Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от Emo-83 »

Изкара бракониери,всички вносители на риболовни принадлежности и лодки.
Тролинга не беше моя дисциплина и не можех да мина 10м. с воблер. По някога го правех,заради жена ми и да я разходя....да не и е скучно.
Троли ме запали и аз,като теб го мислех за тъп риболов. Но се оказа тъп за тъпанарите и претърпях пълен крах 1-вата ми година.
Хванах две сомчета дребни след километри влачене.
Точно това ме амбицира,да се науча на някои неща. За съжаление,нямаше от кой!
Крал съм от всяко мнение по думичка,като съм слушал и препрочитал най-големия лаик.
Но и така не става,за това с Томахавката от Шумен седяхме всяка вечер на скайпа и си задавахме гатанки,като търсехме и намирахме отговори.
Сега е съвсем различно. Вече имам своя филм,както за уловите,така и за примамките.
Изчел съм тонове литература от чужбина и съм селектирал,важното от маловажното.
Тролинга е интересна дисциолина,когато можеш да разсъждаваш,не само да се возиш.
Теб не мога да те разбера,защо пишеш за нея,като не те интересува.
На всичкото отгоре се явяваш за някакъв съдник.
Краси бил снимал,лодки. Ми той и Краси не тролеше в 1-вите години,ама сега го прави.Трябва ли сега аз да му се бъркам,кое го влече и кое не.
Напоследък,виждам много специалисти на джиг. Но всеки забравя от къде е тръгнал и ако не беше онзи филм с Калоян и Наско Боянов(Бог да го прости) в който Краси показваше сонара и как се търсят камъни,пътечки и местата за бялата,можеше всички джигите,още да смучат пръсти.
По тази логика,Краси бракониер ли е!
За него съм чувал,че е токаджия,даже! Защото хората не могат да си преглътнат егото и да признаят,че има по-добър риболовец от тях в определена дисциплина. Големите сомове на Краси не са само късмет и не са един и два. Тази година пак откачи Стоянка Мутафова и щеше да има нови приказки зад гърба му,на дребни човечета.
Аз зная,къде се намирам. Зная и какво имам да уча. Имам своите неизяснени въпроси в риболова. А съм тук,точно по тези причини,а не защото продавам или имам интерес.
Каквото и да напишеш има хора,които помнят,кой ги запали по кльонка и кога. Тогава не съм бил търговец на стоки и съм пишел,също,като сега от интерес.
Своята популярност я имам по ред други причини,като например над 1200 сома,осем от които над 40кг.....тия по 20 и 30кг. не ги смятам.
И понеже ме изкарваш бракониер с манипулативно мнение,запомни добре. Не ти,а аз дадох пример с пускане на сомове и зарибяването на язовирите с тях.Имам не само снимки,но и клипове,какво съм направил през годините.
Ако ти се пише за тролинг,пиши тук....ще чета мненията ти. Но ако си седнал да ме поучаваш.....как да живея и с кво да се занимавам,ходи в Искрено и лично!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Само си мислиш,че си разбрал нещо!Отговори ми тогава на съвсем елемнтарен въпрос,можеш ли с твойте тонове литература да хванеш на тролинг сом сега с твоите секретни воблери,ако можеш защо,а ако пък не ,пак защо,смяташ ли,че може зимата да се троли целенасочено за сом?Защо аз в неделя хванах поредния сом на спининг,а пък никой не троли за сом,каква е разликата,нали според "капацитета Троли" влаченето е модерния спининг.......
валатът не най-лошото нещо на света
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Не е по темата,ама сега да се влачи,като рибата взима на джиг :smt102

За бялата става дума.

Ако кълвеше по принцип и Сом-щеше да се хваща,но кълве Бяла риба.

Поне такива снимки виждам Аз.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

