Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Ледена обстановка 2016-2017
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Ледена обстановка 2016-2017
Преди малко ме попитаха за Враждебна, Черното кафе -та да споделя и тук,
"Ледът е добър,
Около 35 см, здрав лед.
В участъкът около вливането в р.Искър, от течението на водата има изтъняване и слоест лед.
При бъдещо затопляне този участък може да се окаже проблемен.
Но в останалата част на езерото за сега леда ще позволи още излети.
Нивото е спаднало и се влиза без проблем."
"Ледът е добър,
Около 35 см, здрав лед.
В участъкът около вливането в р.Искър, от течението на водата има изтъняване и слоест лед.
При бъдещо затопляне този участък може да се окаже проблемен.
Но в останалата част на езерото за сега леда ще позволи още излети.
Нивото е спаднало и се влиза без проблем."
Здравейте колеги.Интересува ме дали някой е ходил тези дни на яз.Дяково и какво е положението там.
-
- вече хвърля и на тежко
В момента съм на Батак.Като гледам времето май ще закривам тук.Ледът е над 20см. все още здрав , но опече ли слънцето пука и бучи здраво.Хора има много и рибари и такива който просто се разхождат по леда.Няма много движение и дупчене,защото се хранят една две дупки и се чака рибата да се завърти.Като гледам няма друг като мен с над 30 дупки ,но е разбираемо защото съм само с блесната .Рибата не е много активна но мога да се похваля ,че спасих капото с пет Баташки кустура педарки.
- G.Petkov
Диаго,
Тази ракия, която вече два месеца е в багажника на колата, ще вземе да се разлее, бре !
Дай нишан да си я получиш !
Тази ракия, която вече два месеца е в багажника на колата, ще вземе да се разлее, бре !

Дай нишан да си я получиш !

Ледът на Батак все още е здрав.Пукането и гърменето се получава поради голямото количество вода,което се изпуска и се пропуква.От към риба няма голяма активност,но с търсене се хваща някоя друга риба.
-
- вече хвърля и на тежко
Бат Жоре ,светът е малък все ще се засечем някъде по водоемите.Колкото повече отлежава ракията толкова по сладка става.С затоплянето на времето ледът ще го оставим за следващия сезон .Мога да кажа ,че съм още начинаещ в риболова на лед и такава ледена обстановка до сега не съм виждал, но си пожелавам на мен и на колегите ,който обичат ледът още много такива години .Тъкмо слязам от Батак .Горе е зимна приказка, сняг заваля към 9 .00 .На язовира имаше няколко колеги на който малко им завидях ,защото трябваше да тръгвам,но ако времето остане такова (сутринта беше -5) ледът ще остане още поне десетина дена.
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Вчера на ГБ лед има над 50-60 cm. Риби среден размер, но като цяло тегав риболов. Повечето на мормешка и по-слабо на блесна.
Днес на МБ лед към 70-80 cm. Рибите са дребни, но чести. Валеше як сняг. Зимна приказка е там горе.
Намокрихме се за 1,5 - 2 часа и си бихме шута към дома.
Наслука.
И така.Днес на МБ лед към 70-80 cm. Рибите са дребни, но чести. Валеше як сняг. Зимна приказка е там горе.
Намокрихме се за 1,5 - 2 часа и си бихме шута към дома.
Наслука.
Последно промяна от Rex Hunt_2 на Нед Фев 19, 2017 7:33 pm, променено общо 1 път.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
-
- научил се да хвърля
Баластиерите покрай София Лед НЕМА има колкото да не става от брега ако некой се чуди като мене да знае
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
Миналата седмица, поради критичното състояние на леда на яз. Искър, сменихме дестинацията в посока Голям Беглик. Около 09.00 ч. на 26.02.2017 г., акостирахме на леда, тъкмо дъжда беше спрял да вали. Ловихме в един от заливите в ляво от втичалото на реката. Леда беше около 50 см. На блесна почти не кълвеше, на мормишка и на плувка хванахме костури благодарение на захранката, която ги привлече. Кълвеше до към 14.30 ч. в по дълбоката част на залива /около 4м. дълбочина/ и после престана въпреки, че захранвахме регулярно. По-късно, към 15.30 ч., когато температурата беше най-висока и горния слой на леда се топеше и образуваше вадички към пробитите дупки /от сутринта/ се насочихме към по плитката част на залива. Там определено си кълвеше добре за разлика от сутринта. Към 16.30 ч. се наложи да събираме багажа и поемаме към София. Тогава един от колегите за 10 минути хвана към 10 костура на блесна /преди това за цял ден имаше уловени 7-8 бр./. Малко снимки за фон.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги леда вече не става.

Колеги, ако някой има прясна информация за леда на Г. Беглик, моля да сподели. Ако леда е читав, мисля да отскоча до там в събота.
- G.Petkov
Днес видях първите замръзнали локви !
Дано към Коледа да има вече и замръзнали езера !

- thebigtourist
- новобранец
Не знам какво вменява, казвайки "локви", но аз днес минах покрай Огняново и от северната страна в горичките малките локви си бяха на бучки, После видях и бучки лед в по-усойните заливи, не в язовира, но в локви около негоG.Petkov написа:Днес видях първите замръзнали локви !![]()

- G.Petkov
" ....локва (български) - малка вдлъбнатина в земята, която е запълнена с някаква течност, предимно вода..."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Само в краката си гледате
Я горе главите!

Я горе главите!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.