Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Ам'че да си напраим ФБ група на Прехода, а? 
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч

Айде, Зарезане,хе,хе 
- Bigmarlin
- сериозен играч

Абра ,кадабра

Чудя се ако го турна у рикията,дали няма да се
получи няква блага смес

Чудя се ако го турна у рикията,дали няма да се
получи няква блага смес
- GODzillata

Честит Валентин
и Трифон
на сичкото преходник!
Черпя ви с един виртуален елексир:

Учудвам се, че преходници-чревоугодници като вас не реагираха на поста ми за токайското вино, което ще рече, че сте станали дрти прчове и още не сте го пробвали...
Шъ знайте, че има и други вина освен "Меча кръв"
Крал Луи XIV (Кралят Слънце) е нарекъл токайксото вино "Vinum Regum, Rex Vinorum", демек - "Вино за крале, крал на виното"...интересно защо го е казал на латиница обаче
, а не чисто и просто "Vin des rois, roi de vin"...
А за десерт едно "Асу", с много "путьони"...що пък не "пичоци"?

Ето ви инфо за асу-то:
Токайски специални вина Асу вина.
С наименованието “асу” се означават онези съсухрени гроздови зрънца, които се получават поради късния гроздобер, презряване и благородната плесен /bortrytis cinerea/, която се разполага върху тях. Виното Асу се произвежда от тези гроздови зрънца, върху които е развита благородната плесен и в последствие са станали свити и съсухрени. Тази специфична плесен се развива през октомври, когато след топлото лято настъпват студените утрини, пада слана, но следобедите слънцето все още огрява и затопля гроздовите зърна. По този начин в част от зрънцата се развива процес на благородно загниване, следва интензивно изпаряване на водата и естественото съдържание на захар се увеличава многократно за сметка на намаляване на киселинността. Така количеството намалява, но качеството на гроздовите зрънца се увеличава многократно.
Производството на Асу е много трудоемко. Зрънцата Асу се събират на ръка и се слагат в дървени съдове /путьонь/,които имат вместимост 20-25 кг. Броят на съдовете /путьонь/ , който винаги варира между 3 и 6 бр., показва колко асу зрънца са използвани за производсвото на една бъчва /“Гьонци“ - 136 л./ вино. Колкото по-голям е броят на путьоньите толкова по-богато , по-дълготрайно и по - ценно ще бъде виното Асу. Характерното за вината Асу е вкусовото и ароматно богатство и съвършената хармония в киселинност и захарност.
Като вкусови качества и аромат най-концентрирано вино е асу есенцията.
Това специфично вино е “асуто на асутата” и е изключителна рядкост. Произвежда се само от високо качествено грозде и от реколти, когато е много голяма концентрацията на “Асу” зрънцата в гроздето. Захарността и съдържанието на сухо вещество е по-висока от “Асу 6 путоньош”. За постигане на високото му качество, за пълното развитие на вкусовете, ароматите и букета е необходимо дългогодишното му узряване в дъбови бъчви. Не е вино , което се консумира всекидневно .
Неговата консумация винаги е катарзис и събитие.
Черпя ви с един виртуален елексир:

Учудвам се, че преходници-чревоугодници като вас не реагираха на поста ми за токайското вино, което ще рече, че сте станали дрти прчове и още не сте го пробвали...
Шъ знайте, че има и други вина освен "Меча кръв"
Крал Луи XIV (Кралят Слънце) е нарекъл токайксото вино "Vinum Regum, Rex Vinorum", демек - "Вино за крале, крал на виното"...интересно защо го е казал на латиница обаче
А за десерт едно "Асу", с много "путьони"...що пък не "пичоци"?

