Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?
- stoiann80
- научил се да хвърля
rumen_vasilevvv написа:Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?
Платен е - 6лв на пръчка, рибата не се плаща. За спининг няма условия. Растителността е толкова много, че едва се намират тук там прозорци. За последно лодките не бяха разрешени.
Memento mori
[quote][/quote]Колеги да ви попитам за въпросния щукарски гьол....платен ли е,може ли лятото със лодка да се влиза, на спиннинг върви ли....ако е платен колко пари е и какви горе доло по размер излизат щуки?
Може да се влиза с лодка. Цената е 10 лв. за лодката + 6 лв. за въдица. Не съм риболовствувал на водоема, информацията ми е от пазача. Относно размера на рибите, през декември се отбивах и колегите, които си бяха платили казаха, че само сравнително дребни кълвели напоследък, но имало и големи. Местата за риболов от брега са малко.
Може да се влиза с лодка. Цената е 10 лв. за лодката + 6 лв. за въдица. Не съм риболовствувал на водоема, информацията ми е от пазача. Относно размера на рибите, през декември се отбивах и колегите, които си бяха платили казаха, че само сравнително дребни кълвели напоследък, но имало и големи. Местата за риболов от брега са малко.
-
- научил се да хвърля
Благодаря за информацията.
Колеги , малкото гьолче до летището на Враждебна замръзнало ли е .
Питъй тъй като миналата година , когато на големия гьол имаше лед на малкия нямаше грам.
Питъй тъй като миналата година , когато на големия гьол имаше лед на малкия нямаше грам.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма как да не го източат. Този водоем е предвиден, за изравнител на яз.Искър при сериозното снеготопене, което се очаква скоро!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Здравейте колеги,
Някой да има инфо за Веринско, дали става за риболов?
Някой да има инфо за Веринско, дали става за риболов?

Поздравявам Kire 50 със следващите редове , като привърженик на риболова на уклей
Вчера (събота) имах възможността да си загубя целия ден в риболов в Свогенския вилает . 10:30 бях на новото ми любимо място - гьола до Искъра , под въжения мост за с.Желен . Докато такова , да се таковам и кленовете спряха да кълвят , като зрител , само това видях при колегата застанал от другата страна на храстите до мен
. Като си затръгва ми предложи да му взема рибите , казах му че няма смисъл и му спестих слизането до брега за пускане... та стана "той ги хваща , аз ги пускам"
... и ги снимах , все пак единия клен си е кандидат половинка (може би му трябват още 100 гр
).

Аз продължих да си играя с пръскачите , излизаха и "трофейни" риби

И по едно време се закачи и това уклейче...
Работех с доста груб такъм , което за последните 2 часа на риболов промених на 0,14 основно , 0,10 повод и най-малката ми кука , в случая една тъничка 14ка . Залагане на 1 бял червей , имах доста малки риби хванати , така че куката добре се представи
.
По едно време ми доскуча , а и получих "информация" за вървежен риболов на Искъра в началото на Своге (от към ВЕЦа) . Ходих , видях го мястото , определено има потенциал , но в този ден нивото на реката спадаше , което навярно беше и причината за некълването на рибните обитатели . На отсрещния бряг имаше спинингисти , не мисля , че са имали успех . Ето 2 снимки на мястото:

А ето тази риба ме озадачи , не знаех че в района има платика!

Та върнах се аз на първото място , като моста ми оказваше помощ в борбата със ситния ръмеж . Забелязах на втичалото на реката , че са се събрали много пробляскващи риби и заметнах с грубия такъм ... и надърпах няколко уклея 10-15см размери . Смених въдицата , както писах по горе и стана един приятен риболов на уклей , който стопли плувкаджийското ми рибарско сърце
. Ето го и улова , който върнах обратно , реших , че този ден ще съм добър с рибите и няма да ги изяждам
.

Предполагам имаше около половин кило улов , 30-40 рибета , от които 5-7 пръскача , по големички .
За финал , мога да кажа , че мястото е много хубаво , но се влиае от настроението на реката . С активното снеготопене вчера и днес , навярно нивото пак играе , както и бистротата на водата . А , в глухия край на гьола , надблюдавах каракудки... бял , жълъдов и пинки , не ги заинтригуваха по никакъв начин . Другото хубаво е , че през 2мин. минават коли или пешаходци и това място не е за бракониери - местните си го пазят!

П.П. Платика в дефилето... за щуки знам , споменаха ми и за шарани , какви други интересни видове има? Черна мряна някой срещал ли е ? Питам за райо на Своге (примерно до Лакатник надолу) .

Вчера (събота) имах възможността да си загубя целия ден в риболов в Свогенския вилает . 10:30 бях на новото ми любимо място - гьола до Искъра , под въжения мост за с.Желен . Докато такова , да се таковам и кленовете спряха да кълвят , като зрител , само това видях при колегата застанал от другата страна на храстите до мен

Аз продължих да си играя с пръскачите , излизаха и "трофейни" риби

И по едно време се закачи и това уклейче...

Работех с доста груб такъм , което за последните 2 часа на риболов промених на 0,14 основно , 0,10 повод и най-малката ми кука , в случая една тъничка 14ка . Залагане на 1 бял червей , имах доста малки риби хванати , така че куката добре се представи

По едно време ми доскуча , а и получих "информация" за вървежен риболов на Искъра в началото на Своге (от към ВЕЦа) . Ходих , видях го мястото , определено има потенциал , но в този ден нивото на реката спадаше , което навярно беше и причината за некълването на рибните обитатели . На отсрещния бряг имаше спинингисти , не мисля , че са имали успех . Ето 2 снимки на мястото:

А ето тази риба ме озадачи , не знаех че в района има платика!

Та върнах се аз на първото място , като моста ми оказваше помощ в борбата със ситния ръмеж . Забелязах на втичалото на реката , че са се събрали много пробляскващи риби и заметнах с грубия такъм ... и надърпах няколко уклея 10-15см размери . Смених въдицата , както писах по горе и стана един приятен риболов на уклей , който стопли плувкаджийското ми рибарско сърце

Предполагам имаше около половин кило улов , 30-40 рибета , от които 5-7 пръскача , по големички .
За финал , мога да кажа , че мястото е много хубаво , но се влиае от настроението на реката . С активното снеготопене вчера и днес , навярно нивото пак играе , както и бистротата на водата . А , в глухия край на гьола , надблюдавах каракудки... бял , жълъдов и пинки , не ги заинтригуваха по никакъв начин . Другото хубаво е , че през 2мин. минават коли или пешаходци и това място не е за бракониери - местните си го пазят!

П.П. Платика в дефилето... за щуки знам , споменаха ми и за шарани , какви други интересни видове има? Черна мряна някой срещал ли е ? Питам за райо на Своге (примерно до Лакатник надолу) .
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
-
- новобранец
И я плати всичката?Kaloqn19 написа:Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
И я плати всичката?[/quoteZahariev91 написа:Kaloqn19 написа:Здравейте ,в понеделник бях на Герман за 3 часа и хванах 8 кила пъстърва,като преобладаваха по-дребните.Гьола работеше от 12 до 17,а аз бях в 8:00 там...
Да...
Това за Герман е шега, нали?