аксел написа:Само си мислиш,че си разбрал нещо!Отговори ми тогава на съвсем елемнтарен въпрос,можеш ли с твойте тонове литература да хванеш на тролинг сом сега с твоите секретни воблери,ако можеш защо,а ако пък не ,пак защо,смяташ ли,че може зимата да се троли целенасочено за сом?Защо аз в неделя хванах поредния сом на спининг,а пък никой не троли за сом,каква е разликата,нали според "капацитета Троли" влаченето е модерния спининг.......
Първо аз нямам нищо секретно и съм най-открития споделящ всичко съфорумник. Толкова открит,че обвиненията,които се хвърлят в единия случай,че го правя с комерсиална цел,а в другия че съм издавал тайни.
Моите тонове литература,не ти ги насаждам на главата,а ми служат за собствено удоволствие. От тях не печеля нищо,освен,че обичам да разсъждавам за нашето хоби.
Тази тема е за тролинг и аз не зная ти защо намесваш спининга си тук. Впрочем,много добре зная,защо го правиш,но не искам да те засягам на тема комплекси. За теб беше много важно да споделиш,че миналата седмица си хванал едно соме на реката. Ами поздравления за улова ти. Искрено мога да се зарадвам на него,ако го споделиш чисто.
Кажи ми само,какво общо има той с тази тема! Не усещаш ли,че си противоречиш!
Хем разделяш дисциплините,хем пишеш точно където не трябва.
От мен,никога няма да чуеш,че тролинга и спининга на сом са една и съща дисциплина. Общото между тях е,че със същите такъми и воблери,които ползвам,ако видя някъде да изиграе сом,мога да спра лодката и да го хвана на спининг от лодка,а не от брега!
А къде давало сега на джиг,ми дреме въобще. Не спирам да продавам силикони,въдици и макари за тази дисциплина,но не пиша за нея и не се вживявам на най-големия майстор на всякъде.
Троли използва сложни думи,но аз разбирам мисълта му.....той,просто не обича да пада по гръб.
Ето какво правя за сом....нещо ръчно,а не фабрично. За това чета и за това знам.Не желая да си умра със отворени очи!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Четенето и интереса ми към воблерите ме научиха да зная,какво и как действа всяка една извивка по тялото и човката.Освен това сомовете също свикват на стандартните купешки примамки,както в твоята,така и в моята дисциплина.
И най-накрая сведи малко тази главичка,съобразявайки се с кой говориш. Аз не съм някой,дето си го срещнал в детската градина и сега ще го забулбукваш с лъжливи мнения. Говори за тролинга,ако искаш да те направя малко шашав за неща,дето не си чувал и предполагал.
В нито едно мое мнение, не посочих ти кво имаш,нямаш или знаеш. Ще те помоля и ти да не започваш с мен и моите тайни неща. Върни си постовете назад,за да видиш,че ти се вживяваш и живееш в моя живот с твоите мисли. Не е редовно това.
lusienn

Мнение от lusienn »

Браво Емо,много хубави воблери показваш.
Пусни няколко клипа,знам че имаш доста.

Риболовци.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Люсиениеее, много се подмазваш май, я по-полека де...ей.... :wink: :evil:

Твоя приятел май бая е закъсал, че опря до тук чак, щото този форум бил недалновиден за познанията и бизнеса му, ама да вземе да си направи платена тема тука, а не безплатно да шкури аджамиклиентите по 100 лева за дръвче. :wink:
Гледай да не взема да стана троленгист само да ти играя секано и ще назнача Троли за генерал-губернатор на тролинга в България и ще ти подбием цените на скапаните крадени воблери с нови на 1/2 цена, ще бъдат не крадени и не скапани .. :lol: ...по проект на Троли естественно, наследника на принц Рапалата... :lol: :lol: ., Винаги съм си мислил, че в него има повече потенциал, отколкото той предполага, че може да побере.... :lol: :lol: и че вземем да изловим всичко живо все още, каквото е останало, та тогава тогава ще си косите само чкиджискейлетони без мъде... :wink:
Сега някой ще каже, ама нали бабаниш само кльонк.... :roll: , сега що и тролинг ще правиш. :roll:
Ами и те Евреите бяха пацифисти.... :lol: , ама като ги нападнаха арабите от три страни, че им видяха сметката само шест дена. Н е се ли питате, що идил не напада Израел нали са ерапи, ами щото войната ще е по-кратка и от 6 дена... :wink:
Та почваме с Троли бизнес и то секан.. :lol: , е ако е съгласен.. :wink: , така, че не купувайте за сега крадените му модели... :wink: Га нещо е крадено, не ти е сладко, дори и при риболова.. :wink:
Последно промяна от yco на Пет Дек 30, 2016 1:34 pm, променено общо 1 път.
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
lusienn

Мнение от lusienn »

Са па откъде накъде,требва да се подмазвам на некой,никой досега не ми
Е подарил нищо,освен на рожден ден.
Ако има желаещи,на 25 март съм роден,
Има време.

