Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Аксел, благодаря за предложението, ама търся 0,40, ма я го тествай с 1 метър парче, дали ще вдигне 15 и 20 кила. И да не е,като тел...
То е ясно, че повечето не отговарят, ама поне 2/3 от теглото да вдигат е достатъчно. Имам такова влакно още от преди да се продават тука, само че е 0,25 и още си държи 5-6 години. стръв ловя с него, че какво да му се случи, дават го 8 кила, ама и 4 да държи стигат... :wink: мисля, че го тествах на времето към 6 и нещо държеше... :wink:
На колмик са японски уж, и те имат 2-3 влакна към 20 кила и едно 16,5 кила за 10лева :mrgreen:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Т:lol: .Сега един въпрос към теб.Колко е минимално тънкото влакно,което ти би ползвал за клъонк,и за тролинг и защо? :D
За кльонк 0.30мм до 0.40 с монофил или 30-40либри плетеняк.Съответно с твърд строй или медиум за въдицата.Заради близката дистанция при кльонк и загубата на теглото на рибите във водата,на 10метра дълбочина налягането е двойно имаме безтегловност,ако рибата не изпусне газове от мехура не може да се гмурне под 10метра.При тролинга е по-сложно,защото линията зависи от Воблера.Примерно твоето 0.40 е 12кила тест,ако взема по-скъп вариант моно с 12кила тест ще падна на 0.35мм и това ще се отрази положително.Минал съм през всички видове риболов и това е основно правило. :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Сега ще обясня безумието и липсата на логика да си с баят такъм срещу 105килограмов сом и къде е цялата далавера.Никой не се усети,че тази риба се държи с часове на нещо толкова дребно,че едвам се забелязва -КОНТРАТА на кукичка N5.Контрата е 2 или 3 милиметра и тя държи сома с часове ако е качествена.Това е-елементарно,пък ти Красив навивай по 200либри ментета дет държат 60-70либри,а тя далаверата е в контричката.Янхуй може да го потвърди! :wink: :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Той цял воблер глътнал до гърлото и не го е усетил, ти сяяя... :lol: кукичка 5-и номер..аз съм имал на 1/0 бяла риба 2 кила със симеон в устата симеона излиза през хрилото и с куката и се забива отвън при дърпането, та 1/0 бялата не е усетила, че сома ли...то Гълъба закачи тази година един на 12-и номер. ама там си остана... каза че ловкал стръв на бял...:lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

На кука N5 и истински плетеняк 10либри имам сомове 30-40кила.На кука N5 на менте плетеняк 40либри,който реално е 20либри има 105кила сом.Това са фактите,кой-както иска да ги разбира.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

.Янхуй може да го потвърди! Тоз човек роднина на оня дет го спомена Ицака ли е ?Любителя на вазелина :lol: :lol: :lol: :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Стига ся...., вазелина и сензодина са търговски марки от южен Анадол, събират се от гъзъ на местен макак с златна лъжичка.... :mrgreen: :lol: .., хранен с шам фъстък само ... :wink: .., много са скъпи, тъй да знаеш, само софийски ватмани с благороден произход си ги позволяват, е софийски, щото другаде нямат трамваи я... :lol:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Той Милко Георгиев преди мен е изчислил,че линия с тест 6килограма е напълно достатъчна за изваждане на 100килограмов сом.И това се дължи на загубата на тегло във водата.Елемемтарно е.В НАСА тестват космонавтите в басейн с дълбочина 12метра за да имитират безтегловността в космоса.Давам ви 10-тина години да го схванете и после да се посмеете,как бавно сте загрели. :mrgreen: Е ако не загрейте,ще си стоите на студено и че ринете снега вместо сомове. :mrgreen: :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Tова е влакно 0,65 или 0,68 не помня вече, ама е като пружина, я махна ластичката и ще се развият 10 м.

и е навито на макара с
Line Capacity mm/m: 0.35/520m - 0.40/410m - 0.50/250m - 0.60/180m - 0.70/125m

Изображение

Та не ми говорете, че можете да го навиете на по-малка макара 0,40/100м :wink:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Тролка,вместо да си траеш,че нищо не разбираш,пишеш ли пишеш.......също като магарето дето казало:ако не си покажа магарията тук дето всички да ме видят..........
Да ти обясня,макар,че едва ли нещо ще ти просветне.Мислиш ли,че не съм използвал почти всички марки монофил,дето се продават в България за риболов на реката,преди ти още да си помислиш за риба..........
Важното е следното:при риболов с монофил се лови винаги с възможно най-ново влакно,защото найлона бързо губи качествата си.Купувам си 1000м и ми стигат за смяна 10пъти за 5м активен сезон на дъно,а сега си помисли дали някоя от твоите изгубени битки не е била,щото те е мързяло или си се стискал да си смениш монофила с нов.Има още едно важно нещо-влезе ли монофила между четките сома го претрива много лесно,та от момента на закачането часовника почва да работи против тебе до протриването.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

аксел написа:Има още едно важно нещо-влезе ли монофила между четките сома го претрива много лесно,та от момента на закачането часовника почва да работи против тебе до протриването.
плетеняка пък само като го опре на някоя четка с кариес :roll: :lol: и се къса на мига :mrgreen: аз за повод слагам от тия тънките въжета за проскане на пране :D ,хем със стоманена оплетка,хем със силиконово покритие да не мирише сома железото под силикона :D
майтап, ама на времето найстина си го мислех да го пробвам и бях сигурен че ще има ефект,но се пенсионирах от към кльонк и няма за кога :mrgreen:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Тролка,вместо да си траеш...Мислиш ли,че не съм използвал почти всички марки монофил,дето се продават в България за риболов.
Омръзна ми да си трая и да гледам неудачите ви 2 години,как немало сомове и е тегаво.За това ви открехвам вратички,пък който ми се довери ще жъне.Аз за това не говоря за марки,за да не навредя на вносителите.Сам разбираш,че твоето преклонение над дадена марка ме провокира да кажа истината.Като хвана голям сом,първите които идват са от Пловдив.Голямата игра я владея до съвършенство. :wink: :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Troli Rapala написа:
аксел написа:Тролка,вместо да си траеш...Мислиш ли,че не съм използвал почти всички марки монофил,дето се продават в България за риболов.
Омръзна ми да си трая и да гледам неудачите ви 2 години,как немало сомове и е тегаво.За това ви открехвам вратички,пък който ми се довери ще жъне.Аз за това не говоря за марки,за да не навредя на вносителите.Сам разбираш,че твоето преклонение над дадена марка ме провокира да кажа истината.Като хвана голям сом,първите които идват са от Пловдив.Голямата игра я владея до съвършенство. :wink: :drinkers:
Пак за трол лафиш :roll: Ний сми от друг ташак яре :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа: Пак за трол лафиш :roll: Ний сми от друг ташак яре :D
Вместо да се конфронтирате с тролинга,можете да се поучите от опита и резултатите в този вид риболов.Аксел на кой номер кука ги вади? :wink: Сети се какво ти намеквам. :wink: На жива стръв е много по-лесно,отколкото с изкуствена.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”