Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на пръчка и макара
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Избор на пръчка и макара
Колеги днес ми дойде новата пръчка след 2 седмици чакане http://store.bigfish.bg/products/Vaditz ... -160g.html Но се оказа , че са пратили пръчка за мулти ! Както и да е няма да я връщам , а мисля да си взема мулти и да тренирам за раирани бандити , но нищо не разбирам от мултита та какво мислите за този http://store.bigfish.bg/products/Multip ... 225-g.html ?
http://www.plodex.eu/fishing/makari.html
Има и магнитна и центробежна спирачка.С малки примамки не знам как е,но съм я пробвал и с 20 гр. ,и с 115 гр. примамки.
Не съм голям разбирач,ама като гледам... По-добре е това: Noeby NonSuch Custom - Има и магнитна и центробежна спирачка.С малки примамки не знам как е,но съм я пробвал и с 20 гр. ,и с 115 гр. примамки.
Благодаря колега на мен идеята ми е за по леки примамки около 10 гр 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дими,ахилесовата пета на бейткастинговите макари са леките примамки.За риболов с такива се продават специални олекотени шпули,а и цената на такива мултита е доста солена.Кастинговите въдици,особено тези за ловене на сийбас винаги са по-добри от спининговите такива/мое мнение/.В твоя случай трябва или да върнеш пръчката,или ако много ти харесва да си преправиш дръжката.
валатът не най-лошото нещо на света
Добре де , а ако си взема от тея мултита какви пари вървят , за 200-300лв мога ли да си намеря ? Ако може и линк . Не ми се разправя с връщане честно казано !
Преди време помолих Павел-sestrata за съвет.Човека се занимава с бейткастингов риболов и много може да помогне.
Той ми каза така: "ако искаш читава макара,която да има добър кастинг и т.н. вземи си Daiwa Tatula или Daiwa Zillion."
Шпулата им ставала за далечен кастинг,което си е много важно. Още не съм пораснал за такива макари,ама някой ден...
Че така...ако можеш да си позволиш някоя от тях може и да се запалиш по бейткастинговият риболов.
Поздрави !
Той ми каза така: "ако искаш читава макара,която да има добър кастинг и т.н. вземи си Daiwa Tatula или Daiwa Zillion."
Шпулата им ставала за далечен кастинг,което си е много важно. Още не съм пораснал за такива макари,ама някой ден...
Че така...ако можеш да си позволиш някоя от тях може и да се запалиш по бейткастинговият риболов.
Поздрави !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дими аз имам Дайва Татула,която точно Павката Сестрата ми препоръча,ако искаш мога да ти я дам за проба,но пак ти казвам при примамки под 10гр.,особено воблери или едри силикони с лоша аеродинамика,забрави за дистанция над 15м.
валатът не най-лошото нещо на света
Това е добра идея да направим един риболов около Пловдив . Аз искам точно за 5-6см силикони около 10 гр. с главите за костур за това я взех , може би и за реката за пъстърва на блестни (макар да ходя веднъж годишно ) .