Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Плетено влакно - Брейд
Здравейте колеги, имам една дилема с плетеняците... До сега ползвах един на Дайва J-braid 8 нишково 0.16 с тест 9кг., но за съжаление след 3 риболова не остана почти нищо от него. Имаше много закачки на дъното и като дърпах все се късаше самия конец а не флуорокарбоновия повод (0,30 с тест 8.6кг). Сега си купих едни Спайдър 0.14 с тест 10.2кг визуално е по-тънък от дайвата, но и ми изглежда и по-здрав. Дали ще имам пак същите проблеми със закачките ползвайки гореспоменатия повод?
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
"Дали ще имам пак същите проблеми със закачките ползвайки гореспоменатия повод?"
Здравей колега,
Проблема със закачките не е от брейда или повода. Много вероятно е да продължат проблемите със закачките, т.к. те са функция на задвъдичното.
Т.е. как и къде водиш примамките, от брега ли ловиш или от лодка и т.н.
Не е нормално за 3 излета да загубиш толкова много от основната линия (плетеняка).
И при мен когато закача здраво и вече няма на къде, решавам и късам. Скъсването се получава (ако преди това не се изправи някоя кука) или при ФК повод или на възела при ФК с брейда, т.е. загубата от основната линия е минимална.
Препооръчвам тренировки с по-еФтини примамки, за да бъде болката поносима и като задобрееш, брейда няма да е такъв фактор.
Успех
Здравей колега,
Проблема със закачките не е от брейда или повода. Много вероятно е да продължат проблемите със закачките, т.к. те са функция на задвъдичното.

Не е нормално за 3 излета да загубиш толкова много от основната линия (плетеняка).
И при мен когато закача здраво и вече няма на къде, решавам и късам. Скъсването се получава (ако преди това не се изправи някоя кука) или при ФК повод или на възела при ФК с брейда, т.е. загубата от основната линия е минимална.
Препооръчвам тренировки с по-еФтини примамки, за да бъде болката поносима и като задобрееш, брейда няма да е такъв фактор.
Успех
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма да имаш проблеми,защото до сега си ловил с японско менте,а сега си с истински плетеняк!Дон Пепе и други измислени марки ги остави на Гринговците дето им е кеф да се набутат на китайско качество на японски цени=разлика в стандарта а не в качеството!nikolai91 написа:Здравейте колеги, имам една дилема с плетеняците... До сега ползвах един на Дайва J-braid 8 нишково 0.16 с тест 9кг., но за съжаление след 3 риболова не остана почти нищо от него. Имаше много закачки на дъното и като дърпах все се късаше самия конец а не флуорокарбоновия повод (0,30 с тест 8.6кг). Сега си купих едни Спайдър 0.14 с тест 10.2кг визуално е по-тънък от дайвата, но и ми изглежда и по-здрав. Дали ще имам пак същите проблеми със закачките ползвайки гореспоменатия повод?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Излиза,че си спец в закачките а не в улова на риба!Rex Hunt_2 написа:Много вероятно е да продължат проблемите със закачките, т.к. те са функция на задвъдичното.Т.е. как и къде водиш примамките, от брега ли ловиш или от лодка и т.н.
И при мен когато закача здраво и вече няма на къде, решавам и късам.

Тролка,питай първо,ОТКЪДЕ се къса влакното,от възела м/у флорото и брейда,или от самия брейд.И след това го посъвтвай,примерно ако е от възела,да опита с ДРУГ възел,ама да не е на СИЙГУАР,ами примерно да пробва с PR knot.Ако пък е влакното да пробва с по дебело такова 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- новобранец
От брега хвърлям с джиг силикони, а относно закачките те са предимно скали по дъното, при които трябва да се къса или да изправи куката и изкючвам вариянта, че някъде основната линия се претрива. Понаучих ги, но все пак се случва да ми закачи. Че това ми беше чуденето... как при дърпане с цел късане, не поддава повода с по-малък тест, не поддава и на възела ами около 5-10метра след него. Ще го пробвам тези дни Спайдъра със същия повод (0,30мм) Благодаря Ви все пак за отговорите 

не поддава и на възела ами около 5-10метра след него.Най вероятно,го протриваш на скалите,в такъв случай.по добре навий само монофил,по издръжлив на претриване в скали е от плетеното,особенно ако има и миди по скалите 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Японците лъжат като китайци,та за това флуорокарбоновия повод издържа,а плетеняка-не.Дайва не правят плетеняци,а ги поръчват на други фирми и лепят етикета.Реален тест имат само плетеняците от Динема-Спектра нишки,останалото е втора-трета цедка.nikolai91 написа: Че това ми беше чуденето... как при дърпане с цел късане, не поддава повода с по-малък тест, не поддава и на възела ами около 5-10метра след него. Ще го пробвам тези дни Спайдъра със същия повод (0,30мм) Благодаря Ви все пак за отговорите

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
От кога ползваш плетеняци и какви?bai mile1 написа:..по издръжлив на претриване в скали е от плетеното,особенно ако има и миди по скалите

Ако се къса някъде по линията, по вероятно е нещо преди това да е наранило брейда на тоеа място, камък, повреден водач (много коварна повреда, дни наред съм търсил пукнат водач).
Посмях се на съчиненията за диемите и цедките, страхотни бисери.Японските брейдове си имат номерация, под #1 надали ще изправиш кука.
Посмях се на съчиненията за диемите и цедките, страхотни бисери.Японските брейдове си имат номерация, под #1 надали ще изправиш кука.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма лошо щом си щастлив от плетеняци второ качество.А с менте водачи риболовът е истинско приключение.Пак добре,че си открил проблема след дни а не години-ха-ха.Добър детектив ще стане от теб,особенно ако разследваш произхода на плетеняците си и реалния тест-диаметър.rap66 написа:Ако се къса някъде по линията, по вероятно е нещо преди това да е наранило брейда на тоеа място, камък, повреден водач (много коварна повреда, дни наред съм търсил пукнат водач).

