Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Аксел, дай впечатления за златната тика, че различни неща срещам за нея. Спирачният фрикцион голям ли е, колкото диаметъра на шпулата или малък?
На Троли не му обръщай внимание и ще се кротне....

На Троли не му обръщай внимание и ще се кротне....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- сериозен играч
Не се оплитат а и така ги сменям бързо през вирбела без да режа и връзвам !
Добре и много по-функционално ще е да си смениш макарата с мулти .
Добре и много по-функционално ще е да си смениш макарата с мулти .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
ТИ БИТКА ЛИ СИ ТЪРСИШ ????????Troli Rapala написа:За сега си мълча,само чакам някой да ми обяви колко е силен и започваме "войната за сомове"!![]()
:

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Естествено, че имам мулти с брояч, дори от 5-6 г. , но явно като шампион си го пропуснал, което си е нормално де, ....ех и аз да бях шампион, нямаше да помня на Троли бръскалката за кефал....

а това е моят бирлибар....

а това е моят бирлибар....

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хубав ти е монтажа Ицо,дано да ти върже голем,че днеска Пясъка се сбогува с един последните 100+,по точно 114кг,276см,убит и продаден.
валатът не най-лошото нещо на света
На какъв способ е изваден, предполагам че кон федерацията по тролинг....
... знае повече по въпроса,ама си трае...
Каква федерация си имат....
, уникална и то с президент-мигрант живеещ във Франция, където е забранен тролинга...
..абе това си за разказ за Нобелва награда...
Четох по международни данни от 2012 г., че в България имало над 3000 лодки за сладководен риболов до 3 метра, поне 2900 са за тролинг, след 2-3 години ще си ловите и апите уию. То и сега само това хващате ама не си признавате, за да се гелемечка търговийката май...Питайте ония многознайко с 41 кило 1/2 сом, колко е хванал на тролинг тази година, без да се снима с чужди риби, щото без чуждите си е валат от всякъде......
Амааааа....., той бил за риба сега бе и то за 10 дена...., аз ако съм за риба 10 дена по 10 часа ще го изловя целият...., и то като аматьор....

Четох по международни данни от 2012 г., че в България имало над 3000 лодки за сладководен риболов до 3 метра, поне 2900 са за тролинг, след 2-3 години ще си ловите и апите уию. То и сега само това хващате ама не си признавате, за да се гелемечка търговийката май...Питайте ония многознайко с 41 кило 1/2 сом, колко е хванал на тролинг тази година, без да се снима с чужди риби, щото без чуждите си е валат от всякъде......

Амааааа....., той бил за риба сега бе и то за 10 дена...., аз ако съм за риба 10 дена по 10 часа ще го изловя целият...., и то като аматьор....

nkolev66 написа:.....
Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна (до около 100 кг., защото другите почти не се срещат по северна Гърция) по-важно от здравината е дължината. Ако имаш 100 либри линия със спинингова макара размер 8 000 по Шимано са по-малко от 200 метра и ще ти ги вземе още на първия рън, и ако е риба около стоте почти сигурно ще си отиде. При дължина над 300 метра имаш някакви шансове дори с по-слабото влакно. ......
Колев, има доста логика, макар че Краси не е съгласен за бързото спиране на туната, но ще го преглътна.

Имаш 100 кила туна, която ти взима на скорост и като се убоде за 10 секунди вдига 50-60 км/ч, може и повече де, ама нали е гръцка и е малко мързелива....

Та представете си един мотор с моторист 100 кила общо, да се движи с 50 км/ч и му вържете една туба с вода 20 литра -сиреч 40 либри максимален драг..

А сега си представете 300 кила туна, това си е гибел, дори и за макара BIG GAME - сиреч пиян рокер с Харли, като заграби някоя туба с вода 50 литра-100 либри драг се пада май....

Затуй лодката гони кебапа, а не обратното....., щото ако кебапа подгони лодката си е доста страшно...

Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи....

