Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Искат ли капитанско право и за гумените лодки?
Модератор: bobopeli
Искат ли капитанско право и за гумените лодки?
Днес ми казаха,че нещо пак променили в закона и вече по Дунава щели да искат капитанско право и за гумените лодки. Нямам мнение по въпроса,дали трябва или не трябва да се иска,но искам да знам ,че да не ме сапунисат ако ме хванат вътре с мойта гуменетка:shock:
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Искат ли капитанско право и за гумените лодки?
единствената "икономия" при гумените лодки е, че нямат нужда от регистрация... теоретично капитанско се иска за всяка лодка с мотор...
а как е на практика немога да кажа...
а как е на практика немога да кажа...
- MITKO70
- кандидат преподавател
И аз така го знам ,но скоро го коментирахме и за регистрацийте и се оказа ,че има и някой подробности ,изменения.Виж тази темаТедо написа:теоретично капитанско се иска за всяка лодка с мотор...
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=13187
Всичко може,но не всеки го можe.

Доста се порових и почетох,но все пак не ми стана ясно ,ако съм с малка гумена лодка и БЕЗ мотор а с гребла в Дунава,ще имам ли проблеми със закона или не. То скоро ще науча като ида де,ама все пак ако може да науча преди да са ме хванали вътре 

Не се притеснявай.Като изкарам курса "капитанско право" закачаме твоята "гуменетка" на буксир(ще образуваме влачен състав) и няма да имаш проблеми.
искат да не
,че е пълно със смъртни случай!Лично на яз.Овчарица знам поне за 3!

Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават 

-
- новобранец
Със сигурност НЕ! Проверено в ДИК.
-
- новобранец
Да. Без значение е мощноста на двигателя! Не са чули и за промяна на закона! Информацията е от познат, който работи там.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ами аз мисля че за любителски риболов не се иска кап.право.но несъм на на 100% сигорен аз лично имам кап. право и на курса които изкарах говориха само за промишлен риболов!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
-
- и господ не е толокова добър
Риболова няма нищо общо с капитанското.ivcho79 написа:ами аз мисля че за любителски риболов не се иска кап.право.но несъм на на 100% сигорен аз лично имам кап. право и на курса които изкарах говориха само за промишлен риболов!!
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Гледах веднъж рибарското предаване по центрум и бяха поканили двама от ДИК, или нещо свързано с капитанското, та казаха,че според закона, които си е от едно време и нее променян регистрацията е според размера на лодката и местата за плаване, а капитанското реално е задължително за всички лодки с мотор и всички водоеми. Не е нужно само, ако лодката е без мотор. Казаха също така, че курса трае 1 месец, не е скъп и е полезен, защото се научавало доста за безопасноста. Въздържам се от коентари.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Щом си сложиш двигател трябва и свидетелство за правоспособност,това е гранична река и такъв документ ще ти трябва
абе сухоземни пацета дунава не е некой джендем в него се влиза с каяци гуми и китайски гуменярки нема нищо страшно,само не е комфортноMarco Polo© написа:Ако си в малка гумена лодка на гребла по Дунава, аз първи ще викна ония с белите престилки да си те приберат на топло...
На въпроса - би трябвало да ти трябва лична карта, а ако си с въдица - и риболовен билет...

дунавски маниак
Дунава не е майтап и вашите гуменарки си ги карайте в гьола на село!!
-
- и господ не е толокова добър
Те и затова спасителите, военните си ги карат в океани, морета реки и навсякъдеkrankal написа:Дунава не е майтап и вашите гуменарки си ги карайте в гьола на село!!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.