ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА

Мнение от Д-р Флекс »

Ако някой има някакви предложения или съвети за това, какво очаква да се подобри за бъдеще, ще помоля да сподели тук или лично съобщение.

Поздрави!

М. Рашков

Първо, поздравления за начинанието, и успех! Второ, ще си позволя да препоръчам (в случай, че сами не сте го съобразили) да зарибите и с определени количества бяла риба и щука, които да се грижат за санитацията на шарановите риби по естествен път. Сом - в никакъв случай! :D
rokooo76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rokooo76 »

Рашков написа:До средата/края на март /преди да пуснем първата "нова" риба/ ще е безплатно.
Трябва да се ремонтира основно сградния фонд. Ще започнем поставяне на навеси, пейки и маси за
удобство, да организираме сметосъбирането.
После ще обявим цените, като надявам се да останат риболовците доволни от тях ;)
Г-н Рашков,това означава ли че можем сега да ходим да си пробваме късмета на дупка,безплатно?
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

Д-р Флекс написа:
Ако някой има някакви предложения или съвети за това, какво очаква да се подобри за бъдеще, ще помоля да сподели тук или лично съобщение.

Поздрави!

М. Рашков

Първо, поздравления за начинанието, и успех! Второ, ще си позволя да препоръчам (в случай, че сами не сте го съобразили) да зарибите и с определени количества бяла риба и щука, които да се грижат за санитацията на шарановите риби по естествен път. Сом - в никакъв случай! :D

Това ще се случи и е в програмата, която сме изработили и ще следваме, почти веднага след първото зарибяване.
Сом - в никакъв случай! ;)
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

rokooo76 написа:
Рашков написа:До средата/края на март /преди да пуснем първата "нова" риба/ ще е безплатно.
Трябва да се ремонтира основно сградния фонд. Ще започнем поставяне на навеси, пейки и маси за
удобство, да организираме сметосъбирането.
После ще обявим цените, като надявам се да останат риболовците доволни от тях ;)
Г-н Рашков,това означава ли че можем сега да ходим да си пробваме късмета на дупка,безплатно?

Ще се радвам да имате късмет с улова на дупка!
Правилно сте ме разбрали за заплащането ;)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

rokooo76 написа: Г-н Рашков,това означава ли че можем сега да ходим да си пробваме късмета на дупка,безплатно?
Не е до късмета,пробвахме вече 3/4 пъти капо,риба няма,лед 25см и отгоре
Аз там съм пораснал...
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

bobo_33333 написа:
rokooo76 написа: Г-н Рашков,това означава ли че можем сега да ходим да си пробваме късмета на дупка,безплатно?
Не е до късмета,пробвахме вече 3/4 пъти капо,риба няма,лед 25см и отгоре

Има колега Ваш изкарал два сома 8кг и 3кг. Може да е слух, но е от преди седмица.
Пробвайте пак и успех!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

На кво го е вземал,на Жица ли :fishing10:
Аз там съм пораснал...
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Надяваме се да не е повече от 4-5 лева таксата на ден, за да е достъпна за всички, особено, ако идват по отдалеко има и транспортнир разходи :) Дано да е останала някоя риба, защото след стария арендатор язовирът беше отарашен от местните юнаци, колко пъти съм ги виждал миналото лято лично аз да вадят мрежи от язовира, но от ИАРА казваха, че нямат ресурси и са безсилни. Иначе адмирации за добрите намерения да облагородите брега, за боклуците не е нужен коментар по целия бряг е голяма мизерия, особено около района на устието и Преломския ръкав. Ще може ли да се лови по време на забраната и дали ще може да се лови в района на устието и по канала, който пълни язовира? Това са ми въпросите.

П.П. Случайно някой да знае каква ще е съдбата на малкия язовир, който се намира в дясно то главния път посока Севлиево? Миналото лято беше източен до дъно, сега е пълен до горе, дали е оцеляла някаква риба и дали ще бъде свободен за риболов. Поздрави!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Нещо се чува за 6лв на калпак :roll:
Аз там съм пораснал...
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

bobo_33333 написа:Нещо се чува за 6лв на калпак :roll:

Много са 6 лв! За този голям язовир - колкото и зарибител да с епусне ще се пръсне из целия язовир, не е като на някой малък платен гьол, къдтео си плащаш и си ловиш прилични риби. Освен това пак си стоя на мнението ор предния ми пост, че язовирът е зверски изтърбушен от бракониерите миналата година. Не говоря само за ценните видове като шаран и бяла риба, по-едри каракуди и кленове също са попадали в мрежите по информация на човек от селото, който е виждал какво продават бракониерите. Ще си плащаме такса да ловим предимно плевелна риба (дребна до средна каракуда, бабушки, уклеи, костурчета и царици). Дано да не съм прав, разбира се. Според мен ще си заслужава преди и по време на забраната да се ходи там (стига да може да се лови около устието и по канала). Защото при предния арендатор имаше разправии откъде започва язовира и до къде е канала, защото по едно време се опитваше да взема пари и на хора ловящи по канала при положение, че само язовирът е бил под аренда.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

bobo_33333 написа:Нещо се чува за 6лв на калпак :roll:
Ако се по-изчисти гьола и се позавърти някоя риба( и костурите ми стигат :D )

Добре е :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
dracona
новобранец
новобранец

Мнение от dracona »

Някой има ли инфо за язовира?Лови ли се нещо вече? :fishing11:
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kolio Gruncharov »

Колеги, току що се връщам от Крапец. За цял ден се хванаха 21 броя Бабушки с размер - длан и по-малки.
Лових откъм Малиново, като сутринта бях на канала, а след това се преместих в залива.
Времето беше прекрасно и се получи една хубава почивка. Уви, ако имаше и още малко рибки, нямаше да е лошо.
Монтажа беше на фиксирана плувка 0,8гр.
Това е от мен.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

И аз вчера ходих, на канала. Пълно с народ, рибата започна д акълве чак след 13.00 ч. От сутринта от развиделяване бях там, голям студ, че даже палихме огън, но риба - йок. Чак като се стопли към обяд - 8 уклея и 30-40 бабушки до 16.30 ч. Незнайно защо но язовирът се източва и спада много.
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

ivan_tsochev написа:И аз вчера ходих, на канала. Пълно с народ, рибата започна д акълве чак след 13.00 ч. От сутринта от развиделяване бях там, голям студ, че даже палихме огън, но риба - йок. Чак като се стопли към обяд - 8 уклея и 30-40 бабушки до 16.30 ч. Незнайно защо но язовирът се източва и спада много.

Здравейте!

Язовира не се източва. Не знам от къде съдите и защо давате грешна информация?!?
След разтопяването на леда нивото се е покачило с 12 см.
Имам договорено с Напоителни системи, нивото да е постоянно + - 10 см в това положение.
Първата "нова" риба ще бъде пусната в първата седмица на април. Поръчали сме младите шаранчета, бял и черен амур.
Моля за повече търпение от страна на рибарите и за постоянство ;)

Хубав ден за вас и вашите половинки!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”