Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG
Тук номерацията започва от № 8 защото на 61 ва страница завършва на № 7. Сега имам много работа. Работя по 12 до 16 часа всеки ден. За вас пролетта е далеч, но за мен е близко.Павел Иванов написа:Къци , тъй показани вече мога да конкретизирам до номер дажеЗначи №9 и №10А са двата воблера за които ти споменавах

№ 8, плаващ, слиза около метър и повече, страхотна игра и стабилност. Може да се монтират куки № 8, тежкия вариант е потъващ.
№ 9, плаващ, слиза като светкавица и аз не знам до къде, мисля, че ще премине двата метра. Тежкия е потъващ. Тук ви показвам разликата м/у 8и9 № 10, плаващ ще слезе до метър. Лекия вариант има отлична игра и стабилност. На тежкия са му много 5 грама.
№ 11, плаващ ще слезе и повече от метър. Кръглата форма и малката лопатка са предпоставка за добър кастинг и прецизно хвърляне, невероятна игра и стабилност. Тежкия вариант остана плаващ, може да понесе още тежест.
№ 12, плаващ, мога да кажа същото като за № 11. Тежкия е потъващ.
Павка, не ти извивам ръцете, но трябва да имаш от всичките.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
къца - кълве написа:... но трябва да имаш от всичките.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Браво Къца-немам търпение да ги пробвам догодина-всички нови модели за клен.
Павката,си го возя с мен на Откриването на Панега,после на Чъб феста-та ще обсъдиме и за мойта кутия номер-4 какво да влезе,
и по колко бройки от модел.
Ти си бачкай и се развивай само напред.
Павката,си го возя с мен на Откриването на Панега,после на Чъб феста-та ще обсъдиме и за мойта кутия номер-4 какво да влезе,
и по колко бройки от модел.
Ти си бачкай и се развивай само напред.

Риболовци.
А ние не сме ли хоракъца - кълве написа:... не ти извивам ръцете, но трябва да имаш от всичките.

- къца - кълве
- сериозен играч
Ако не сте хора, щях ли да работя по 16 часа!?mrenka написа:А ние не сме ли хоракъца - кълве написа:... не ти извивам ръцете, но трябва да имаш от всичките.
Здравей колега, досега нямах възможност да си купя от твоите воблерчета ,но покрай благотворителната акция се сдобих с 2 бр.
Исках да те питам не е ли по-добре ако на опаковката има данни за грамаж и дълбочина на газене.
Макар и да са приблизителни
Поздрави
Исках да те питам не е ли по-добре ако на опаковката има данни за грамаж и дълбочина на газене.
Поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- къца - кълве
- сериозен играч
Здравей !TONICHA написа:Здравей колега, досега нямах възможност да си купя от твоите воблерчета ,но покрай благотворителната акция се сдобих с 2 бр.
Поздрави
Първо искам да благодаря от мое име и от името на децата, които имат нужда от нашата подкрепа на този етап от живота си. Воблерите станаха много видове и ще трябва да помисля по този въпрос. Дълбочината на газене зависи от много фактори. Водоема язовир ли е или река, бърза или бавна вода, на каква дистанция замятаме, как водим, бързо или бавно, ниско или високо държим пръчката. До сега предпочитах да не пиша нищо, отколкото да не отговаря на истината. При измерването, китайската везна показва, всеки път различно.

