Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Има ги монтажите назад, дори и на Краси е там.
Уж всички ловим с едни и същи монтажи, ама само Краси обира едряците....
.., извода какъв е?
Извода е, че не всичко изглежда, така както си го мислим.
Лятото, таман Гълъба ми каза, че са видели с Краси и сега Стефан ловял с на Краси монтажа вече....
Попитах го, а ти видя ли го?
-Да
- Не ми го казвай, ей сега ще ти го опиша. Повод 60-70 санти, единица 4/0 и под нея голяма тройка и по средата една дрънкалка, може и червен конец да се вее, докато пръчката е забита вертикално, за да се вижда ясно отдалече.
- Ти откъде знаеш, така си беше и аз го видях?
Казвам му, знам я, ..
..и аз бих постъпил по същият начин, че много мищюрии взеха да се навъртат, а пък вечер си сменям тайно повода...
Така, че по-вероятно е аз да хвана 100 кила сом, отколкото Франко....той само обещава....
Уж всички ловим с едни и същи монтажи, ама само Краси обира едряците....

Лятото, таман Гълъба ми каза, че са видели с Краси и сега Стефан ловял с на Краси монтажа вече....

Попитах го, а ти видя ли го?
-Да
- Не ми го казвай, ей сега ще ти го опиша. Повод 60-70 санти, единица 4/0 и под нея голяма тройка и по средата една дрънкалка, може и червен конец да се вее, докато пръчката е забита вертикално, за да се вижда ясно отдалече.

- Ти откъде знаеш, така си беше и аз го видях?
Казвам му, знам я, ..

Така, че по-вероятно е аз да хвана 100 кила сом, отколкото Франко....той само обещава....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Абе Тролката да ни сай уморил да сипва манджа на невзрящите' липсва ми тая вечер
.Ади де кажи нещо трябва вече да сай усвястил 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За първи път чух и видях Красивия по Нова ТВ,уби ми мечтите и ми изглеждаше на тъпа мутра по първо впечатление!После се оказа друго и успехите му са заслужени и дълго чакани!Станах успешен кльонкаджия заради Карбонката,просто му повярвах и си купих като неговия кльонк и успях,няма как да не го обичам заради това!Генерал е,но не е Наполеон!Наполеон е прочут с битките си,а не че е нисък шебек,като визия!Та има все още място за Българския Наполеон в риболова на сом без значение дали ще е Троли или някой друг,просто има свободна ниша за Величие и трябва да бъде заета!Красивия не ми е бил цел,но вече е и ще бъде размазан при първа възможност!Изпроси си го в тази тема и ще се заема със случая много сериозно!Ако някой ме изпревари,поне се моля да е по–качествен от Красивия!Най,ще ме заболи ако някой хамалюлю го бие,просто няма логика!Искам този,който го победи да е перфектен и да има история!bai mile1 написа:Абе Тролката да ни сай уморил да сипва манджа на невзрящите' липсва ми тая вечер.Ади де кажи нещо трябва вече да сай усвястил