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На кльонк е хванат Ицо от един маломерковец,дето прибира всичко дето мърда,но по последни данни не е чак толкова голям,но бил към 90кг. и веднага е продаден.....просто в събота на Пясъка е било сомски ден,извадени повече бройки от цялото лято
- robber_79
- ще става разбирач
Аксел ,ако ти е вярна информацията ,90 кила са си доста от дето и да го погледнеш !Много жалко за селскостопанската проява ..да го продаде. Интересно е, че се е намерил балък да го купи, щото едва ли става за ядене .
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Робер,продажбата на уловена по време на спортен риболов риба,без необходимите документи за годност/ветеринарен сертификат/ е забранена.За жалост, това е почти неизвестно за служителите на ИАРА,както и за инспекторите по безопасност на храните-едните да санкционират продавача,а другите купувача и си съвсем прав някои хора ще платят скъпо и прескъпо за да хапнат сом,който едва ли става за ядене.
Прав си Усо, най-добре е туната да бъде спряна бързо, но аз и там бях с моята малка гумена лодка (3,60 м.) та си я дърпаше на около 1,5 - 2 км. разстояние със скорост до 3 км/ч.. Лодката при необходимост преследва рибата, това го правят и майсторите. Макарата ми беше ПЕН Спинфишер 8500 - това нещо тежи над 900 грама с влакното и има чудесни карбонови дискове, които успяха да се затоплят през първите няколко минути, но ги поливахме с минерална вода и нямаше проблеми. След първия час вече си играехме на къс пас, 20-50 метра напред, 20-50 метра назад.yco написа:nkolev66 написа:.....
Линията ми от 35 либри беше необходима, защото при риболова на туна (до около 100 кг., защото другите почти не се срещат по северна Гърция) по-важно от здравината е дължината. Ако имаш 100 либри линия със спинингова макара размер 8 000 по Шимано са по-малко от 200 метра и ще ти ги вземе още на първия рън, и ако е риба около стоте почти сигурно ще си отиде. При дължина над 300 метра имаш някакви шансове дори с по-слабото влакно. ......
Колев, има доста логика, макар че Краси не е съгласен за бързото спиране на туната, но ще го преглътна.![]()
Имаш 100 кила туна, която ти взима на скорост и като се убоде за 10 секунди вдига 50-60 км/ч, може и повече де, ама нали е гръцка и е малко мързелива....![]()
Та представете си един мотор с моторист 100 кила общо, да се движи с 50 км/ч и му вържете една туба с вода 20 литра -сиреч 40 либри максимален драг.....знаете ли какво ще се случи с тубата, като мине с тая скорост, ще я влачи 200 метра без да разбере......
![]()
А сега си представете 300 кила туна, това си е гибел, дори и за макара BIG GAME - сиреч пиян рокер с Харли, като заграби някоя туба с вода 50 литра-100 либри драг се пада май...., ще я сурне от Пловдив до Чирпан без да разбере...
...
Затуй лодката гони кебапа, а не обратното....., щото ако кебапа подгони лодката си е доста страшно...
Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи....
-
- сериозен играч
Аааа не съм казал такова нещо ..... опита да спреш голяма риба дори и с 200 либри си е глупава постъпка .
Ако не си с онези макари дето стават за табуретки а с по-малка определено бих избрал метража пред дебелината .
Така и съм направил не сте ме разбрали 2ка - 500 м.
Само дето още не ми е праснала туна а само някви странни бодливи и шарени риби дето не знаеш да ги пипаш ли ... камоли да ядеш

Ако не си с онези макари дето стават за табуретки а с по-малка определено бих избрал метража пред дебелината .
Така и съм направил не сте ме разбрали 2ка - 500 м.
Само дето още не ми е праснала туна а само някви странни бодливи и шарени риби дето не знаеш да ги пипаш ли ... камоли да ядеш

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Арменския поп не е тук!аксел написа: Пясъка се сбогува с един последните 100+,по точно 114кг,276см,убит и продаден.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Когато гроздето ти е кисело.....,не е културно да хвърляш грозни епитети по чуждото!аксел написа:На кльонк е хванат Ицо от един маломерковец,не е чак толкова голям,но бил към 90кг. и веднага е продаден.....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вярвайте си,нема лошо!yco написа: Та от всичките тъпанари невярващи за сомове от порядъка на 200-300 кила, май само ние с Краси вярваме, че ги има, че дори биля и по-големи....