Разбирам те напълно колега затова написах "приблизително" 
Поздрави

Поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Реално разликата ще идва от ъгъла на лопатката, не толкова от грамажа. Така че ги раздели на две групи - плаващи и потъващи.къца - кълве написа:Буквата"л" означава леко, а "т" тежко, "д" дълбоко и "п" плитко. Приемам предложения, но да опростяват нещата, а не да ги усложняват.
- къца - кълве
- сериозен играч
Ако ги разделя на плаващи и потъващи, ще объркам хората. Плаващия може да слиза дълбоко, а потъващия плитко. Да си представим един язовир, дълбок 15 метра. Хвърляме потъващия и го оставяме да потъне на дъното, като започнем да навиваме, той ще излиза нагоре и ще стигне дълбочината определена от наклона на лопатката. Плаващия ще слиза и ще постигне по-голяма дълбочина. Тук буквата "п" може да заблуди хората, затова ще направя съкращението така:mrenka написа:Реално разликата ще идва от ъгъла на лопатката, не толкова от грамажа. Така че ги раздели на две групи - плаващи и потъващи.къца - кълве написа:Буквата"л" означава леко, а "т" тежко, "д" дълбоко и "п" плитко. Приемам предложения, но да опростяват нещата, а не да ги усложняват.
л - п-ко, т - д-ко и т/н.
Както решиш, а и аз лошо съм се изразил. Имах предвид по - плитко и по - дълбоко газещи. От твоите четворки имам такива дето се носят на повърхността на водата и по - тежки, които потъват. Предпочитам вторите, защото се мятат по - лесно на големи дистанции. Но и тях мога спокойно да прекарам през 20 см бързей, без да закачат дъното. С права лопатка това най - вероятно няма как да стане, а напролет се надявам да опитам дали е така.
- къца - кълве
- сериозен играч
№ 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 и 12 са за плитко. № 1, 2 и 9 за дълбоко. № 1 и 2 са големи, само № 9 е за дълбоко от този клас. Мисля, че ще е добре да има един такъв убиец, който да пълзи по дъното на вирове с дълбочина от два метра. Мисля, че ще следва релефа на дъното, независимо от дълбочината. Ако не ви харесва № 9, № 8 е абсолютно същия само че за плитко.mrenka написа:Както решиш, а и аз лошо съм се изразил. Имах предвид по - плитко и по - дълбоко газещи. От твоите четворки имам такива дето се носят на повърхността на водата и по - тежки, които потъват. Предпочитам вторите, защото се мятат по - лесно на големи дистанции. Но и тях мога спокойно да прекарам през 20 см бързей, без да закачат дъното. С права лопатка това най - вероятно няма как да стане, а напролет се надявам да опитам дали е така.
- къца - кълве
- сериозен играч

- m65
- вече хвърля и на тежко
Само рибоците биха дали най-верният отговор на този въпрос.къца - кълве написа: Как се справям със спрея ?
Имам абсолютно невзрачни воблери, клонящи дори към грозното, но имат абсолютен интерес от рибките.
В същото време имам, и съм имал, воблери по скоро творения на изкуството. Красиви. лъскави, дооста скъпи, но не предизвикващи интерес у рибоците. Така, че това какво на нас ни харесва в никакъв случай не е мерило за успешно работещ воблер.
За мен от първостепенно значение е играта на един воблер, отколкото цветовите вариации. Спокойно можеш да правиш и такива без очи, примерно. Иначе заради риболовците се налага какви ли не изпълнения да се правят, като че ли ние ще ги захапваме, които само оскъпяват крайният продукт.
Аз като минус на твоите воблерчета, Кръстьо, бих посочил заплитането на тройките. Иде реч за рибките от 4,4 грама ,и за жабките. Това се основава на опитът ми с 9 рибки, и 3 жабки.Всичко останало си е както трябва.
Ето какво имам в предвид.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- къца - кълве
- сериозен играч
Разбирам този проблем, но харесвам малки воблери с големи куки. Ако изтегля коремната кука назад, което мога да направя, ще я отдалеча от лопатката, но ще я доближа до задната тройка. По малки халки трябва да се правят от по-тънка тел, но ще станат много слаби. Можете да сложите куки № 14 и ще избегнете този недостатък. Тук ви показвам № 9 с монтирани тройки № 6. Не могат да се закачат една за друга и прескачат лопатката.m65 написа:Само рибоците биха дали най-верният отговор на този въпрос.къца - кълве написа: Как се справям със спрея ?
Имам абсолютно невзрачни воблери, клонящи дори към грозното, но имат абсолютен интерес от рибките.
В същото време имам, и съм имал, воблери по скоро творения на изкуството. Красиви. лъскави, дооста скъпи, но не предизвикващи интерес у рибоците. Така, че това какво на нас ни харесва в никакъв случай не е мерило за успешно работещ воблер.
За мен от първостепенно значение е играта на един воблер, отколкото цветовите вариации. Спокойно можеш да правиш и такива без очи, примерно. Иначе заради риболовците се налага какви ли не изпълнения да се правят, като че ли ние ще ги захапваме, които само оскъпяват крайният продукт.
Аз като минус на твоите воблерчета, Кръстьо, бих посочил заплитането на тройките. Иде реч за рибките от 4,4 грама ,и за жабките. Това се основава на опитът ми с 9 рибки, и 3 жабки.Всичко останало си е както трябва.
Ето какво имам в предвид.