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма спор,че телето е необходим за всеки начинаещ,да го зариби!Номера е после да се оттърсиш от облъчването и да намериш себе си,да срушаш вътрешните си усещания,въпреки че се различават от масовката!Пример–преди 2500 години един Грък/тогава са били по–интелигентни/ отива в Египет и забива пръчката на обяд в пясъка и измерва сянката,после прави същото на 700километра и пресмята точната обиколка на Земята с което доказва,че е кръгла!Да не споменавам Слънцето,Луната и Звездите,че всеки ден ги виждаме кръгли,а 2000 години някой ни натрапва за своя изгода,че Земята е тепсия и изгаря на кладата всеки нормален,който се усъмни!Troli Rapala написа:"каквото каже Емил,това ще е"
Това е картинката във България!Проблемът не е един идиот,а когато станат болшинство=трагедия по Шекспир!![]()
Но Троли не спи и съботира до Победа над телешкия манталитет в риболова на сом!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,много хора искат да бият Красивия,но въпросът е как да го направят!За да го победят,означава да го направят по–добре от него!Вече изброих неговите недостатъци и който ги избегне ще се окичи с Величие!Първо трябва да си сам в лодката или да не ти помага друг от началото до края на битката!Гледах Иво от Троян с 30–ка на тролинг=перфектен!Ето и планът на действие!
1–Сам във Битката от началото до края!
2–Края е най–важен,не трябва да го харпунираш и да го возиш "на въженце" до брега!
3–Може някой да ти помага при качването на рибата в лодката,но по–квалитетно е да го направиш сам!
4–Линия и повод над 130 либри,не са по Световните правила на IGFA,тези правила са морални,а не задължителни!По тях съдим доколко е спортсменски улова или е бил просто за месо или тарикатлък!
5–Рибата трябва да се измери жива,а после по преценка може да се убие или върне!Като логиката е за връщане на рибата жива,за да има и за другите какво да ловят!
Който успее по тия точки е Риболовец от Голяма Класа и всеки по Света ще го уважава!Ако те хванат в лъжа или си тарикатче,оставаш със славата на село!
Куката с въженце,автоматично те превръща в хитро селянче,нищо повече!Та който има такава в лодката сам си избира,какъв да е!И 200 кила сом да фани,само на село ще му завидят! 
2–Края е най–важен,не трябва да го харпунираш и да го возиш "на въженце" до брега!
3–Може някой да ти помага при качването на рибата в лодката,но по–квалитетно е да го направиш сам!
4–Линия и повод над 130 либри,не са по Световните правила на IGFA,тези правила са морални,а не задължителни!По тях съдим доколко е спортсменски улова или е бил просто за месо или тарикатлък!

5–Рибата трябва да се измери жива,а после по преценка може да се убие или върне!Като логиката е за връщане на рибата жива,за да има и за другите какво да ловят!
Който успее по тия точки е Риболовец от Голяма Класа и всеки по Света ще го уважава!Ако те хванат в лъжа или си тарикатче,оставаш със славата на село!

И аз кат тебе го видях за 1ви път по нова тв,само че тогаз живеех в чужбина,званя веднага по тел.на приятелите в Шумен и викам абе еййй ко става на Тича бреййй кви са тез майни дет ни ловят сомовите?Никой нищо не знаеше.Чак по голям сом от неговия не смея да си мечтая да хвана ама и на 99кг ша кандисам.Далий красив или грозен не съм наблюдавал ама друго ми направи впечатление ,шарената фанелка после се снея лови големите риби според мен тя му е кадема,който я открадне той ще е следващия Генарал.
Марк Твен
Марк Твен
-
- сериозен играч
Тролка риболова на кльонк доста се промени откакто си тропал за последно!Troli Rapala написа:Мултитата не са удобни за сом и няма сми да ги задълбаваме.Ахаб и Офшор на Фин-Нор спининговите макари са достатъчно яки за всеки сом.
Риболова на кльонк със спининтова макара си е доста неприятен .
Ама ти щото гледаш като теле кво правят французите и без да се замислиш и дори и да си тропал там го прехвърляш към нашите условия.
Иначе много се плюнчиш по "синдрома на телето"
Ицо аз съм с шимано тиагра 16 . но 12 е по-фин размер и готин . Просто като ги поръчвах нямаше как да ги видя и се притеснявах да не ми дойде някакъв ръчен часовник ..... та за тва поръчах по-голямата .
И двете ми имат проблем и не ти ги препоръчвам - променят си драга (отслабва ) като отваряш и затваряш да пускаш .
Веднъж или два пъти дневно трябва да го коригираш.
Това е недопустимо за такъв клас макара на такава марка и най-вече на такава цена

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Май повечето мултита нямат фин драг и се променят, моята е Тика ss458 със звезда, ама драга им е същата история, променя се след настройка веднага, поставям го почти на нулата, колкото да държи оловото и като удари и засека или ще изпусне или се самозатяга, без дори да изкърца, а пък пръта на две свит, ама иначе на сухи тренировки си работи много добре..... 
Още, като нова ги правеше тия мискинлъци, ама я разглобих, като махах редача, та и смазах леко фрикциона и пак същите шайзета.
Докато на DAM 5001, хем е на 25-30 год. е часовник с драга, където го оставиш там си седи, ама с нея пък мъки за вдигане на оловото, а аз го вдигам през 10-15 минути да гледам рибката, живо мъчение за мъртва рибка...
Дока то при другата си е песен ваденето, все си викам, нека да не и работи, ич не ми пречи, ама га проработи...оле майко....