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Саше , па си пущил по инерция
Би ли уточнил точно кой японски брейд се прави от нещо различно , от Дийнима или Спектра нишки ?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
[album][/album]
Като Госен-ДонПепе,примерно-добри са в направата на корди на тенис-ракети,но са изостанали при брейдовете!
А също и споменатия,като особенно проблемен плетеняк на Дайва!Тя бие всички рекорди за грешни данни и досега не видях някой да е доволен!
Важното е да ни е весело!

Всички на които пише PE-Line.PE-braid!Или само РЕ!Павел Иванов написа: Би ли уточнил точно кой японски брейд се прави от нещо различно , от Дийнима или Спектра нишки ?

Тия голословни твърдения ги обсъждахме доста, кажи на края кои са тия супер-брейдове да се посмее дружно целият форум и да свършва твоята мъка?Troli Rapala написа: Всички на които пише PE-Line.PE-braid!Или само РЕ!Като Госен-ДонПепе,примерно-добри са в направата на корди на тенис-ракети,но са изостанали при брейдовете!
А също и споменатия,като особенно проблемен плетеняк на Дайва!Тя бие всички рекорди за грешни данни и досега не видях някой да е доволен!
Важното е да ни е весело!
![]()
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Ако имаше плетено влакно в магазините ,където да отговаря на написаните 10.200 кг с дебелина 0.14 мм .
Аз бих ловил щуки по 5 килограма с 0.07мм ... пет кила реални ми стигат .
За какво да купувам брейдове за щуки с дебелина #1.2 или0,20- 0,22милиметра ?
Повдигащи гиричка от 6 -7 кг на магия при написани на кутията някви глупости от рода 22кила и подобни .
Искам да видя една 10 килограмова туба за минерална вода
повдигната с 0,14 мм плетено независимо от марката и държавата където е направено .
С две думи слаб плетеняк и 0.30монофил е много дебел повод за тоя плетеняк .
Повода трябва да ти е най-слабото звено , а не най-силното защото не ловиш щуки като мен .
При мен плетеното е дебело и слагам метален повод -често пречиствам реката от водорасли по дъното без да късам нищо .
При теб с тоя тънкият конец може да вадиш кефалчета,костурчета,пъстървички и други маломерни рибки под кило.Намали си монофилният повод на 0.18 мм така плетеняка ти издържа около 2 кила монофила около кило и
слабото място не е плетеняка ,а монофила бил той флуоркарбон или друг но максимум 0.20мм - какви са тея 0.30монофил на плетено дето издържа 2кила ?
Загубена работа .Не четете какво пише на кутията 10.200кг - смях ще ме скъсат от смях !
Джиг не е точната дума при твоят риболов , а микроджиг има такива малки силикончета и глави под 5грама .
Ако търсиш щука 10 килограмова с тоя плетеняк не става -сложи дебело плетено #1.2 и повод 0.35 монофил(флуоркарбонов повод) издържа на
щуки до 3-5 кила и се сменя след всяка извадена щука .
Аз бих ловил щуки по 5 килограма с 0.07мм ... пет кила реални ми стигат .

За какво да купувам брейдове за щуки с дебелина #1.2 или0,20- 0,22милиметра ?
Повдигащи гиричка от 6 -7 кг на магия при написани на кутията някви глупости от рода 22кила и подобни .
Искам да видя една 10 килограмова туба за минерална вода
повдигната с 0,14 мм плетено независимо от марката и държавата където е направено .
С две думи слаб плетеняк и 0.30монофил е много дебел повод за тоя плетеняк .
Повода трябва да ти е най-слабото звено , а не най-силното защото не ловиш щуки като мен .
При мен плетеното е дебело и слагам метален повод -често пречиствам реката от водорасли по дъното без да късам нищо .
При теб с тоя тънкият конец може да вадиш кефалчета,костурчета,пъстървички и други маломерни рибки под кило.Намали си монофилният повод на 0.18 мм така плетеняка ти издържа около 2 кила монофила около кило и
слабото място не е плетеняка ,а монофила бил той флуоркарбон или друг но максимум 0.20мм - какви са тея 0.30монофил на плетено дето издържа 2кила ?
Загубена работа .Не четете какво пише на кутията 10.200кг - смях ще ме скъсат от смях !

Джиг не е точната дума при твоят риболов , а микроджиг има такива малки силикончета и глави под 5грама .
Ако търсиш щука 10 килограмова с тоя плетеняк не става -сложи дебело плетено #1.2 и повод 0.35 монофил(флуоркарбонов повод) издържа на
щуки до 3-5 кила и се сменя след всяка извадена щука .
Последно промяна от Herkules на Съб Мар 11, 2017 10:46 pm, променено общо 2 пъти.