Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

АКТИВНОСТ НА АМУРИ
Модератор: bobopeli
Re: АКТИВНОСТ НА АМУРИ
От старите рибари, а и от опит знам, че амура започва активно да кълве, когато започне жътвата. Кълве си на царевица - млечна, суха, напоена в мастика или хидропрот. Чувал съм, че кълве и на домат, но не съм пробвал.
Мини чери доматче на косъм!!! Това съм го чувал,виждал и пробвал ,но ......НИЩО !!! Естествено,не на този ,,лайнян канал,, !!! 

А този хидропрот от каде да го купя.благодаря предварително.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Чери и Хидропрот ... сериозно ли е това?
Научете се да различавате рибите ,водоемите и сезоните в България.Толкова много информация има из форума ,но явно темата се протака и с напредване на времето се променя и активността на амура .. дискусията би следвало да бъде около вида кука ,дължина/отстояние косъм ,ПВА микс ,инлайн или болт риг ,начин на засичане и специфика на кълване.Защото ранната активност е "дребна каракуда" ,а не хидропроп.Леко пиииийпкане на една надлъжно-висока царевичка примерно ,и при установено присъствие плюс 3см стръв ,малко лека ярма ,цвят на дъното и бой!
Научете се да различавате рибите ,водоемите и сезоните в България.Толкова много информация има из форума ,но явно темата се протака и с напредване на времето се променя и активността на амура .. дискусията би следвало да бъде около вида кука ,дължина/отстояние косъм ,ПВА микс ,инлайн или болт риг ,начин на засичане и специфика на кълване.Защото ранната активност е "дребна каракуда" ,а не хидропроп.Леко пиииийпкане на една надлъжно-висока царевичка примерно ,и при установено присъствие плюс 3см стръв ,малко лека ярма ,цвят на дъното и бой!
-
- разбира нещата
Както казва Сапуна има места където Амура си кълве целогодишно, на топлото езеро например. Що се отнася до стръвта разбира се на косъм, ама дали с повдигач дали без, дали на царевица или на протииново топче и колко царевички, пък дали ароматизирани или пък вкисната е въпрос на проба. Дори на един и същи язовир всяка година е различно!
Много ги накъсвам... кордите!
Мнение за тоя ХИДРОПРОТ и как се приготвя,иматели по големи успехи с него,благодаря предварително
-
- вече хвърля и на тежко
Вече седмица чета всичко в нета за хидропрот-а..... най-отвратителна миризма, работи се с ръкавици.... но няма от къде да се купи.
-
- научил се да хвърля
kostadin11 написа:Вече седмица чета всичко в нета за хидропрот-а..... най-отвратителна миризма, работи се с ръкавици.... но няма от къде да се купи.
има колега тука в Варна в всяка агро аптека го продават , в Базар и Олх също има обяви ама са завишени