Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колеги някой да е ходил скоро на Девненка?
Здравей колега Doncho69. Аз направих един излет на Девненска река миналия месец. Реката e по - пълноводна от колкото беше през пролетта и местата са много по малко...имам предвид, че е много обрасло с трънаци. Все пак успях да си намеря едно читаво местенце. Хванах три маломерни кефалчета на плувка. Стрелях бял с прашката и лових на шарен. Много тегава работа там. Но ако решиш пробвай. Аз не съм посещавал реката много пъти, но колегите ми казаха, че е много по - подходящо да се лови през декември и януари. Надявам се да намеря време и скоро да я посетя. Пролетта хванах много хубави кефали там!
Поздрави!
P.S. Съветвам всички да пускат уловената риба обратно в реката!
CATCH AND RELEASE
Поздрави!
P.S. Съветвам всички да пускат уловената риба обратно в реката!
CATCH AND RELEASE
CATCH AND RELEASE
Благодаря за изчерпателния отговор колега.По принцип му е още рано,но като се изпокрият малчуганите тогава тръгват и големите тупалки.А за сега ще погоним малко щуката пък после ще видим.
неделя замислям един риболов на щука ,но искам да е на някое по скатано местенце Doncho69 струва ми се ,че знаеш точно такова ако искаш може да ми споделиш 

Колеги някой да е посещавал скоро яз.Засмяново.
-
- научил се да хвърля
Колега началото на лятото ходихме до там , ама беше целия в водорасли и само дребни таранки се обаждаха , идеални са за блатото , иначе имам информация че от рибарниците доста амури са изтървали в големияDoncho69 написа:Колеги някой да е посещавал скоро яз.Засмяново.
Амурите ги остави ама с мойте рибки бият сулката и никой не споделя.Така че ще има малки рибки ама друг път.
-
- научил се да хвърля
Колега нали знаеш колко се споделя в темата , единични случаи сме дето коментираме каде и какво има , останалата час само четеDoncho69 написа:Амурите ги остави ама с мойте рибки бият сулката и никой не споделя.Така че ще има малки рибки ама друг път.

-
- научил се да хвърля
Аз дори не знаех че има сулка там хахахаха може другата седмица събота ако си свободен направим съвместен излет някаде 

Колеги някой има инфо за провадийска река до разделна утре сме там и ми е интересно какво може да се очаква.
Очаквай дребосък колега като кротушка,таранка по рядко червенопера и малки кефлета. Е дай боже и някой бонус да се обади
Благодаря колега а да питам там захранка да ползвам ли или само бял да мятам.
Колега ако гониш само за кефал вземаш от магазина най-обикновенна захранка и ако имаш трупно брашно слагаш и от него.Но не очаквай нещо сериозно по това време и срелбата на червей да не забравиш.
Така направих обаче пак капо пробвах с изфиняване на такъма пак нищо нивото беше много паднало.Нямаше нищо което да покаже че там има риба нито един път не прейгра.Добре че дойде един редовен дядо по тези места да ни светне че от два месеца редовно ходене дори кротушки не е фанал
явно много я морят с мрежи и ток....

Така е колега до Синдел е само леш.Аз като ходя там качвам се на джипката и след Юнак по черно нагоре,защото е по спокойно и там не ходят (добросъвестните) риболовци.Ако искаш по нататък ще отидем един път заедно.