Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Краси много е прав-и в СИВ и в ЕС и във варшавски договор и в нато България е само пълнеж ,бройка. На практика както е казано "назад да вървят ,пак не може да ги стигнем " 
Късмет.Всичко е до късмет. 
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Няма лошо,нека си я вземат.lozzy.68 написа:И една стотинка да дължиш, .......ще си я вземем
Въпроса е да знаеш,че дължиш!
Не може да ти казват,че не дължиш нищо, а изведнъж хоп, изненада в шипковия храст!
И като платя,кой ми гарантира,че няма да ми измислят още нещо със задна дата?Никой!
Аз ли съм виновен, че никой не работи в Бг и пари нямат,и само крият банкрута на държавата! ?
Бюрокрацията в Бг упорито се стреми да ти напомня,че си бугарин!
Да,ама не!
Краси, ти откога си емигрант и осигураващ се в Швеция, отпреди 2007, нали? Еми значи станала е грешка, на никого нищо не дължиш. Отделно от това, има т.нар. абсолютна давност по задълженията на гражданите към държавата, мисля, сега е 8 години - каквото не си платил отпреди 8 години, дължавата да го духа. Така че, седи мирен, и не се притеснявай, никой нищо не може да ти иска. Остави, какво ти пишат.
Сигурно си наясно, разбира се, че, щом се осигуряваш в страна от ЕС, не си задължен по никакъв начин да се осигуряваш едновременно и БГ, нали ???
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Не,във Швеция съм от 2012г.
Преди това в периода 2002-2008г живях в Испания.
2009 бях в Англия.
2010-2011 се пробвах да се закотвя в Бг,носиибамамата и възирах за швеЦко.
Помня как настоявах пред счетоводството да ме изчисти навсякъде, за да не се занимавам с такива простотии,но те ,пак кенеф дейба.
Преди това в периода 2002-2008г живях в Испания.
2009 бях в Англия.
2010-2011 се пробвах да се закотвя в Бг,носиибамамата и възирах за швеЦко.
Помня как настоявах пред счетоводството да ме изчисти навсякъде, за да не се занимавам с такива простотии,но те ,пак кенеф дейба.
Точно.
И аз като плащам на колата пътен данък ми казва,
имате още един неплатен-аз им казвам така и така открадната е отбележете я за такава,
че е задържана в Полицията и не ме занимавайте с нея-като ми я върнат ще взема бележка.
Сега взех на нея пише от коя дата до коя-но в данъчното-не го признават.
Пътен данък-се дължи,но викат ти неплащай нищо-и аз не плащам.
И аз като плащам на колата пътен данък ми казва,
имате още един неплатен-аз им казвам така и така открадната е отбележете я за такава,
че е задържана в Полицията и не ме занимавайте с нея-като ми я върнат ще взема бележка.
Сега взех на нея пише от коя дата до коя-но в данъчното-не го признават.
Пътен данък-се дължи,но викат ти неплащай нищо-и аз не плащам.
Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Псулютната давност е 10 години . След като минат пари за неплатени осигуровки вече нямат право да ти търсят , но няма и да ги опростят . Ш си седат като дълг тип черна точка , кофти върху кредитната история най-вече .Д-р Флекс написа:... мисля, сега е 8 години ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov

Павел Иванов написа:Псулютната давност е 10 години . След като минат пари за неплатени осигуровки вече нямат право да ти търсят , но няма и да ги опростят . Ш си седат като дълг тип черна точка , кофти върху кредитната история най-вече .Д-р Флекс написа:... мисля, сега е 8 години ...
Гледам, че върви някаква дискусия,
Та за местни данъци и такси към НАП срока на давност е 5 години.
Проверено, лично от мен.
Първо, бях сбъркал една декларация по чл.14 за личен недвижим имот и си взеха недоплатеното, ама само за пет години назад, пък те бяха общо деветнадесет.
Второ, миналата година икономисах на дружеството си си 5-6000 лева в ТД Сердика и ТД Красно село с отписване по давност, щото и в двете ТД-та не знаеха за какво са ни начислили данъци.
Ама се иска да имаш добра документация и яки нерви, щото хич не обичат да отписват!
За осигуровки - нямам идея колко е давността.
-
Каба Тоньо
- научил се да хвърля

За да ти търсят сметка трябва да си намесен в някаква дейност на тероторията на страната. Ако не си, като лице осигуряващо се в рамките на ЕС могат да ти пръцнат на....G.Petkov написа:Павел Иванов написа:Псулютната давност е 10 години . След като минат пари за неплатени осигуровки вече нямат право да ти търсят , но няма и да ги опростят . Ш си седат като дълг тип черна точка , кофти върху кредитната история най-вече .Д-р Флекс написа:... мисля, сега е 8 години ...
За осигуровки - нямам идея колко е давността.
- трапера
- сериозен играч

Кротнаха ли се вечеПавел Иванов написа: Имам опит с австрийци едни тъй , при това само бех натопен ама ....:
Бах ти държавата, само гледат откъде да осмучат някой лев
От първата година откак се закотвих у немско, почнах да попълвам данъчна декларация. Винаги връщат кинти. Обаче тука има различни данъчни групи/графи. За несемейни, за семейни.... Ако единия от семейството получава повече кинти може да плаща по-малко данък печалба-другия му поема част от данъка..(което не е за препоръчване-накрая на годината трябва да връщаш пари-проверено
Досега все сам си попълвах декларациите-връщаха по 600-700 кинта. Но тая година след мнооого препоръки, отидохме при счетоводител. След хонорара му чаканата за връщане сума се оказа повече от предишните години
Засмях се на поста на Люс за откраднатата Ладичка и дължимите данъци, щото и аз минах по тоя път с такова возило. Засмях се щото се сетих как си купих и регистрирах на мое име тук Зафирката:
-с договора за покупко-продажба
- с регистрационните номера
-с талона на колата
отидох в службата за регистриране на коли и си я прехвърлих на мое име. С новия талон и новите номера отидох обратно при продавача, доброих му останалите пари, сложих си номерата и си отпътувах.
От службата по регистрации автоматично уведомяват застрахователя му и, те престават от датата на продажба да му застраховат колата, щото той вече няма такава. Преизчисляват колко пари трябва да му върнат за остатъка от годината, в който той вече не притежава колата. Стикера за ГТП е залепен на задния номер, просто на моите нови номера залепиха същия стикер, показващ кога е следващия ГТП-тук са на две години.
Елементарно и безпроблемно. За около три часа всичко беше готово, а се минава през доста гишета.
А в БГ като знам как е.... колата на канал, сверка на номера на шаси и двигател... и още куп щуротии от рода на-жена му съгласна ли е да се продаде колата, ко ще кажат наследниците...
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata

lusienn написа: Колата е 20 годишно Ауди-3.
Бахмааму, а па я си мислех, че га съм у Софето с Ланчаата, никой нема да я барне....а те, да ги смерим у пустиняците, 'дет се вика и за скрап мое да я тафят!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Докат има оФце, ще има и овчари................

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Я вижте отдолу кой има рожден ден ? Краско ,Ч.Р.Д. Жив и здрав и само хубави неща да ти се случват. 
Късмет.Всичко е до късмет. 
Честито, Краси!
Жив и здрав да си!
Има ли здраве и любов мечтите лесно се сбъдват!!!
Жив и здрав да си!
Има ли здраве и любов мечтите лесно се сбъдват!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Bigmarlin
- сериозен играч

ЧРД на Краси!Здраве и наздраве