела без да режа и връзвам !
Добре и много по-функционално ще е да си смениш макарата с мулти .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:За сега си мълча,само чакам някой да ми обяви колко е силен и започваме "войната за сомове"! :mrgreen:
:
ТИ БИТКА ЛИ СИ ТЪРСИШ ???????? :ANAL: :D
умира сам в реалноста !
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Естествено, че имам мулти с брояч, дори от 5-6 г. , но явно като шампион си го пропуснал, което си е нормално де, ....ех и аз да бях шампион, нямаше да помня на Троли бръскалката за кефал.... :lol: :lol:

Изображение

а това е моят бирлибар.... :wink: :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Хубав ти е монтажа Ицо,дано да ти върже голем,че днеска Пясъка се сбогува с един последните 100+,по точно 114кг,276см,убит и продаден.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

На какъв способ е изваден, предполагам че кон федерацията по тролинг.... :lol: ... знае повече по въпроса,ама си трае... :wink: Каква федерация си имат.... :lol: , уникална и то с президент-мигрант живеещ във Франция, където е забранен тролинга... :lol: ..абе това си за разказ за Нобелва награда... :lol:

Четох по международни данни от 2012 г., че в България имало над 3000 лодки за сладководен риболов до 3 метра, поне 2900 са за тролинг, след 2-3 години ще си ловите и апите уию. То и сега само това хващате ама не си признавате, за да се гелемечка търговийката май...Питайте ония многознайко с 41 кило 1/2 сом, колко е хванал на тролинг тази година, без да се снима с чужди риби, щото без чуждите си е валат от всякъде...... :wink:
Амааааа....., той бил за риба сега бе и то за 10 дена...., аз ако съм за риба 10 дена по 10 часа ще го изловя целият...., и то като аматьор.... :wink: :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

nkolev66 написа:.....
Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна (до около 100 кг., защото другите почти не се срещат по северна Гърция) по-важно от здравината е дължината. Ако имаш 100 либри линия със спинингова макара размер 8 000 по Шимано са по-малко от 200 метра и ще ти ги вземе още на първия рън, и ако е риба около стоте почти сигурно ще си отиде. При дължина над 300 метра имаш някакви шансове дори с по-слабото влакно. ......

Колев, има доста логика, макар че Краси не е съгласен за бързото спиране на туната, но ще го преглътна. :wink:
Имаш 100 кила туна, която ти взима на скорост и като се убоде за 10 секунди вдига 50-60 км/ч, може и повече де, ама нали е гръцка и е малко мързелива.... :lol:
Та представете си един мотор с моторист 100 кила общо, да се движи с 50 км/ч и му вържете една туба с вода 20 литра -сиреч 40 либри максимален драг.. :wink: ...знаете ли какво ще се случи с тубата, като мине с тая скорост, ще я влачи 200 метра без да разбере...... :lol:
А сега си представете 300 кила туна, това си е гибел, дори и за макара BIG GAME - сиреч пиян рокер с Харли, като заграби някоя туба с вода 50 литра-100 либри драг се пада май.... :lol: , ще я сурне от Пловдив до Чирпан без да разбере... :lol: ...
Затуй лодката гони кебапа, а не обратното....., щото ако кебапа подгони лодката си е доста страшно... :lol:
Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи.... :wink:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

На кльонк е хванат Ицо от един маломерковец,дето прибира всичко дето мърда,но по последни данни не е чак толкова голям,но бил към 90кг. и веднага е продаден.....просто в събота на Пясъка е било сомски ден,извадени повече бройки от цялото лято
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Аксел ,ако ти е вярна информацията ,90 кила са си доста от дето и да го погледнеш !Много жалко за селскостопанската проява ..да го продаде. Интересно е, че се е намерил балък да го купи, щото едва ли става за ядене .
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Робер,продажбата на уловена по време на спортен риболов риба,без необходимите документи за годност/ветеринарен сертификат/ е забранена.За жалост, това е почти неизвестно за служителите на ИАРА,както и за инспекторите по безопасност на храните-едните да санкционират продавача,а другите купувача и си съвсем прав някои хора ще платят скъпо и прескъпо за да хапнат сом,който едва ли става за ядене.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

yco написа:
nkolev66 написа:.....
Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна (до около 100 кг., защото другите почти не се срещат по северна Гърция) по-важно от здравината е дължината. Ако имаш 100 либри линия със спинингова макара размер 8 000 по Шимано са по-малко от 200 метра и ще ти ги вземе още на първия рън, и ако е риба около стоте почти сигурно ще си отиде. При дължина над 300 метра имаш някакви шансове дори с по-слабото влакно. ......

Колев, има доста логика, макар че Краси не е съгласен за бързото спиране на туната, но ще го преглътна. :wink:
Имаш 100 кила туна, която ти взима на скорост и като се убоде за 10 секунди вдига 50-60 км/ч, може и повече де, ама нали е гръцка и е малко мързелива.... :lol:
Та представете си един мотор с моторист 100 кила общо, да се движи с 50 км/ч и му вържете една туба с вода 20 литра -сиреч 40 либри максимален драг.. :wink: ...знаете ли какво ще се случи с тубата, като мине с тая скорост, ще я влачи 200 метра без да разбере...... :lol:
А сега си представете 300 кила туна, това си е гибел, дори и за макара BIG GAME - сиреч пиян рокер с Харли, като заграби някоя туба с вода 50 литра-100 либри драг се пада май.... :lol: , ще я сурне от Пловдив до Чирпан без да разбере... :lol: ...
Затуй лодката гони кебапа, а не обратното....., щото ако кебапа подгони лодката си е доста страшно... :lol:
Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи.... :wink:
Прав си Усо, най-добре е туната да бъде спряна бързо, но аз и там бях с моята малка гумена лодка (3,60 м.) та си я дърпаше на около 1,5 - 2 км. разстояние със скорост до 3 км/ч.. Лодката при необходимост преследва рибата, това го правят и майсторите. Макарата ми беше ПЕН Спинфишер 8500 - това нещо тежи над 900 грама с влакното и има чудесни карбонови дискове, които успяха да се затоплят през първите няколко минути, но ги поливахме с минерална вода и нямаше проблеми. След първия час вече си играехме на къс пас, 20-50 метра напред, 20-50 метра назад.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Аааа не съм казал такова нещо ..... опита да спреш голяма риба дори и с 200 либри си е глупава постъпка .
Ако не си с онези макари дето стават за табуретки а с по-малка определено бих избрал метража пред дебелината .
Така и съм направил не сте ме разбрали 2ка - 500 м.
Само дето още не ми е праснала туна а само някви странни бодливи и шарени риби дето не знаеш да ги пипаш ли ... камоли да ядеш :lol: :lol: :lol:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа: Пясъка се сбогува с един последните 100+,по точно 114кг,276см,убит и продаден.
Арменския поп не е тук! :D Браво на печелившия,който най–вероятно не е бил 200либри плетеняк! 8)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:На кльонк е хванат Ицо от един маломерковец,не е чак толкова голям,но бил към 90кг. и веднага е продаден.....
Когато гроздето ти е кисело.....,не е културно да хвърляш грозни епитети по чуждото! :mrgreen: 8)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа: Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи.... :wink:
Вярвайте си,нема лошо! :roll: Щом вярваш на Красивия,значи си в една вяра и с Телето дето те изрита от храма си! :mrgreen: Очаква те Големо и тъмно бъдеще,до 10–тина кила Мах! :wink: Основното правило в тази вяра е да чакаш,чакаш,чакаш........................чакаш до амина! 8)
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”