Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
С кое?От коя позиция ми даваш оценка?Чувстваш се много печен в кльонка?Казвай как стават нещата тогава,дай да ти видим такъмите и какво знаеш за сома на кльонк!Тактики,места,дълбочини или време за Голем,в кое си силен за да оценяваш другите?nkolev66 написа: - излагаш се.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тролчо,нещо взе да губиш ориентация.Законна канджа....има ли такава.....или само в болното ти въображение........,ако не бяха недомслициге в закона изрично забраняващи ТРАЛЕНЕТО сега ти и много други като тебе нямаше да знаят,че съществува такава риба,а не да се хвалят,че са изяли един тон сом.......само като си преставя колко маломерни/инорманси/ трябва да си изял та стане цял тон........сигурно и толстолоба яде воблери. само че отзад напред към устата........то и затова твоите последователи обсъждат как се ТРАЛИ с шест.осем,дванайсет въдици и го смятат не за бракониерство,а за майсторство,голям майсторлък да навържеш шест воблера един под друг,та да ТРАЛИШ от дъното до повърхността.
Точно ти не ми говори за спортсменство
....като си толкова голям спортсмен слез от лодчицата си и хвани с въдица по нормалния начин от брега един нормално голям сом примерно двайсет килограма и си го пусни за да ти кажа браво,но това никога няма да стане,то се искат познания и майсторлък който ти никога няма да придобиеш.
Този същия дето хвана големия сом и излъга за размерите му на Пясъка и после взе да се оправдава с още лъжи-бракониера който,миналата година пред очите ми хващаше от маломерните сомчета,пуснати с общи дарени пари за зарибяване на язовира и ги прибираше,него ли защитаваш????
Точно ти не ми говори за спортсменство

Този същия дето хвана големия сом и излъга за размерите му на Пясъка и после взе да се оправдава с още лъжи-бракониера който,миналата година пред очите ми хващаше от маломерните сомчета,пуснати с общи дарени пари за зарибяване на язовира и ги прибираше,него ли защитаваш????
валатът не най-лошото нещо на света
Че има ли още такива бракониери...аксел написа:.....то и затова твоите последователи обсъждат как се ТРАЛИ с шест.осем,дванайсет въдици и го смятат не за бракониерство,а за майсторство,голям майсторлък да навържеш шест воблера един под друг,та да ТРАЛИШ от дъното до повърхността.
.......

Ако има такива още, тия са по-лоши и от токаджиите и мрежарите, че нагло бракониерстват без да се крият...
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Във всеки риболовен магазин продават Законни канджи!Канджата е помощно риболовно средство за изваждането на Големи риби,но ти нямаш защото не ловиш Големи риби освен във въображението си!аксел написа:Тролчо,нещо взе да губиш ориентация.Законна канджа....има ли такава.....или само в болното ти въображение........,

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Точно ТИ излъга за размера на сома МУ!аксел написа:Този същия дето хвана големия сом и излъга за размерите му на Пясъка -бракониера,него ли защитаваш????

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
То и в кльонкането има такива образи с 3–4въдици на плувка+2–3 в отвес!yco написа:Че има ли още такива бракониери...аксел написа:.....то и затова твоите последователи обсъждат как се ТРАЛИ с шест.осем,дванайсет въдици и го смятат не за бракониерство,а за майсторство,голям майсторлък да навържеш шест воблера един под друг,та да ТРАЛИШ от дъното до повърхността.
......., мислих, че са вече телешка отживелица?
Ако има такива още,.

23.01.2009г.–Франко–"Преди обаче с монофила ми се струваше,че ударите бяха в пъти повече"!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И така Ице,Правилата следват определена Логика!Риболовът на сом също е подчинен на определена Логика!Риболовецът трябва да си избере Логичния път към успеха следвайки сомската Логика!Повечето тръгват към Целта погрешно,защото изграждат логиката си от грешната предпоставка–Да не ми скъса или да играя на сигурно!Печелившата Логика обаче е друга!Предпоставката е Съобразявам се със сомската логика,какво иска той без значение дали ми изнася!
Тролинга дава повече отговори за това какво предпочита сома и за това много кльонкаджии се преориентираха успешно,примерно Славе!
Иначе ако прекалиш с кльонкането се затъпява!Прекалено еднообразен е и малко неща зависят от риболовеца,там сомът ръководи играта и не може много да се импровизира!
Тролинга дава повече инфо и за конкурентите на сома,които са част от брънката в серияла Хищник–Жертва! 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пак повтарям,тролинга е дисциплина за големи пространства,морета океани,нали видя снимката на Краси от Пясъка този ден,как мислиш на колко метра са били лодките една от друга????
Не съм излъгал аз,за размерите,а човека,който го е хванал защото......той си знае,същия този ден е хванал и прибрал/продал/ още три сома над 5кг.,как мислиш бракониер ли е,или не,поне видях снимка с тези сомове.Защо не ги публикува та да ги видим????
Без ТРАЛЕНЕТО,нямаш шанс да хванеш читава риба,защото не знаеш как,това е твоята реалност.
Не съм излъгал аз,за размерите,а човека,който го е хванал защото......той си знае,същия този ден е хванал и прибрал/продал/ още три сома над 5кг.,как мислиш бракониер ли е,или не,поне видях снимка с тези сомове.Защо не ги публикува та да ги видим????
Без ТРАЛЕНЕТО,нямаш шанс да хванеш читава риба,защото не знаеш как,това е твоята реалност.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щом е хванал общо 4-ри сома за ден на кльонк през Октомври,на Пясъчник значи е риболовец от Голяма класа и шапо му свалям!аксел написа:същия този ден е хванал и прибрал/продал/ още три сома над 5кг.,как мислиш бракониер ли е,или нe

