Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Мартенски пъстърви - трудни, ама пък кеф
Модератор: sapuna
Мартенски пъстърви - трудни, ама пък кеф
Три дена не бях ходил за риба, стегна ме душицата, получих задух, сърцебиене, световъртеж, внигнах кръвно, скарах се със жената, овиках децата, ритнах котката, набих кучето, погледнах накриво тъщата...с една дума, време е за риболов.
Къде - ами викам си, аре на една от милионите около София пъстървови реки. Сутринта се окозих на спирката на автобуса, псувайки наум онези от Самоков, че навремето цар Борис като им предложил да им пусне влак до София, те рекли, че им трябва бик за разплод, а не влак. Таратайках се с автобуса значи, но на разсъмване вече бях на заветните места.
Като излет нищо особено, много трудни риби. Час и половина бях без кълване, след което една риба ми подгони блесната, ама май ме киризи в последния момент и не лапна. Пак добре, че видях нещо да шава, шото инак беше мъртвило. След това обаче направих сефтето с ей тая хубавица:

Клъвна на воблер Рапала Флотинг. Продължих със същата примамка и улових още една:

Тва беше, трудна работа е мартенския риболов на пъстърва в тея студени води, ама поне си изкарах с кеф. Имаше и кокичета:

На връщане едно шкембе с бира и кафе с 50 грама Плиска доусъвършенстваха хубавия ден.
Къде - ами викам си, аре на една от милионите около София пъстървови реки. Сутринта се окозих на спирката на автобуса, псувайки наум онези от Самоков, че навремето цар Борис като им предложил да им пусне влак до София, те рекли, че им трябва бик за разплод, а не влак. Таратайках се с автобуса значи, но на разсъмване вече бях на заветните места.
Като излет нищо особено, много трудни риби. Час и половина бях без кълване, след което една риба ми подгони блесната, ама май ме киризи в последния момент и не лапна. Пак добре, че видях нещо да шава, шото инак беше мъртвило. След това обаче направих сефтето с ей тая хубавица:

Клъвна на воблер Рапала Флотинг. Продължих със същата примамка и улових още една:

Тва беше, трудна работа е мартенския риболов на пъстърва в тея студени води, ама поне си изкарах с кеф. Имаше и кокичета:

На връщане едно шкембе с бира и кафе с 50 грама Плиска доусъвършенстваха хубавия ден.
Последно промяна от Бат Стан на Чет Мар 06, 2008 4:37 pm, променено общо 3 пъти.
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Мартенски пъстърви - трудни, ама пък кеф
Майстора си е майстор,поздрави от Габрово и Дай Боже всекиму 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Станилчо , долу под прозореца де пишеш мнението има едно "Изключи BBCode" , махаш му отметката и другият път снимките са налице а не сал преки пътища да се явяват
На 15.03. ако не одиш на онуй разузнаване да те водя за щуклета ?

На 15.03. ако не одиш на онуй разузнаване да те водя за щуклета ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- indalo
- фен клуб-скобар
Майстора си е майстор. Репортажите ти винаги са ме радвали. Подобни излети са ми любиими, само че ми се случват по 3-4 пъти годишно
. Преди ги търсех на стръв, но от последния съм на спининг-даже направих сефте
. Изживяването си беше душевен оргазъм.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Голяма убавиня, ей, ма аз оргазъм не получих, че съм на работа, а можеше да е друго....
Браво Бат Стане
Браво Бат Стане
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Павка, абе тая щука не се ли размножава сега. Оня ден ходих на един платен водоем и от брега цял ден хвърлях и нищо. Ама към 16:30 леко се заоблачи и викам на отиване към колата ще хвърля на едно място. Воблера беше MEGABASS ZONK бял с червена глава, смених го точно преди хвърлянето, че ми се струваше че ще е по добър силуета му във водата. И изведнъж хоп воблера спря. Рекох си край сега вече го скъсах. Мислех че е закачалка, но като дръпнах и то тръгна и леко потреперва, без борба. Като я вдигнах горе и тя красавица - щука 1,235 кг. Първата ми уловена на спининг. Малко дебела мислех че се е наяла с риба, но у нас като я изкормихме и то имаше хайвер. Та съм решил да ги оставя на мира до април, май. Мисля, че сега ще се размножават, въпреки че нямя забрана.
Наслука
Наслука
Поздрави Бат Стан за слуката аз имам възможност всеки ден да ходя за риба но все още не съм пробвал тази година. Ако ти имаш възможност като мен да ходиш за риба сигурно ще събереш стаж за пенсия по реките
На който му върви в риболова не му върви в любовта
Поздрави и от мен Бат Стан браво ето един сериозен риболовец който загърбва целия зимен семеен уют пред риболова на пъстървата.Браво искрено ти се възхищавам!
Поздрави!
Поздрави!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Браво браво Бат Стане !
Ама кат идваш къмто наше село що се не обаждаш бре.....?

