На р. "Бели Лом" край Разград ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

На р. "Бели Лом" край Разград ...

Мнение от dimitar_ »

След празничният ден на нашите по - нежни спътнички в живота , не се стърпях , и в неделя "подкокоросан" от Кака , че видите ли , много и се е прийскало коприва , аз сложих кутийка бял червей в торбичката , взех едно подобие на рибарска пръчка под мишница и ... ляв , десен , право на реката !
Макар че знаех , пък то се и виждаше колко е слабо нивото на реката , все пак отидох на любимото си място , където по принцип винаги съм откривал риболова в края на февруари , но тази година "изневерих" на обичая ... .
Няма да ви казвам колко голямо беше разочарованието ми , след като почти три часа нямах и калване , даже и от рак . Нямаше и помен от кротушката , таранката , червеноперата , костура , кефалчетата и даже от попчетата . Раците които винаги са "глозгали" червейте също ги нямаше , не знам може да съм улучил "кофти" ден , но ... !
По реката имаше само бутилки , боклуци и изсечени дървета !
Разбира се все пак успях да видя един плъхондер , който беше единственото "плаващо" същество в реката ...
Остава надеждата , че ако се вдигне малко нивото на водата , папура порастне , отново ще се върне живота в нея !!!
Ето и някоя и друга снимка от иначе успешният излет за Кака , защото коприва имаше бол ...
Изображение
Ето колко водичка беше останало , а това дърво напреко на реката не знам на кого е пречило ...
Изображение
"Влашката плувка" даже и вятъра я заобикаляше , как пък не мръдна ...
Изображение
Ей тая "гад" , се мота пред мене през почти цялото време ...
Изображение
От всичко най - доволна остана Кака , защото каквото си поиска , си го получи ... копривката , разбира се !!!
Това е , донякъде и аз съм доволен , защото все пак си бях навън и поокъпах малко белите червейчета ... .
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: На р. "Бели Лом" край Разград ...

Мнение от ivo75 »

Мите :D нищо че е капо поне разходката е хубава а и кака е доволна ,което не е малко според мен.Важното , е че сте се разходили и сте били сред природата ,което на мен не ми се отдаде и тази седмица .Чета успешни и неуспешни и гледам снимки и завиждам достойна на колегите.Надявам се този уикенд и аз да натопя червеите.А като се затопли може да дойдем до Разград .Дано следващия път не е капо :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Бате Митко,то важно е да сме по къра,апък тя рибата все ще се покаже по някое време.То и моята орисия същата беше през изминалия уикенд,ама се изхитрих ,та не писах в "неуспешни",а в "информация за водоемите". :D
По-здрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Бати Митко ,аз за това мезе дето сте го брали с кака,съм готов да си напаря пръстите,но после удоволствието е .......
с малко зелен лук и чесън.......
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Vasil71
новобранец
новобранец

Мнение от Vasil71 »

В събота един приятел е бил на Лома между Цар Калоян и Вятово. Уловил е няколко шаранчета, таранки и едно кефалче. Успех и на теб!!!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Направили сте си наистина добра разходка и все пак главната ви цел е била Копривата,а не Рибата.Като отидеш само за риба съм сигурен,че няма да се върнеш с коприва.Все пак на който съм пожелал успех до сега после чета в успешните :) Късмет и Успехи!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Благодаря ви за добрите пожелания , но реката не е била толкова зле от доста години , все пак този участък на реката се намира преди завода за антибиотици ( "Биовет" или "Актавис" ) и никога не е бивало такова мъртвило , иначе след завода понякога водата придобива "особен оттенък" и почти винаги това става за сметка на живинките по реката ... !
Все пак дано с покачването на водата , се върне и живота в реката ... .
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Немаа са плаушиш Митак ако не вчера-днес,ако не днес-утре,ако не и утре-на сън :D :D :D мамка му и мечка снощи сънувах,че съм хванал трофейния екземпляр :shock: :shock: Щука-метър и кусур :shock: :shock: :shock: извлякох я на брега като трактор и знаеш кво имаше в устата си :shock: една плитка сугань/лук за незнаещите/и кат се събудих от кеф взех да се хиля на мене си по никое време :D :D :D
Странна работа сме тва рибарите ей,ма значи :D :D :D
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Ама много си прав , Неделчо , хубавите неща винаги се случват първо на сън , така е не само с трофейните риби , така е с хубавите жени , с многото пари , с хубавите коли и ... с всичко хубаво което може да се случи на човек !!!
Важното е наистина като се събудиш , да го приемеш от веселата страна !
Аз така на времето купих футболни обувки ("Адидас") на "нероден Пенко" , а то се оказа Полина ,пикаеше клекнала , така си е и до днес , късмет че взех мой номер и обувките не отидоха на халост ... .
Та тъй де , да ударим по едно , за хубавите рибарски сънища !!!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

:partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :smt008 :smt023 :smt023 :smt023
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”