Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Не е. Напоследък не ходя там ,твърде пренаселено е .Няма го спокойствието ,а от там и удоволствието от самия риболов.
Добре де къде е бе ,колега?Dani I написа:Не е. Напоследък не ходя там ,твърде пренаселено е .Няма го спокойствието ,а от там и удоволствието от самия риболов.
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Ако,кача още една две снимки и там ще стане като на корабната.Пък и ми стигат и сега опаковките от захранка,
кутиите от червеи и бирени бутилки които събрах последният път.А не бях ходил само три дни.
кутиите от червеи и бирени бутилки които събрах последният път.А не бях ходил само три дни.
Оставете човека , като не иска да казва никой не го кара на сила.Аз не го попитах къде е мястото, от учтивост той ако искаше да каже щеше да го е направил със снимките.
Наслука!
Наслука!

Не е важен улова ,а удоволствието...
-
- сериозен играч
Днеска бях на лома, между Нисово и писанец, много дребни шаранчета, дребна таранка и два кефала, рибата беше най активна след 17.00 часа, ловяхме на шарен(БЯЛ И ЧЕРВЕН) на торен нещо нещеше да бута. Вятърат беше ужасен, а и гледката която заварарих там не беше от най приятните 

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- научил се да хвърля
Колега nick71, забелязвам 4е познаваш много добре лома. Интересува ме дали можеш да ми дадеш информация за района на пещера Орлова 4ука, ще ходим да нощуваме там като всяка година, но за риба не съм пробвал. Струва ли си да се пробва и на каква стръв ??? Може да обсъдим въпроса и на срещата ако се видим ...
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Аз май съм най-големия карък от Русенската бригада, вече 5-ти излет капо
В петък бях на каналите на Нова Черна и на Бръшлян, без нито 1 пипване...В събота се качихме над Стълпище пак всякаква стръв...нищо, вятъра стана ураганен събрахме такъмите и къде къде айде на Раданово, на старите корекции на Янтрата.Получихме информация, че на едната корекция давало таранка по 0.500гр. и дребни шаранчета а на другата щука и бяла риба.Стояхме около 6 часа абсолютна греда, класическо без нито 1 пипване.Вече незнам какво да правя 

Последно промяна от kutinchev на Пон Мар 17, 2008 4:16 pm, променено общо 3 пъти.
- svil
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Хайде и аз да се включа с неделния излет.
Сутринта звъни телефона, събуждам се, включвам телевизора и започвам да гледам Формулата. Изпих си кафето, бях доволен от крайния резултат и се чувствах някъкси много гот. Рехих да си пробвам и късмета. Малко след това нарамих блеснарката и кутиите със примамки и марш към Дунава. Заварих ето това:

Става въпрос за хижа Приста.
Пълно мъртвило. Започнах да маам и буам в продължение на няколко часа, като обходих половинта бряг. Резултата беше един клон кък кило и канче.
Е, поне чух аванса да просвири.
Използвани примамки: първоначално започнах с няколко кастмастера, след това обърнах на воблери-около 20 бр. всякъкви, вкл. и попери. След като ми писнаха сложих 5-6 въртящи блесни.
Упоритостта ми продължи с десетина клатушки различен грамаж, форма и големина. Накрая взе да ми писва и реших да пробвам малко туистери, силиконови рибки.
Изпуших една цигара и се предадох.Напрявих още две-три снимки и обратно в каручката и в къщи на масата да си удавя мъката с една

Ето това е всичко за сега. Поредното КАПО.
Сутринта звъни телефона, събуждам се, включвам телевизора и започвам да гледам Формулата. Изпих си кафето, бях доволен от крайния резултат и се чувствах някъкси много гот. Рехих да си пробвам и късмета. Малко след това нарамих блеснарката и кутиите със примамки и марш към Дунава. Заварих ето това:
Става въпрос за хижа Приста.
Пълно мъртвило. Започнах да маам и буам в продължение на няколко часа, като обходих половинта бряг. Резултата беше един клон кък кило и канче.
Е, поне чух аванса да просвири.
Използвани примамки: първоначално започнах с няколко кастмастера, след това обърнах на воблери-около 20 бр. всякъкви, вкл. и попери. След като ми писнаха сложих 5-6 въртящи блесни.
Упоритостта ми продължи с десетина клатушки различен грамаж, форма и големина. Накрая взе да ми писва и реших да пробвам малко туистери, силиконови рибки.
Изпуших една цигара и се предадох.Напрявих още две-три снимки и обратно в каручката и в къщи на масата да си удавя мъката с една