Още, като нова ги правеше тия мискинлъци, ама я разглобих, като махах редача, та и смазах леко фрикциона и пак същите шайзета.
Докато на DAM 5001, хем е на 25-30 год. е часовник с драга, където го оставиш там си седи, ама с нея пък мъки за вдигане на оловото, а аз го вдигам през 10-15 минути да гледам рибката, живо мъчение за мъртва рибка...

Дока то при другата си е песен ваденето, все си викам, нека да не и работи, ич не ми пречи, ама га проработи...оле майко....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902

Е Тролка ама ти сипна Генерала уекинко интилигентно,ко са плюнчиш толкоз верно ,то и аз ти бях приготвил един самосвал храница ама си викам ади нали съм новобранка тука да съм възпитан.Ама кат са замислиш колко дълго ще сме умрели и колко малко време имаме да ходим за риба ко подскачаш верно?Сякаш си са родил научен рибар, ади моля ти са СПОДЕЛИ и стига с таз ЗЛОБА,края е еднакъв за всичкиTroli Rapala написа:Да,много хора искат да бият Красивия,но въпросът е как да го направят!За да го победят,означава да го направят по–добре от него!Вече изброих неговите недостатъци и който ги избегне ще се окичи с Величие!Първо трябва да си сам в лодката или да не ти помага друг от началото до края на битката!Гледах Иво от Троян с 30–ка на тролинг=перфектен!Ето и планът на действие!
4–Линия и повод над 130 либри,не са по Световните правила на IGFA,тези правила са морални,а не задължителни!По тях съдим доколко е спортсменски улова или е бил просто за месо или тарикатлък!![]()
Който успее по тия точки е Риболовец от Голяма Класа и всеки по Света ще го уважава!Ако те хванат в лъжа или си тарикатче,оставаш със славата на село!![]()
Куката с въженце,автоматично те превръща в хитро селянче,нищо повече!Та който има такава в лодката сам си избира,какъв да е!И 200 кила сом да фани,само на село ще му завидят!

Марк Твен
Марк Твен
- Don4o_62
- учете се от него

пп.и аз им пуснах малко храница

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Не си прав,Тролката е вечна контра ама накрая и той и аз ще умрем ама що трябва да умрем мразейки целия свят,не може ли да хидим за риба и да ни е кеф от хобито,вместо да са мразим?Пък ако хванем някоя риба между другото да се кефим от успеха ?Ко толкоз има да са правим на велики ?Аз поне така го виждам .На времето като четях репортажа на Генерала така са вълнувах и преживявах емоцията все едно аз съм го хванал сома без злоба и без завист,пожелавам го на всички да се радват на риболова а не той да става причина за раздори.Сигурно звуча наивно ама така го чувствам.Ицака е с душа на пиател хуморист според мен, чета му постоветв с истнска наслада 

Марк Твен
Марк Твен
Почти всички милти с левър драг го имат този проблем.... кноба за регулиране лесно се върти и се мести при движение на ръчката за драга. Проблема лесно се решава с един точно подбран гумен О ринг - тогава кноба за регулиране на драга не се върти ...KRASSI написа:.....
И двете ми имат проблем и не ти ги препоръчвам - променят си драга (отслабва ) като отваряш и затваряш да пускаш .
Веднъж или два пъти дневно трябва да го коригираш.
Това е недопустимо за такъв клас макара на такава марка и най-вече на такава цена![]()

- Don4o_62
- учете се от него
и какво си научил от трольо.....нещо смислено написал ли е......само злоба и плюене, Емо бил такъв,Краси бил онакъв,тоя си живее в неговия измислен свят и повтаря като папагал едно и също за битки и ала бала глупости,докато някой някъде не го шамароса,та ще види едни битки,няколко пъти му се е разминавало да не яде шутове по язовирите,щото на хората им писна от глупостите му а Бг. е малкаbai mile1 написа:Не си прав,Тролката е вечна контра а Ицака е с душа на пиател хуморист според мен, чета му постоветв с истнска наслада
Ицака има малко по различно мислене,но като вкара 1 ракия няколко пъти с един компот от неговата градина

ся ще видиш га се разпишат шмиргелите

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Майстора късметлия Влади.
По две ги вади.
22,750кг и 15.00 кг.
Ицо,глей от Уфимките кви ги вадят и то на Копринка,а вие мило ми се смеете!