Риболовци.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

yco написа:Люсиениеее, много се подмазваш май, я по-полека де...ей.... :wink: :evil:

Твоя приятел май бая е закъсал, че опря до тук чак, щото този форум бил недалновиден за познанията и бизнеса му, ама да вземе да си направи платена тема тука, а не безплатно да шкури аджамиклиентите по 100 лева за дръвче. :wink:
Гледай да не взема да стана троленгист само да ти играя секано и ще назнача Троли за генерал-губернатор на тролинга в България и ще ти подбием цените на скапаните крадени воблери с нови на 1/2 цена, ще бъдат не крадени и не скапани .. :lol: ...по проект на Троли естественно, наследника на принц Рапалата... :lol: :lol: ., Винаги съм си мислил, че в него има повече потенциал, отколкото той предполага, че може да побере.... :lol: :lol: и че вземем да изловим всичко живо все още, каквото е останало, та тогава тогава ще си косите само чкиджискейлетони без мъде... :wink:
Сега някой ще каже, ама нали бабаниш само кльонк.... :roll: , сега що и тролинг ще правиш. :roll:
Ами и те Евреите бяха пацифисти.... :lol: , ама като ги нападнаха арабите от три страни, че им видяха сметката само шест дена. Н е се ли питате, що идил не напада Израел нали са ерапи, ами щото войната ще е по-кратка и от 6 дена... :wink:
Та почваме с Троли бизнес и то секан.. :lol: , е ако е съгласен.. :wink: , така, че не купувайте за сега крадените му модели... :wink: Га нещо е крадено, не ти е сладко, дори и при риболова.. :wink:
Ицакис, с Тролката и без пари да ги давате няма файда бабаниш,той (Троли) не смей да кажи на кво ги лови, да не би да го обвинят в лъжа,щот на Тича,РАПАЛАТА НЕ ВЪРВИ,ама той може и да хване на таз марка,сега дан ми кажеш ,че са подмазвам и аз на телето,не съм му фен ама ,като констатирам фактите ,хващам на туй дет съм видял от него,казвам пак ФАКТИ,той Троли с един денсър си остсна и то пролетен ама нищо де не съм гарезлия :DЕвреи пацифисти няма,да знайш, само ЙВДжугашвили ги оправя тяхната мила маминка(търговска) :DАма те Идил и на Путин не скачат,след театъра в Москва,ама инак са големи мъжаги да са пинят на баба Меркел,той и Адолф отдавна не е жив ,та да ги видя как ша са гъбаркат с него :D
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Радой Ралин е казал:
Как ме мъчи всеки ден,тос въпрос трагичен: Хем да бъда откровен,хем пък симпатичен!
Ице,трагедия си батко. Нито сомове,нито познания,само лъжи и разкази от Шипковия храст на гърба на други.
Ако ми покажеш,това в кой друг воблер го има,ще те поздравя. Или ми покажи едно нещо дето е крадено и от кой! Искам да го видя тоя дето съм откраднал от него.
Тия воблери,които съм публикувал,нямат нищо общо с на някой колега.....нито по човки,нито по газене,нито по арматура,нито по размер,нито,като игра,нито по окраска.А да не говорим,че този белия с трите дълбочини за 1-ви път някой го вижда.
Изображение
Живи и здрави да се всичките колеги с много късмет и големи риби през 2017г.
djza
новобранец
новобранец

Мнение от djza »

+1 за Тапета.Не съм тролингист,но човека е добър риболовец и добър търговец.И за двете неща се изискват качества.И не забравяите,че търговец е професия като всяка друга .Дали е шкурене всеки решава сам за себе си ,но това спестява време,когато търговецът се е ангажирал с конкретна препоръка.И именно това е ценното,защото той залага името си и ако е сбъркал,другия път клиента няма да пазарува от него.Другото са лакардии,включително и Сталин.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За промяната на общуване по форумите. Зная моята грешка и мога да я коригирам. Често пиша остро и истината,а това граничи с нетактичността,което засяга колегите.
Проблема е,че не аз влизам с бутонките напред,а после не мога да си оставя каруцата в калта.
Бих бил щастлив в приятелска атмосфера,всеки да загърби своето его и да говорим за риболов,а не за тъпотии.

По форумите пиша с интерес,само в раздели,които усилено практикувам и са ми любими.....иначе продавам всичко и за всички дисциплини.Но не пиша за тях,нали!
Спирам със никому ненужната информация и ще ви покажа нещо интересно,според мен.