Ето ви инфо за асу-то:
Токайски специални вина Асу вина.
С наименованието “асу” се означават онези съсухрени гроздови зрънца, които се получават поради късния гроздобер, презряване и благородната плесен /bortrytis cinerea/, която се разполага върху тях. Виното Асу се произвежда от тези гроздови зрънца, върху които е развита благородната плесен и в последствие са станали свити и съсухрени. Тази специфична плесен се развива през октомври, когато след топлото лято настъпват студените утрини, пада слана, но следобедите слънцето все още огрява и затопля гроздовите зърна. По този начин в част от зрънцата се развива процес на благородно загниване, следва интензивно изпаряване на водата и естественото съдържание на захар се увеличава многократно за сметка на намаляване на киселинността. Така количеството намалява, но качеството на гроздовите зрънца се увеличава многократно.
Производството на Асу е много трудоемко. Зрънцата Асу се събират на ръка и се слагат в дървени съдове /путьонь/,които имат вместимост 20-25 кг. Броят на съдовете /путьонь/ , който винаги варира между 3 и 6 бр., показва колко асу зрънца са използвани за производсвото на една бъчва /“Гьонци“ - 136 л./ вино. Колкото по-голям е броят на путьоньите толкова по-богато , по-дълготрайно и по - ценно ще бъде виното Асу. Характерното за вината Асу е вкусовото и ароматно богатство и съвършената хармония в киселинност и захарност.
Като вкусови качества и аромат най-концентрирано вино е асу есенцията.
Това специфично вино е “асуто на асутата” и е изключителна рядкост. Произвежда се само от високо качествено грозде и от реколти, когато е много голяма концентрацията на “Асу” зрънцата в гроздето. Захарността и съдържанието на сухо вещество е по-висока от “Асу 6 путоньош”. За постигане на високото му качество, за пълното развитие на вкусовете, ароматите и букета е необходимо дългогодишното му узряване в дъбови бъчви. Не е вино , което се консумира всекидневно .
Неговата консумация винаги е катарзис и събитие.

- Bigmarlin
- сериозен играч

Предполагам,че е много хубаво,но не харесвам полусухи вина 
Въпреки,че не съм опитвал всички видове токайски
Честити празници и наздраве и от мен
Въпреки,че не съм опитвал всички видове токайски
Честити празници и наздраве и от мен
- Martin Mihailov
- учете се от него

Кире никои сигурно не е пил такова вино и аз го чувам за пьрви пьт
Мерси за почерпката.И аз празнувам "трифон за резан"Ти не подвеждаи с тия католически празници а си празнуваи нащте защо като гледам как промиват главите на младите току виж след некоя година почнали да празнуват "рамазан и баирям"

Честит празник на всички които празнуват днес. На младите и влюбените -св.Валентин. На лозарите и всички които сръбват с мярка-св. Трифон . На всички-
.
Късмет.Всичко е до късмет. 
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Кирцата както го е описал това вино изглежда,че само богопомазани могат да вкусят от него!
А като се сетя,че го продават в Лидл и ми става едно такова драго.

Аз лично предпочитам ЛИМОНАДААААААА
А като се сетя,че го продават в Лидл и ми става едно такова драго.
Аз лично предпочитам ЛИМОНАДААААААА
Честит Празник ,на Влюбените във Виното!!!
Много слука,секс и късмет !!! 
"Токайско" драго.........Красимир Атанасов написа:........А като се сетя,че го продават в Лидл и ми става едно такова драго. ........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata

В Лидл се продаваШЕ, за съжаление е изтеглено от мрежата, тъй като не се купува.Красимир Атанасов написа: А като се сетя,че го продават в Лидл и ми става едно такова драго.![]()
![]()
А не се купува, защото на хората не им се дават 15 кинта за половинка, тъй като могат да дадат 2 лв. за литър "Меча кръв".
Токайското наистина е чудесно вино, много ценители ходят специално в Унгария, за да пият на мясо и да си купят.
Аз съм пуснал връзки и утре ще знам дали мога да си взема от изтеглените партиди........ако е останало нещо.
Краско, съветвам те да си вложиш парите в токайско, защото след време ще ти донесат много.
Я скивай ---> цък.

- Martin Mihailov
- учете се от него

Кире а какво му е мезето на това вино
Ако знаеш де 
Готово прибрах се и Аз.
Те мойто мезе.
Готви се от сутринта,на бавна фурна.
Добруджански боб,кисело зеле,и мръвки.
Гърнето е голямо.
Те мойто мезе.
Готви се от сутринта,на бавна фурна.
Добруджански боб,кисело зеле,и мръвки.
Гърнето е голямо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Кирца,туй е по-благо бе брат!
Соса не е токайски,но става.
Соса не е токайски,но става.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Кире, щом т`ва вино е толкова арно що не пратиш една бутилчица на Люси- той заслужава!GODzillata написа:......................
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!