Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Плетено влакно - Брейд
Никаква,и двете са от РЕ-фибри и ако диаметъра е горе-долу реален,това не важи за обявения тест за издръжливост на възел!Ако си с 20либри брейд от РЕ фибри,реално не издържа и 10либри на възел!Ако нещо не ви е ясно,питайте и с радост ще ви обясня реалните разлики между различните типове брейдове,а не мислимите!naskokrumov написа:Здравейте, каква е разликата м/у Gosen-W 4ply Green и Gosen DonPepe-4?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря за личните ти определения и успех в спининга!empar написа:Точно така, ние сме се ограничили риболовно, докато ти си ограничен интелектуално!Troli Rapala написа:...но вие сте се ограничили доброволно само с брейдове изработени от пластмаса-РЕ линия от ПолиЕтилиен!![]()
Всички китайски брейдове са изработени само от РЕ нишки,че е най-евтино!
![]()
пп.Бях забравил колко е весело човек да чете малоумните ти изказвания!

- m65
- вече хвърля и на тежко
При така даденият отговор, че разликата между Gosen-W 4ply Green и Gosen DonPepe-4 е НИКАКВА, като как се получава на практика, че разликата в цената НЯКАКВА ? А именно ДВОЙНА , при някои размери.Troli Rapala написа:Никаква,и двете са от РЕ-фибри и ако диаметъра е горе-долу реален,това не важи за обявения тест за издръжливост на възел!Ако си с 20либри брейд от РЕ фибри,реално не издържа и 10либри на възел!Ако нещо не ви е ясно,питайте и с радост ще ви обясня реалните разлики между различните типове брейдове,а не мислимите!naskokrumov написа:Здравейте, каква е разликата м/у Gosen-W 4ply Green и Gosen DonPepe-4?
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз искам обяснение, обаче на анлгийски, тъкмо ще започнем да го упражняваме.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Gosen е нишова търговска марка,която се прави за Австралия.Прави се от английската фабрика на Морис в Япония от РЕ-нишки.Всяко ново е по-скъпо,но дали има реална причина го показват тестовете.Каква са им цените?m65 написа:При така даденият отговор, че разликата между Gosen-W 4ply Green и Gosen DonPepe-4 е НИКАКВА, като как се получава на практика, че разликата в цената НЯКАКВА ? А именно ДВОЙНА , при някои размери.

Gosen произвеждат риболовни стоки от 50 г, основно за вътрешния японски пазар, линията W е за експорт и не се продава в Япония (поне аз не съм го срещал из японските онлайн магазини) От всички брейдове които съм ползвал (само японски), DonPepe при мен изкарва най много време (т.е. запазва първоначалните си здравина и външен вид поне на 80% ), като съм си ги купивал само от Япония - излиза ми по евтино. Става въпрос за размери от #0.4 до #1 по японската номерация.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Саше , определено трябва да смениш това което пиешTroli Rapala написа:...Прави се от английската фабрика на Морис в Япония от РЕ-нишки...

Друго , чул не дочул ама па ръсиш мозък

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Павка явно не правиш разлика между РЕ брейдове и UHMw-PE брейдове?Павел Иванов написа:/Ultra-High Molecular Weight Polyethylene (UHMWPE) а и европейската Dyneema® , респективно американската Spectra същоTroli Rapala написа:...Прави се от английската фабрика на Морис в Япония от РЕ-нишки...Демек няма брейд който да се прави от нещо различно от полиетилен
А ?!?

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Фев 09, 2017 12:26 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тази фирма не произвежда РЕ нишки,а обикновенни конци и платове.От разредено вино с вода,умът става бистър като момина сълза.Павел Иванов написа:Саше , определено трябва да смениш това което пиешTroli Rapala написа:...Прави се от английската фабрика на Морис в Япония от РЕ-нишки...Госен е отрасъл на японската NIKKE Group - http://www.nikke.co.jp/english/ . В случая ми се струва , че се оплиташ с

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това прочете ли го някъде или "една кака" така ти каза?rap66 написа:Gosen произвеждат риболовни стоки от 50 г, основно за вътрешния японски пазар,

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Извинявам се!Объркал съм Нанофила с брейд! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси !!! Това ти ли го написаTroli Rapala написа:Извинявам се!Объркал съм ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- m65
- вече хвърля и на тежко
Това не го разбрах, но както и да е...Troli Rapala написа:Извинявам се!Объркал съм Нанофила с брейд!
Аз съм ползвал, и ползвам, около 10-12 вида плетени влакна. Най - добри от ползваните от мен, и според мен, са: Gosen-W 4ply Green, Gosen DonPepe-4 и VARIVAS Avani Eging Milky PE4. Тук иде реч за 4-ри нишкови влакна. Въпросните три вида влакна са с размери: #0.5, 0.6, 0.8 и 1 по японският стандарт. За мен парите инвестирани в тези влакна си заслужават, като държа да подчертая, че са закупувани от България. Търсил съм въпросните влакна и в чужбинско, но не съм откривал изгодна цена. В тоя ред на мисли, ако колегата rap66 желае, нека сподели линк на по добри оферти. Може и на ЛС. Благодаря предварително.
п.п. В тоя, и в другият, форум има колеги които имат, бих казал, огромен опит с най-различни видове влакна. Та може да им се има пълно доверие когато споделят мнение, относно дадено влакно...и не само за влакно.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Изгодните оферти не остават много време неизкупени, основно EBay, Amazon.jp и Rakuten.com.m65 написа:....Търсил съм въпросните влакна и в чужбинско, но не съм откривал изгодна цена. В тоя ред на мисли, ако колегата rap66 желае, нека сподели линк на по добри оферти...
https://www.amazon.com/s/ref=sr_in_g_p_ ... 1481308419
Ето например DonPepe #0.5 150m за 40 лв с безплатна доставка до България, докато тук се продава за 60 лв + доставка
- m65
- вече хвърля и на тежко
Да, за размер #0.5 цената е добра.rap66 написа:Изгодните оферти не остават много време неизкупени, основно EBay, Amazon.jp и Rakuten.com.m65 написа:....Търсил съм въпросните влакна и в чужбинско, но не съм откривал изгодна цена. В тоя ред на мисли, ако колегата rap66 желае, нека сподели линк на по добри оферти...
https://www.amazon.com/s/ref=sr_in_g_p_ ... 1481308419
Ето например DonPepe #0.5 150m за 40 лв с безплатна доставка до България, докато тук се продава за 60 лв + доставка
Благодаря, още веднъж.