Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Руски блесни
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Руски блесни
Привет, колеги! Има ли измежду нам познавачи на стари (СССР) блесни? Сдобих се с комплект "Набор Житомирский" щукарски блесни от времето на студената война и ми се ще да получа малко инфо, а гугъл нищо не ми казва..таааа ако има познавачи ще се радвам да обсъдим.Поздрави и весели празници.
- Прикачени файлове
-
- 15683155_1256381587734420_619018320_n.jpg (198.41 KiB) Преглеждано 2735 пъти
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Руски блесни
Преди години това беше един от основните комплекти които можеже да се закупи в магазина на СЛРБ , на Витошка . При това не го криеха под щандна като Мепс и Рублекс . Като цяло си ловят щука , особено когато я има . Като си припомни човек Алдомировското блато и може да каже , че това са едни много успешни клатуни , ама това щото в Алдомировското имаше страшно много щука а и асоримента по няколкото магазина по онова време го нямаше никакъв , трето спининга не беше нещо което се извършваше от всеки трети риболовец , а просто беше допълнение към торбата с арсенал , с който всеки се гордееше . Друг е въпроса , че освен гордеенето даже не ги и ползваха та нормално човек да намери в някоя стара торба неразпечатан комплект . Иначе като цяло си ловят , на втората от ляво на дясно съм хващал дори баракуда на Канарските острови . Основен недостатък са им тройките и халките . Мнго бързо ръждасват в сладка вода а да не говорим за в солена . Относно другото ще трябва да те разочаровам . Все още се намират по "Женският" и "Руският" пазар на цени до преко сили 10лв. комплекта , като последният такъв го купих за заветните 3.40лв. преди около пет години . Твоят комплект е от по-новите , след 1995г. Преди това ги продаваха в пластмасова кутийка .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Благодаря, Павел Иванов
От думите ти да разбирам, че е по-добре да ги разопаковам, да сменя куките и ринговете и да ги добавя към щукарския арсенал, а да не се надявам на колекционер....

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Todor_madjarov
- научил се да хвърля

По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!
-
- ще става разбирач
На някой вуйчо му,ако изкара от мазата комплект стари руски ЗИМНИ БЛЕСНИ,
пишете ми. Колекционер съм и купувам без много пазарлъци.
пишете ми. Колекционер съм и купувам без много пазарлъци.