Ето това е всичко за сега. Поредното КАПО.
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
на самолетите!
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Айде и аз да си кажа. В събота 6.30 сутринта запалихме с баща ми гумите към Янтра (бента на Долна студена). Пристигнахме към 7 и нещо и се започна едно чакане на рибата да се раздвижи, защото не се движеше твърде
.Все още нямаше вятър и бях изпълнен с оптимизъм и , както се оказа впоследствие, напразни надежди
. Докато да се разкарат облаците и да светне слънцето и се почна един вятър... всички сте го усетили. А според "синьоптиците" трябвало да бъде умерен. Мислех си какво ли ще е силен вятър, ако този е умерен
И така, мислех да ходим да търсим някакво по-прикрито място, макар разумът да ми говореше, че когато духа така, духа навсякъде...много. Не намерихме заветно място, но минахме покрай Ценово и там ...вятър и никаква риба. Така завърши този вятърничав излет.
Вчера обаче взех жената и синковеца и айде на Текето. Вярно по обед, ама пуста краста остана неначесана, а и риболовната чест беше засегната...
. Скоро не бях ходил в събота и неделя на това място и бях втрещен, като видях каква популация от "колеги" обичащи "интимния" риболов (риболов при който можеш да кажеш какво са яли колегите до теб само по дъха им и не се обиждаш, когато по невнимание колегата си завре пръчката изотдире ти). В първия момент си помислих, че са променили датата на николовския сбор. Аз, като един човек търсещ спокоен и нормален риболов (риболов при който може и да видиш някой колега, но той е на разстояние при което и с най дългия си прът не можеш да му достигнеш "отвора", и не чуваш всичко което си мисли) се засилих към по-отдалечените части, навътре в горите тилилейски. И разпънах въдичките... Абе добре си изкарахме, до 5.30 към 1.5 кг таранки, няколко удара който ми вдигнаха адреналина, но не хванах гладниците и много емоции свързани с подвизите на подрастващия ми рибар. Кълвеше на торен и на бял червей, но на голям грозд (примерно - кука 6-ца и бял червей докато заприлича на топче от бели червейчета
).
Иначе голяма мръсотия покрай местата. Какви са тези хора дето им дава сърце да си изхвърлят скапаните боклуци покрай водоемите?!? Според мен ИДИОТИ
. Ама пък и никой не е създал организация поне на Текето да се чисти или да сложат някакви кошчета, или да обозначат места за хвърляне на боклука.. абе пълно безхаберие и на едните и на другите ИДИОТИ...
Толкова от мен.
Засега се очертава в сряда да се видим, но айде да не дърпам дявола за опашката.

Вчера обаче взех жената и синковеца и айде на Текето. Вярно по обед, ама пуста краста остана неначесана, а и риболовната чест беше засегната...

Иначе голяма мръсотия покрай местата. Какви са тези хора дето им дава сърце да си изхвърлят скапаните боклуци покрай водоемите?!? Според мен ИДИОТИ

Толкова от мен.
Засега се очертава в сряда да се видим, но айде да не дърпам дявола за опашката.
Ето още няколко снимки, поне това ми остава...
П.П. Защо не мога да качвам повече от 3 снимки ?
П.П. Защо не мога да качвам повече от 3 снимки ?
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

-
- кандидат преподавател
Айде и аз да си кажа.Не ми се пешеше ,че ме е яд но .В няделя ставане 5 ,30 и отрашихме към корекции до Белцов .бадиха ми се приятели от Търново ,че давало яко таранка,червеноперка и маздруга .Като отидохме времето супер, местата супер .Една тишина и слънце само за рибилов.Обилна захранка и чакане .Смяна на стръвта бял, торен ,царевиза - различни дълбочини е неще и това е .накрая се отказахме и газ към Янтрата до Ценово.Отново прекрасно време но реката доста пълна и водата студена .Аз лично съм капо но приятелите от търново се отчетоха с по две кефалчета под педа и някой друг облес но това не са рибикойто да си вземеш.Така приключи деня .Поне си починахме и се порадвахме на хубавото време.Снимки нямам щото се ядосах на капото и ги изтрих .Това е от мен . 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мале мале аз къде ще ходя на риба в неделя
То всичката гордост на Русе не хванала пък аз си мисля да ги убивам
Ще тръгне колеги и ако продължавате така да споделяте, ще и разкажем играта няма къде да се скрие

То всичката гордост на Русе не хванала пък аз си мисля да ги убивам

Ще тръгне колеги и ако продължавате така да споделяте, ще и разкажем играта няма къде да се скрие

-
- сериозен играч
Мои познат е бил тази неделя на Дунава на Нова черна, и е хванал към 30 платики и косатчета, каза че само на дъно, е вземало на бял, и по-навътре.На плувка не бутнало.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!