ПП.Аксел,що не се цаниш за данъчен инспектор,кат толкова те интересуват касовите бележки на Ванката?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да и за отворени хора,като чичо Тръмп-най-големия Тролингист на планетата!И печели много ясно!аксел написа:Пак повтарям,тролинга е дисциплина за големи пространства

Телетата и овцете са по средата,чакат некой друг да ги напътства за по-лесно и безопасно!

Ето това и подобни на него изказване не се връзва никак с песента за хуманната (разрешена) канджа. Тролка, не може едните да са лоши, защото ловят с дебели влакна, но пускат сомовете живи, а другите да са добри, въпреки, че са продали сомове доста над разрешените по закон килограми и извадени с неясно какви канджи.Troli Rapala написа:Щом е хванал общо 4-ри сома за ден на кльонк през Октомври,на Пясъчник значи е риболовец от Голяма класа и шапо му свалям!аксел написа:същия този ден е хванал и прибрал/продал/ още три сома над 5кг.,как мислиш бракониер ли е,или нeА как е постъпил после си е негова работа,не му се бъркам!Ако иска и износ за Франция да прави,вместо да ги мъкне до Софето,че у Пловдив явно го мразят и нема кой да му ги плати!
Уважавам успеха му и това е!
![]()
ПП.Аксел,що не се цаниш за данъчен инспектор,кат толкова те интересуват касовите бележки на Ванката?
Това ми е единствения проблем при общуването с теб, че си противоречиш твърде често и нападаш конкретни хора на личностна основа.
Нямам нищо против правилата, ако са написани някъде и са станали задължителни в България (което към момента не е точно така), дори ще се опитвам да ги спазвам. Правила, които били световни (ами виновен съм и не съм ги чел) към момента не ме касаят, а единствено се опитвам при риболова да съм сравнително честен с рибата и пред съвестта си (естествено не прекалявам), защото съм месоядно същество и не мога да бъда лицемерен.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Четири рибета хванал и продал, всяко от които над 3кг. и му сваляш "шапо"? Та нали си пръв стороник за правилата и против бракониерството! Дори един път публикува едни такива мародери с лодка и ти изразихме подкрепа в опита ти да ги разобличиш. Кога си искрен? Или се гъбаркаш и провокираш за удоволствие скромната четяща публика? Ако е така не ти прави чест!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сигурно е така, щото и ти се беше снимал с един бидон стограмови костури,Troli Rapala написа: .... А как е постъпил после си е негова работа,не му се бъркам!...
На "планетарно" ниво ловени на спининг,
Ама на снимките се виждаха куки с щипоци за стръв !
Извинявам се на Усо,
За намесата в непознат за мен риболов,
Ама чета темата с интерес,
Пък демагогията много ме дразни!
Иначе, "никой не е съвършен", разбира се !
Аз също.
-
- сериозен играч
Не му обръщайте внимание на Тролката .... малко му хлопа дъската и за тва .
Винаги е на контра със всички ......явно само така може да понася себе си
Ма види ли се в огледалото пак се заканва
Съгласен е с всичко което е против някой с който се опитва да си го мери ...... а неговия е най-голям
ако не то поне по правилата 
Всички освен него са бракониери , харпунджии , или още по лошото имат големи и хубави лодки с мощни сонари ... щото нямат инстинкта на хищника
.
Тролка с твоя инстинкт на хищник ще пасеш трева ежедневно

Винаги е на контра със всички ......явно само така може да понася себе си

Ма види ли се в огледалото пак се заканва

Съгласен е с всичко което е против някой с който се опитва да си го мери ...... а неговия е най-голям

Всички освен него са бракониери , харпунджии , или още по лошото имат големи и хубави лодки с мощни сонари ... щото нямат инстинкта на хищника

Тролка с твоя инстинкт на хищник ще пасеш трева ежедневно

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!