Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

DAIWA - BOLOGNESE / модели
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: DAIWA - BOLOGNESE / модели
Ммммм Даааааа. Италианците са във възторг. Поне до колкото успях да разбера Аморфуса е много различна въдица от Суперслима и Випа съответно regular и power. Променили са цялата им геометрия и единствено си приличали само при тръскане в магазина. Новите модели при голям напън ставали параболични. Това е следствие на "перфектния" ми италиански
, но въпреки всичко аз се ориентирам към черната
. Цените си остават същите, което е добре дай боже да можем да ги платим само

Аз съм се огледал в черно-сивия Amorhpous и ако всичко е наред се надявам до две-три седмици да съм го взел.Дават го да работи с поводи от 0,08 до 0,16,което отговаря на моите изисквания.От клиповете които гледах ми направи впечатление,че с по-големи риби се сгъва до страхотно и отива към параболик.По каталог го дават 180 гр. за гола пръчка и смятам,че с водачите и макародържача ще го докарам до около 200-210 гр.Ако притежава бързината на Vip,ще е страхотно.Надявам се да мога да ви кажа и как се държи с риби.
- Прикачени файлове
-
- image.jpeg (112.99 KiB) Преглеждано 8951 пъти
-
- image.jpeg (232.54 KiB) Преглеждано 8951 пъти
-
- image.jpeg (169.66 KiB) Преглеждано 8951 пъти
Точно така. Италианците казват, че с по-дребни риби се държи като с прогресивна акция, но с едра риба се превръщала в параболик. Това го обясняваха с твърдоста и дебелината на първите две секций, но не го разбрах добре. Говореха и за тест с някакви шарани по 10 кг., но нали ви споменах за "добрия" ми италиански, та не смея много, много да дрънкам да не излезне някоя глупост.
Качиха каталога за 2017г.http://www.daiwaitaly.it/download/catal ... 202017.pdf
верно са свалили всичко от серията tournament , вкарали са това животно AGS
явно залагат основно на AMORPHOUS -а ,дано скоро да ги видим в БГ
явно залагат основно на AMORPHOUS -а ,дано скоро да ги видим в БГ
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...

е след много чакане ,дългоочаквания момент дойде - разбира се благодарение на peshobg(Петър Делчев) - голямо благодаря ! при мен пристигна daiwa air bolo на 6 м .
доста болонези съм виждал,определено тази е в топ 3 на най-доброто което може да се купи .
въдицата стой в ръката много изпъната и е изключително бърза ,според мен е по-бърза и от vip модела,усеща се и сила / но за всичко това след първите извадени риби / вече имам доста впечатления мога да споделя разлики с различно модели ,както на дайва така и други марки ,ако някой е пред покупка на такава болонеза да пита
ето така пристига въдицата

макародържача ,с който ще бъде екипирана

водачите fudji

избора за марка на макара при мен не е сложна задача:

нещо такова или ще взимам един сертейт ...

видях за първи път на живо аморфиус и ags ,но за тях после....

доста болонези съм виждал,определено тази е в топ 3 на най-доброто което може да се купи .
въдицата стой в ръката много изпъната и е изключително бърза ,според мен е по-бърза и от vip модела,усеща се и сила / но за всичко това след първите извадени риби / вече имам доста впечатления мога да споделя разлики с различно модели ,както на дайва така и други марки ,ако някой е пред покупка на такава болонеза да пита
ето така пристига въдицата

макародържача ,с който ще бъде екипирана

водачите fudji

избора за марка на макара при мен не е сложна задача:

нещо такова или ще взимам един сертейт ...

видях за първи път на живо аморфиус и ags ,но за тях после....

Честито!Да ти служи дълго и вярно!Много Слука и още повече приятни мигове и трофеи!!! 

- М. Сталев
- разбира нещата
Красота 

в БГ вече има и другари с аморфиус и AGS , ама нека си кажат да не се стесняват
)))

Ще си кажемbruno11 написа:в БГ вече има и другари с аморфиус и AGS , ама нека си кажат да не се стесняват)))

Първо да станат готови болотата,после на реката да видя как се държат с риби и тогава ще напиша отзиви и за двата модела.
Eдин колега продава Daiwa AMORPHOUS 6м на цена - 600лв.Беше пуснал обява във Фейсбук.
днес от любопитсво сложихме air bolo на везната показа точно - 167 г. - без тапата / по каталог го дават 170 г /
макародържача ми е - 20 г
водачите 3 г .
заедно с лака и конците според ще дойде около 200 г
макародържача ми е - 20 г
водачите 3 г .
заедно с лака и конците според ще дойде около 200 г