Ми аз през седмицата, а вие сте на работа...Temerut написа:Браво браво Бат Стане !

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте. Имам въпрос, свързан с водоема в Пожарево, Софийско. Някой ходил ли е тази година, и можете ли да ми кажете какъв е регламентът на заплащане /на пръчка ли е или на уловена риба/. Каква риба дава по това време на годината?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Хендмейд Платформа
Портал за домашни любимци
Fifoza - Изграждане на сайтове
Drone rules and Regulations
Airport Transfers and Tours Around Bulgaria
Хендмейд Платформа
Портал за домашни любимци
Fifoza - Изграждане на сайтове
Drone rules and Regulations
Airport Transfers and Tours Around Bulgaria
-
- новобранец
Първо поздравления за излета!L I S написа:Поздрави Бат Стан за слуката аз имам възможност всеки ден да ходя за риба но все още не съм пробвал тази година. Ако ти имаш възможност като мен да ходиш за риба сигурно ще събереш стаж за пенсия по реките
Абе L I S сподели къде имаш възможност да ходиш за пъстърва?

Приятельо добре дошъл във форума за риба ходя в района на Баташките реки и язовириrado_tomov написа:Първо поздравления за излета!L I S написа:Поздрави Бат Стан за слуката аз имам възможност всеки ден да ходя за риба но все още не съм пробвал тази година. Ако ти имаш възможност като мен да ходиш за риба сигурно ще събереш стаж за пенсия по реките
На който му върви в риболова не му върви в любовта
-
- новобранец
Аз отдавна съм във форума само че като го смениха и ми изчезна регистрацията.L I S написа:Приятельо добре дошъл във форума за риба ходя в района на Баташките реки и язовириrado_tomov написа:Първо поздравления за излета!L I S написа:Поздрави Бат Стан за слуката аз имам възможност всеки ден да ходя за риба но все още не съм пробвал тази година. Ако ти имаш възможност като мен да ходиш за риба сигурно ще събереш стаж за пенсия по реките
Не напразно те попитах къде ходиш за риба защото като ти видях галерията и мисля че те познавам Марин ли се казваш и от Асеновград ли си?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да питам тук, че да не разводняваме.
Ловя си аз на воблерче и гледам как пъстърват го гони и нищо! Два пъти така и смених воблера. С новия стигнах до там, че рибата ми дойде пред краката, спрях воблера и тя спря. Придърпах малко, тя примърда с него и пак седи и го гледа, страшна красота беше, ама защо така?
Нямах нито един удър, видях 4 риби да плуват с воблера.
Някакво обяснение?
Как да ги провокирам?
Ловя си аз на воблерче и гледам как пъстърват го гони и нищо! Два пъти така и смених воблера. С новия стигнах до там, че рибата ми дойде пред краката, спрях воблера и тя спря. Придърпах малко, тя примърда с него и пак седи и го гледа, страшна красота беше, ама защо така?
Нямах нито един удър, видях 4 риби да плуват с воблера.
Някакво обяснение?
Как да ги провокирам?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.