Когато забележите някой уловист воблер,вие забелязвате и неговите недостатъци.
Основно те са неговата арматура,чупене на тялото,човката,слаби халки и куки.
Но понеже воблера е много уловист,всеки желае да хване на него една риба,по възможност трофейна!
И ето ви един ярък пример за калпав но ловящ воблер...."Кенарт"
Тези примамки сме си ги направили за лично ползване и не съм продал нито една на никой до сега.Моля да не се спекулира с търговия и ред подобни.
Ето снимки на почти готови примамки с цяла арматура.
Изображение
Изображение

Но това е почти крайния резултат и представен по този начин,на лаика всичко му изглежда много лесно.
Първото,което трябва да знае един риболовец е,защо тази примамка хваща повече от хилядите по магазините и щандовете. Но това са наблюдения и четене,които няма как да ви споделя в един пост.
Все пак...нещо насочващо!
Оригинал,който се чупи след всяка риба.
Изображение

Подобрено копие,което е неразрушимо от риба.
Изображение

Клип със тестове за играта и успешната направа!
https://www.youtube.com/watch?v=Ud6hvPx6KGk

Всичко това е един дълъг процес за воблер,който в риболовната мрежа струва 8-10лв.С Троли сме си купували такива за 4лв.
Това е причината да няма смисъл да се правят ръчно,защото всеки един ръчен воблер отнема огромно време. Той не се плюе от машина,за секунди,като се опакова във фолио.

Но,ако се върнете на 1-вите снимки,ще забележите различните човки. Те не са такива,само заради дълбочината,а заради играта.
Това,което ще ви е полезно на вас,като знание за човките е ръчното им изпилване на фабричните от долната им предна страна. Това прави воблера да се литка и да променя играта си,като активира хищническия инстинкт на рибата с промяна на траектория.
Ако в темите,няма разправии съм склонен да споделям и обяснявам някои неща,които ще са ви полезни с леки корекции на вашите примамки.

През 2017г. пожелавам много здраве,късмет и големи риби на всички колеги.
theurgist
новобранец
новобранец

Мнение от theurgist »

От поста по горе става ясно, как се оплюва една фирмена примамка и се скъсват да хвалят своята собствена такава. Внушавайки ни, че са измислили най доброто воблерче на света :) То вярно, че има наивни люде, ама чак пък толкоз да си повярваш :) Я да видим, как тъй рибите, че привикнат към определен вид тролинг примамки, че не ми е ясно. То тонове литература не съм изчел, ама у учебниците дет съм прелиствал нигде не пише рибите да имат такива заложби :) Да им се чуди човек на феноменалната памет и как се нещо ново трябва да им се предлага, оти помнели старите модели..... Първо половете десетина години с воблерите си, па сетне се напъвайте да фалите нероденият Петко :)
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

theurgist написа:От поста по горе става ясно, как се оплюва една фирмена примамка и се скъсват да хвалят своята собствена такава. Внушавайки ни, че са измислили най доброто воблерче на света :) То вярно, че има наивни люде, ама чак пък толкоз да си повярваш :) Я да видим, как тъй рибите, че привикнат към определен вид тролинг примамки, че не ми е ясно. То тонове литература не съм изчел, ама у учебниците дет съм прелиствал нигде не пише рибите да имат такива заложби :) Да им се чуди човек на феноменалната памет и как се нещо ново трябва да им се предлага, оти помнели старите модели..... Първо половете десетина години с воблерите си, па сетне се напъвайте да фалите нероденият Петко :)
Едно умно мнение да чуя до сега, трябва да си много прост да купуваш по 100 лв за брой воблер от носителя на нобеловата награда по тролинг.... :lol: ..., дето вчера Мацака го научил да троли.... хи-хи-хи..... :lol: :lol: .., че ако клиента и е недоволен от покупката, треба да си прави и педикюр на човчето.. :lol: ., ако бях поне само един сантим по-умен щях да си купя за 4 лева от Къцата, ако ще и да не кълве..... :lol: ..,ама са си 4 лъва отвсякъде, дори и без педикюр. :wink: , че и кълве сигурно.... :wink:

Педро-педикюра си е оправдание за тия, които не могат да правят воблери, я питай Троли, дали играе с пилата на оригинален Рапалю... :lol: ., щото някой смотаняк от БГ така му казал, без да знам ще ви кажа, че нема такива филми при него. :wink:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе то Емо-не е продал на никой още 1 воблер,от тия-та и никъде не е споменал за цена,
та,не разбрах къде е тая цена от 100 лв-некви тайни места за продаване ли виждате,
къде не ги знам-аз му имам телефона.

Риболовци.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Одавна я чета тая тема, и се начетох на всякакъкви завислитви коментари, и други простутии. Не мога да разбера, защо всеки си налага собственото мнение върху другите. Не защитавам никой, и не познавам никой от тая тема, но не мога да разбера защо напададете емо. Нито си налага мнението нито ви кара да си купувате от него. А за привикването на сома към воблерите е много прав, сом е риба която привиква към дадено нещо много бързо, не съм тролингист но съм спинингист, който знае какво говоря.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”