Привет на всички.
Вчера ми беше свободен ден и реших да се разходя до река Искър да пробвам новия Tournament AGS.Надявах се да успея да закача някой дунавски морунаж и да видя на какво е способна въдицата.
За пробата му сложих макара Shimano Stradic размер 300,като първоначално си мислех,че ще му е лека и няма да му пасне,но после се оказа,че съм се лъгал.По каталог дават AGS 242 гр.,а в нас на везната излезе 246,което според мен е абсолютно нормална разлика,а и не претендирам,че везната ми е точна.
Поради липса на места се наложи да ловя от стръмен бряг като бях около 3 метра над реката и около мен беше пълно с драки и клони.Направих монтаж с 5 гр плувка тип буре и събрах утежнението точно над вирбела защото ловях на около 3-3,50 метра дълбочина и исках бързо да стигам дъното и да заставам в работно положение.Течението беше доста силно и беше трудно да се задържа,а в този ден морунажа искаше точно това.
Разпънах болото и веднага направи впечатление,че не се усеща в ръката.Изобщо човек не може да повярва,че е 246гр.До мен имаше колега от форума който също ловеше с топ боло и той не можа да повярва,че AGS е толкова безтегловен в ръката.Това нещо според мен е постигнато с по-голямата дължина на дръжката.Като строй е изключително изпънат,няма грам провисване,няма ненужно клатене и гасне доста бързо при разклащане.Оборудван е с водачи AGS като долните два са с доста голям диаметър и дълги крачета а нагоре рязко намалява диаметъра и дължината на крачетата.Част от горните са извити напред и на живо са доста красиви.
Около макародържача който Fudji има грапав слой и не позволява да се плъзга(седи много сигурно в ръката).Бланката е нито много тънка нито дебела,някакво средно положение,но не мога да кажа колко е точно,защото не съм я мерил. Като поведение AGS много наподобява Tournament Vip,много рязка,бърза,добър контрол над рибите,чудесно сгъване,чувство на мощ.Имам клип на който се вижда поведението на болото с риба,но нещо не успявам да го кача. Като за финал ще кажа,че Tournament AGS е наистина страхотно боло и без проблем ще успява да се бори с трофейни риби.
Ако нещо съм пропуснал,не се притеснявайте да питате.
Поздрави!
Вчера ми беше свободен ден и реших да се разходя до река Искър да пробвам новия Tournament AGS.Надявах се да успея да закача някой дунавски морунаж и да видя на какво е способна въдицата.
За пробата му сложих макара Shimano Stradic размер 300,като първоначално си мислех,че ще му е лека и няма да му пасне,но после се оказа,че съм се лъгал.По каталог дават AGS 242 гр.,а в нас на везната излезе 246,което според мен е абсолютно нормална разлика,а и не претендирам,че везната ми е точна.
Поради липса на места се наложи да ловя от стръмен бряг като бях около 3 метра над реката и около мен беше пълно с драки и клони.Направих монтаж с 5 гр плувка тип буре и събрах утежнението точно над вирбела защото ловях на около 3-3,50 метра дълбочина и исках бързо да стигам дъното и да заставам в работно положение.Течението беше доста силно и беше трудно да се задържа,а в този ден морунажа искаше точно това.
Разпънах болото и веднага направи впечатление,че не се усеща в ръката.Изобщо човек не може да повярва,че е 246гр.До мен имаше колега от форума който също ловеше с топ боло и той не можа да повярва,че AGS е толкова безтегловен в ръката.Това нещо според мен е постигнато с по-голямата дължина на дръжката.Като строй е изключително изпънат,няма грам провисване,няма ненужно клатене и гасне доста бързо при разклащане.Оборудван е с водачи AGS като долните два са с доста голям диаметър и дълги крачета а нагоре рязко намалява диаметъра и дължината на крачетата.Част от горните са извити напред и на живо са доста красиви.
Около макародържача който Fudji има грапав слой и не позволява да се плъзга(седи много сигурно в ръката).Бланката е нито много тънка нито дебела,някакво средно положение,но не мога да кажа колко е точно,защото не съм я мерил. Като поведение AGS много наподобява Tournament Vip,много рязка,бърза,добър контрол над рибите,чудесно сгъване,чувство на мощ.Имам клип на който се вижда поведението на болото с риба,но нещо не успявам да го кача. Като за финал ще кажа,че Tournament AGS е наистина страхотно боло и без проблем ще успява да се бори с трофейни риби.
Ако нещо съм пропуснал,не се притеснявайте да питате.
Поздрави!
колеги извинявам се за моя въпрос , ама аз имам проблем с поръчката на daiwa air bolo Любопитно ми е, ако някой може да ми даде съвет, как могат да ми я доставят в Швеция ?