Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от rumen_vasilevvv »

Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

rumen_vasilevvv написа:Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?

Платен е - 6лв на пръчка, рибата не се плаща. За спининг няма условия. Растителността е толкова много, че едва се намират тук там прозорци. За последно лодките не бяха разрешени.
Memento mori
gormanski
новобранец
новобранец

Мнение от gormanski »

[quote][/quote]Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?

Може да се влиза с лодка. Цената е 10 лв. за лодката + 6 лв. за въдица. Не съм риболовствувал на водоема, информацията ми е от пазача. Относно размера на рибите, през декември се отбивах и колегите, които си бяха платили казаха, че само сравнително дребни кълвели напоследък, но имало и големи. Местата за риболов от брега са малко.
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

Благодаря за информацията.
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

Колеги , малкото гьолче до летището на Враждебна замръзнало ли е .
Питъй тъй като миналата година , когато на големия гьол имаше лед на малкия нямаше грам.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес чудесно време и реших да направя севтето за тази година.Кутиа с пинки и на р.Блато до с.Мрамор,но се задържах не повече от пет минути.Реката е много замърсена,направо е като каша,отврат не знам дали ще стъпя отново тук.Хвърлих сопата за да направя севтето.От там газ и на Църна бара до с.Требич.Имаше двама колеги които се опитваха с рачила да си наловят рибки за стръв но си останаха капо.Погледах ги и като се уверих че няма рибета си бих шута.Не тръгна добре годината, но времето е пред нас.Успех и наслука на всички.
Прикачени файлове
Р.Блато
Р.Блато
Църна бара
Църна бара
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес презкочих до Пънча,жалка картинка ,източват водоема яко, жлюза е вдигнат на макс. Почти цялия е замръзнал,бъбрека също но и няма вода,за риболов не става.Не видях нито един колега даже и на дупка.Ще чакаме по добри времена.
Прикачени файлове
20170203_105634.jpg
20170203_111209.jpg
20170203_110733.jpg
20170203_110838.jpg
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Няма как да не го източат. Този водоем е предвиден, за изравнител на яз.Искър при сериозното снеготопене, което се очаква скоро!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Здравейте колеги,
Някой да има инфо за Веринско, дали става за риболов?
Изображение
kozbi
новобранец
новобранец

Мнение от kozbi »

Поздравявам Kire 50 със следващите редове , като привърженик на риболова на уклей :)

Вчера (събота) имах възможността да си загубя целия ден в риболов в Свогенския вилает . 10:30 бях на новото ми любимо място - гьола до Искъра , под въжения мост за с.Желен . Докато такова , да се таковам и кленовете спряха да кълвят , като зрител , само това видях при колегата застанал от другата страна на храстите до мен :) . Като си затръгва ми предложи да му взема рибите , казах му че няма смисъл и му спестих слизането до брега за пускане... та стана "той ги хваща , аз ги пускам" :D ... и ги снимах , все пак единия клен си е кандидат половинка (може би му трябват още 100 гр :) ).
Изображение
Аз продължих да си играя с пръскачите , излизаха и "трофейни" риби :D
Изображение
И по едно време се закачи и това уклейче... Изображение
Работех с доста груб такъм , което за последните 2 часа на риболов промених на 0,14 основно , 0,10 повод и най-малката ми кука , в случая една тъничка 14ка . Залагане на 1 бял червей , имах доста малки риби хванати , така че куката добре се представи :) .
По едно време ми доскуча , а и получих "информация" за вървежен риболов на Искъра в началото на Своге (от към ВЕЦа) . Ходих , видях го мястото , определено има потенциал , но в този ден нивото на реката спадаше , което навярно беше и причината за некълването на рибните обитатели . На отсрещния бряг имаше спинингисти , не мисля , че са имали успех . Ето 2 снимки на мястото:
Изображение
Изображение
А ето тази риба ме озадачи , не знаех че в района има платика!
Изображение

Та върнах се аз на първото място , като моста ми оказваше помощ в борбата със ситния ръмеж . Забелязах на втичалото на реката , че са се събрали много пробляскващи риби и заметнах с грубия такъм ... и надърпах няколко уклея 10-15см размери . Смених въдицата , както писах по горе и стана един приятен риболов на уклей , който стопли плувкаджийското ми рибарско сърце :) . Ето го и улова , който върнах обратно , реших , че този ден ще съм добър с рибите и няма да ги изяждам :D .
Изображение

Предполагам имаше около половин кило улов , 30-40 рибета , от които 5-7 пръскача , по големички .

За финал , мога да кажа , че мястото е много хубаво , но се влиае от настроението на реката . С активното снеготопене вчера и днес , навярно нивото пак играе , както и бистротата на водата . А , в глухия край на гьола , надблюдавах каракудки... бял , жълъдов и пинки , не ги заинтригуваха по никакъв начин . Другото хубаво е , че през 2мин. минават коли или пешаходци и това място не е за бракониери - местните си го пазят!

Изображение
Изображение
Изображение

П.П. Платика в дефилето... за щуки знам , споменаха ми и за шарани , какви други интересни видове има? Черна мряна някой срещал ли е ? Питам за райо на Своге (примерно до Лакатник надолу) .
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Благодаря много, трогнат съм.Но с този улов на улей ми разтупка сърцето Kozbi. Да ти върви се така и да пълниш живарника, дребосъка обратно да расте,а нормативния в тигана за мезе за биричка или винце.И ако не се сърдиш,вържи n 18 кукичка и бодни пинки и улова ще се удвои.Успех и наслука и чакаме нови твои подвизи.
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

Kaloqn19 написа:Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
И я плати всичката?
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Zahariev91 написа:
Kaloqn19 написа:Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
И я плати всичката?[/quote
Да...
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Това за Герман е шега, нали? :rolleyes:
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”